Przyjmowanie interesantów

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Przyjmowanie interesantów

Post autor: Joachim Cargalho »

- człowiek nawet nie wie jak żyje - zaśmiał się głośno, po czym zwrócił się do Frau Augentrost - jednak nie trzeba niczego budować. W takim razie nasze Mulwurfy jednak nie będą musiały być sprzedawane.
I dalej znowu zwrócił się do @Heinz-Werner Grüner
- Co z tym Our Sound? Patrz, co mam! - po czym wyjął jakąś płytę i podszedł do gramofonu ustawionego w kącie gabinetu.

Na płycie znajdowały się archiwalne nagrania piosenek, które brały udział w konkursach mikronacyjnej piosenki. Cargalho ustawił igłę w odpowiednim miejscu, a w gabinecie rozbrzmiał dźwięk pierwszej piosenki.

- Wyobrażacie sobie, że takie coś było grane na scenach mikroświata? - roześmiał się ponownie.
- Ponoć zostali zdyskwalifikowani... nie wiem czy scenę zdemolowali, czy co... Ale! Teraz coś lepszego! - zmienił płytę i nastawił igłę.

Po czym zwrócił się do Oberhaupta:
- Pozwól, że zademonstrujemy Ci jak się ludzie mogliby bawić na naszej polanie - i odwrócił się do Frau @Femme Mystere wyciągając rękę na znak propozycji tańca.
- To mogłoby być istne szaleństwo - mówił w eter, chcąc wszystkich przekonać do swojej wizji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

-Mein Faktotum, mnie tu tańcem nie przekonujcie. Wiecie, że lubię, nawet bardzo. Zróbmy zatem tak. Jak Szanowny ogarnie i przejmie organizację uroczystości od Rzplitej, oczywiście za pozwoleniem Herr Hansa to ja tylko przyklasnę. Edelweiss jest w stanie postawić nawet halę widowiskową imienia Our Sound jeśli nie byłoby innej możliwości. To jak, zajmie się Szanowny tym?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Lieselotte podniosła brew. Wysłuchała Oberhaupta, po czym wstała z miejsca i podeszła do gramofonu. Przez chwilę szperała wśród płyt.

- To należałoby jeszcze zastanowić się nad piosenką, jaka reprezentowałaby Edelweiss. -zaczęła, wkładając vinyl na swoje miejsce. - Herr Romanov opowiadał mi... choć ciężko to sobie wyobrazić... ale opowiadał mi, że tam dalej w górach jest pustynia pośrodku kotliny. Dacie wiarę? - mówiła chyba bardziej do siebie niż do nich - I tam jest lud, który świetnie tańczy flamenco! - rzekła, ustawiając igłę. Wkrótce rozległ się dźwięk muzyki.

-Herr Cargalho i ja zademonstrujemy... - wyciągnęła rękę w kierunku Faktotum :>
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Niby siedzieli tam chwilę, ale muzyka ciągle wirowała w uszach i co chwilę pojawiały się nowe propozycje. Cargalho nie dawał długo czekać na pierwsze kroki skierowane w rytm melodii.
Gdy dźwięk muzyki rozlegał się po gabinecie, przyciągnął energicznie Frau Augentrost do siebie i ruszyli w tany. Nie chcą pozostawić Oberhaupta samemu sobie, Cargalho starał się cały czas utrzymywać temat.
- Taniec to chyba jeden z niewielu środków, które zapewniają nam komunikację bez znaczenia na kulturę - mówił zerkając od czasu do czasu na Herr Grunera, choć szybko wzrok wracał na jego partnerkę w tańcu.
@Femme Mystere byla jednak zawodową tancerką, w końcu była współprowadzącą zajęcia w "Zgrabnych Nóżkach". Stawiali kolejne kroki w rytm muzyki, pozwalali sobie na piruety, a także chwilę solowych ruchów bawiąc się muzyką.
- Wyobraźcie sobie OurSound z tematem przewodnim tańca, czy to nie byłoby wspaniałe? - powiedział, chwytając jej dłoń i kierując w kolejny obrót. Muzyka powoli zbliżała się do końca, a oni się świetnie bawili.
- cały mikroświat tańczy i śpiewa na Polanie Wolności! - to ma szansę się udać.
Na końcu ponownie poprowadził partnerkę bliżej Ciebie, a ostatnie nuty wykorzystał wypad do tyłu, który zwieńczył utrzymaniem partnerki w powietrzu. Pozostając w tej pozycji, podniósł głowę do Oberhaupta.
- Fajnie, że się zgadzasz. Zobaczymy co da się zrobić. Choć pewnie nie prędko! - po czym podniósł Lieselotte z powrotem i uśmiechnął się szeroko.
- Sama przyjemność - skwitował i dodał szybko - A teraz co? Słyszałem, że gdzieś jest parapetówka! Powiedział zaczepnie do pierwszej Faktotum.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- Taa, parapetówa. Nie wpuści nas zanim nie posprząta. Już ja znam takie. - oberhaupt zażartował. Wiedział jednak, że nie będzie mógł przybyć, gdyż już miał zaplanowany wyjazd do Freiheitschloss.
- No to moi mili jakie mamy ustalenia? Herr Joachim zajmuje się wyciągnieciem organizacji Our Sound z RON, tak?
Ja to bym chętnie z wami jeszcze posiedział, potańczył i w ogóle, ale muszę wyjechać. To co do poniedziałku?
- Heinz dziwnie był niespokojny, najwidoczniej spieszył się gdzieś.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Benjamin »

Herr Oberhaupt!
Proszę niniejszym o odebranie mi Medalu Edeliebe 1922 nadanego Rozporządzeniem nr 34/1922. Dlaczego? Bo zawiniłem, nie zrobiłem tego co było moim zadaniem, przez co nie spełniam warunków do nadania wspomnianego odznaczenia.
Pozdrawiam,
Benjamin Robingren
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Benji Rockwell pisze: 08 lipca 2022, 23:56 Herr Oberhaupt!
Proszę niniejszym o odebranie mi Medalu Edeliebe 1922 nadanego Rozporządzeniem nr 34/1922. Dlaczego? Bo zawiniłem, nie zrobiłem tego co było moim zadaniem, przez co nie spełniam warunków do nadania wspomnianego odznaczenia.
Pozdrawiam,
Ale pokaz sie odbyl z tego co pamietam
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Benji Rockwell pisze: 08 lipca 2022, 23:56 Herr Oberhaupt!
Pozdrawiam,
Czy uważa Szanowny, że podjąłem niesłuszną ocenę Pańskiego wkładu w Edeliebe? Ja bym nie szedł tą drogą. :)
Skoro uznałem, że to wystarczające, to tym bardziej nie widzę problemu.
Pokaz się udał, a, że tylko jedna część to nic takiego. W dodatku udział w innych imprezach np. Peterki też miał swój wkład w nadanie za aktywność.

Jeśli zaś uznaje Szanowny, że nie jest godny noszenia odznaczenie Edeliebe 1922 to przyznam ze smutkiem, że będę zobowiązany odebrać takowe. Będzie to jednak też miało inne konsekwencje i zapamiętane jako ten,który gardzi odznaczeniami.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piszę tutaj by uzmysłowić Wam ile pracy przede mną jeszcze w najbliższym miesiącu (30dniach)
Sprawy priorytetowe:
medale i odznaczenia - częściowo w opracowaniu
elektrownia i sprawy gospodarcze - opracowanie minimalne (sporządzenie planów racjonalizatorskich, fundusze miejskie, forma zarządzania)
lista wszystkich etatów w państwowych spółkach i urzędnicze
budowa stadionów - częsciowo w opracowaniu
tabakwerke
dworki - sprawy grunerwaldzkie, ew.inne
stajnie edelwajskie
mapa Edelweiss - z zaznaczonymi szczególnymi miejscami
poprawa planów miast Stadt Edelweiss i Wolkenbad, wykonanie Grünerwaldu - po konsultacjach

Sprawy przełożone:
micro-3 plus inne systemy kodów - częściowo w opracowaniu
sprawy modowe - częściowo w opracowaniu
książeczki wojskowe - przesunięte na czas nieokreślony (brak Herr Romańskiego)
zmierzyć Cypel Romański
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL