Salonik prasowy dla dyplomatów

(czyt.ne'belszaten gase) Popularna Aleja Cienia Mgły, gdzie w przyzwoitym stanie konstrukcyjnym zachowały się eklektyczne kamienice i klimatyczna kawiarenka "Präzedenz". Natomiast cała aleja została odrestaurowana tylko po to by pomieścić w swoich zakamarkach przedstawicielstwa innych mikronacji. Tutaj znajdziemy misje dyplomatyczne z innych części v-państw oraz zapewne niemałą ilość tajnych agentów.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Salonik prasowy dla dyplomatów

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

PRASA LOKALNA
Obrazek
Obrazek

PRASA ZAGRANICZNA
Obrazek

Obrazek

(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Salonik prasowy dla dyplomatów

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Bardzo dziękujemy za informację ☺️ Herr @Friedrich von Baden
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Friedrich von Baden pisze: 25 sierpnia 2022, 00:08 Długo zastanawiałem się nad tym gdzie umieścić o tym informację, jednak w końcu postanowiłem zrobić to tutaj.
Pragnę ogłosić wszem i wobec wszystkim, że Cesarz z dniem wczorajszym wydał dekret, w którym oficjalnie uznał istnienie, niepodległość, podmiotowość i państwowość Edelweiss.:
http://www.cesarstwoniemieckie.darmowef ... ml#msg6997
Dziękujemy bardzo. W związku z tym dołączyłem Cesarstwo Niemieckie do listy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fryderyk Orański »

Heinz-Werner Grüner pisze: 25 sierpnia 2022, 11:57
Friedrich von Baden pisze: 25 sierpnia 2022, 00:08 Długo zastanawiałem się nad tym gdzie umieścić o tym informację, jednak w końcu postanowiłem zrobić to tutaj.
Pragnę ogłosić wszem i wobec wszystkim, że Cesarz z dniem wczorajszym wydał dekret, w którym oficjalnie uznał istnienie, niepodległość, podmiotowość i państwowość Edelweiss.:
Dobrze, dziękujemy. Przekazałem już tę wieść Cesarzowi. :D
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Friedrich von Baden pisze: 27 sierpnia 2022, 22:51
Heinz-Werner Grüner pisze: 25 sierpnia 2022, 11:57
Dobrze, dziękujemy. Przekazałem już tę wieść Cesarzowi. :D
Bardzo mi miło! Przyznam, że to całkiem osobliwa osoba! Jego Cesarska Mość jest w moim mniemaniu nad wyraz tajemniczy, ale także wyjątkowo charyzmatyczny.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Nie chcę promować postaci gościa wywiadu, jaki został przeprowadzony przez Dreamlandzką Agencję Radiową, dlatego wrzucam tę informację tutaj - nie w osobnym wątku. Wywiad jednak czwarty odsłuchania, chociażby we fragmentach.
Oskar b. Grozny Witt pisze:
Obrazek
[...]

W imieniu Dreamlandzkiej Agencji Radiowej, która po 4 latach postanowiła powrócić do działalności (choć zapewne nie na długo), pragnę państwa poinformować o nowej audycji, opublikowanej raptem tydzień temu.

Moja osoba wcieliła się w rolę dziennikarza, którego zadaniem było wyjaśnić kim tak naprawdę jest Paweł Zanik vel Vladimir Agucko. Niewątpliwie jest to postać kontrowersyjna, siejąca zamęt i ikona polskiego świata mikronacji, z tej bardziej negatywnej strony.

Tematyka rozmowy:

I CZĘŚĆ (do 15 minuty)

1. W jaki sposób Paweł Zanik znalazł się w mikronacjach i dlaczego od tamtej pory zmienia swoje personalia?
2. Dlaczego jest banowany przez administrację większości państw?
3. Czy nie demotywują go ciągłe próby usunięcia z forów dyskusyjnych i nakładanie cenzury?
4. Krótki epizod stanowiska ministerialnego w IV Rzeszy.
5. Co sądzi o aktualnej władzy Dreamlandu?
6. Konflikt na linii RCA — Daniel von Witt.
7. Skomentowanie i wyśmianie sarmackiej ustawy o inicjatywach użytecznych społecznie z dn. 21 marca 2023 r.

II CZĘŚĆ (od 34 minuty)

8. Dlaczego Insulia postanowiła wypędzić go ze swojego państwa tj. sprawa postępowania sądowego oraz odniesienie się do komentarza Joahima von R.
9. Na czym polegała jego działalność w powyższym państwie oraz Unii Nordadzkiej?
10. Intencje Pawła Zanika — czy włada nim nienawiść do państw i społeczności, czy kieruje się wyprowadzaniem z równowagi?
11. Czy uważa, że Sarmacja wykorzystuje swoją pozycję do monopolizacji mikroświata i niszczenia innych państw?
12. Czy Paweł Zanik planuje założyć własną mikronację?
13. Co sądzi o opinii ludzi na swój temat?
14. Czy Paweł Zanik jest desperatem?

Mam nadzieję, że nasza audycja umili wam wolny czas — wszakże podcasty od paru lat są w dalszym ciągu popularne.

Gdybyście wyhaczyli jakieś błędy gramatyczne czy językowe w moich wypowiedziach — wybaczcie. Wyszedłem z obiegu, a realizacja takiego nagrania też do najmniej stresogennych nie należy.
Na początku można usłyszeć lekki przester, później to się normuje.

Dziękuję i jeszcze raz zapraszam do odsłuchania!

PS. Dziękuję za pomoc Królowi Andrzejowi, który umilił przerwę pomiędzy częściami, swoimi wybitnymi utworami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 25 kwietnia 2023, 17:24 Wywiad jednak czwarty odsłuchania, chociażby we fragmentach.
Mam nadzieję, że nie chodziło Szanownemu o czas od 16 do 33 minuty. XD
W każdym razie ja przesłuchałem i jedyne co mi się nasuwa to praktycznie jedno zdanie o czasach "Atomicznego Wizjonera". Powód jednak został wyjasniony, prowadzącego jeszcze wtedy nie było w v-świecie. Mimo wszystko bardzo rzetelna rozmowa i całkiem ciekawe pytania.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pozwolę sobie przekopiować mój komentarz z forum Sarmacji.
Przyjemnie było znów usłyszeć Markusa Vilandera, który mówi do rzeczy, a nie mota się w swoich szaleńczych wypowiedziach, próbując przebić granicę absurdu wymyślając kolejne wyzwiska.

Odsłuchałem kilka fragmentów, które były dla mnie bardziej interesujące, zaś sam wywiad potraktował sprawę trochę płytko, skupiając się na pytaniach niekiedy zbyt oczywistych. W skutek czego ani gość programu, ani słuchacze nie mogą wyciągnąć żadnych konkretnych wniosków.

Mimo wszystko, dobra robota.
W moim mniemaniu, pytania były średnie. Odpowiedzi mogły być ciekawe! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 25 kwietnia 2023, 20:33 Pozwolę sobie przekopiować mój komentarz z forum Sarmacji.
Przyjemnie było znów usłyszeć Markusa Vilandera, który mówi do rzeczy, a nie mota się w swoich szaleńczych wypowiedziach, próbując przebić granicę absurdu wymyślając kolejne wyzwiska.

Odsłuchałem kilka fragmentów, które były dla mnie bardziej interesujące, zaś sam wywiad potraktował sprawę trochę płytko, skupiając się na pytaniach niekiedy zbyt oczywistych. W skutek czego ani gość programu, ani słuchacze nie mogą wyciągnąć żadnych konkretnych wniosków.

Mimo wszystko, dobra robota.
W moim mniemaniu, pytania były średnie. Odpowiedzi mogły być ciekawe! :D
Pytania w moim mniemaniu były ciekawsze od odpowiedzi.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Domyślam się, choć myślę, że to tylko uprzedzenia. :lol: