Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Co do systemów gospodarczych, to jesteśmy ciągle mamieni planami wspólnego systemu mikronacyjnego, choć plany te raz się przybliżają, innym razem oddalają.
Gdybyśmy chcieli stawiać coś swojego, zdecydowanie musiałoby to być coś innego od reszty. Żadnego węgla!
A co do mapy, w dyskusji pojawiła się informacja, że i @Robert Drenin rysowal swoją mapę. Niestety nie dotarłem do nich, natomiast może on byłby wstanie wyjaśnić jaka rolę pełni MAW na Nordacie.
Gdybyśmy chcieli stawiać coś swojego, zdecydowanie musiałoby to być coś innego od reszty. Żadnego węgla!
A co do mapy, w dyskusji pojawiła się informacja, że i @Robert Drenin rysowal swoją mapę. Niestety nie dotarłem do nich, natomiast może on byłby wstanie wyjaśnić jaka rolę pełni MAW na Nordacie.

- Robert Drenin • Stempel
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Szczerze ja tą mapę zrobiłem na szybko, a prezentuje się ona następująco:Joachim Cargalho pisze: ↑15 lipca 2022, 23:35 A co do mapy, w dyskusji pojawiła się informacja, że i @Robert Drenin rysowal swoją mapę. Niestety nie dotarłem do nich, natomiast może on byłby wstanie wyjaśnić jaka rolę pełni MAW na Nordacie.

Więc jak widać, jest to nic innego jak po prostu z edytowana mapa IBK, gdzie tylko dodałem na szybko Czesnorad, Kirianię i Hawiland. Więc nie jest w żadnym stopniu oficjalną mapą Republiki Socjalistycznej Czesnoradu (w przeciwnym wypadku byłoby zaznaczone, że mapa jest sporządzona przez Czesnoradzki Instytut Kartografii).
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ta mapa jest jakaś dziwna
Mnie się zawsze wydawało że MAW jest o wiele większa niż to co przedstawił pan @Robert Drenin - nie to że pan się myli - po prostu chyba ja mam spore braki, albo to jest jakieś terytorium zależne 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To na pewno jest terytorium zależne. Jeśli się nie mylę, to MAW leży na Orientyce. Może to potwierdzą nam @Robert Drenin lub @Joahim von Ribertrop

- Robert Drenin • Stempel
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Z tego co wiem, to Monarchia Austro-Węgierska znajduje się na Orientyce, a to terytorium w Nordacie jest Terytorium Zamorskim MAW, które nazywa się Weinland https://forum.austro-wegry.org/viewforum.php?f=133.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Widzisz @Isabella Swann, człowiek całe życie się uczy.
Dzięki za wyjaśnienie, Towarzyszu.
Dzięki za wyjaśnienie, Towarzyszu.

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to teraz mi to pasuje
Dziękuję za wyjaśnienie @Robert Drenin

- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Ta, MAW to Orientyka a to to to jest Weinland, który powstał z tego co wiem gdy jakimś cudem Nordata była prawie że pusta.Joachim Cargalho pisze: ↑16 lipca 2022, 10:27 To na pewno jest terytorium zależne. Jeśli się nie mylę, to MAW leży na Orientyce. Może to potwierdzą nam @Robert Drenin lub @Joahim von Ribertrop
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A kiedy to było? Bo musiało to być z dobre 15 lat temuJoahim von Ribertrop pisze: ↑17 lipca 2022, 21:49Ta, MAW to Orientyka a to to to jest Weinland, który powstał z tego co wiem gdy jakimś cudem Nordata była prawie że pusta.Joachim Cargalho pisze: ↑16 lipca 2022, 10:27 To na pewno jest terytorium zależne. Jeśli się nie mylę, to MAW leży na Orientyce. Może to potwierdzą nam @Robert Drenin lub @Joahim von Ribertrop

- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
O ironio losu wcale nie XD. Na ile się orientuję był to plus minus 2018.Isabella Swann pisze: ↑17 lipca 2022, 22:19A kiedy to było? Bo musiało to być z dobre 15 lat temuJoahim von Ribertrop pisze: ↑17 lipca 2022, 21:49Ta, MAW to Orientyka a to to to jest Weinland, który powstał z tego co wiem gdy jakimś cudem Nordata była prawie że pusta.Joachim Cargalho pisze: ↑16 lipca 2022, 10:27 To na pewno jest terytorium zależne. Jeśli się nie mylę, to MAW leży na Orientyce. Może to potwierdzą nam @Robert Drenin lub @Joahim von Ribertrop![]()