Wieści z Księstwa Sarmacji

Ambasada Księstwa Sarmacji
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wieści z Księstwa Sarmacji

Post autor: Sophie »

Nie musieliście, a nawet jeżeli bardzo chcieliście, mogliście wpłacić w Waszej walucie...
Nosz kur...
Jeżeli u nich informowanie o warunkach technicznych danego państwa działa w ten sposób, że nie działa, to muszą podzskolić swoich ambasadorów. Do nie dawna jedynymi pieniędzmi jakie mieli obywatele Edelweiss były te zdobyte w Banku Mikronacyjnym Helwetyka. Tam sytuacja jest/była niepewna (Helwetyk zapowiadał reset kont przy otwarciu banku). Dopiero od niedawna mamy nasze własne forumowe pieniądze, ale nadal nie możemy się nimi posługiwać w Sarmacji. To zdanie więc nie ma większego sensu. Co prawda nie musieliśmy wpłacać pieniędzy na mundial, ale przecież sami w nim uczestniczymy, a że jesteśmy bardzo miłą społecznością, to postanowiliśmy dopomóc Sarmatów w organizacji wydarzenia. A jeśli ktoś by chciał, abyśmy mu wołacili klubeki, to musiałby wejść sobie na kotlinowe forum, założyć konto i czekać na przelew pieniędzy, których do Sarmacji nie ma możliwości przeniesienia. Oni tutaj okazali swoją głupotę. Szkoda tylko, że więcej wpłacili na sponsoring mundialu obywatele Kotliny od władz sarmackich...

PS: władze KS wpłaciły bardzo dużą kwotę 0lt (nie liczę Namiestnika STSu jako władzę, gdyż liczyłam tutaj władzę "centralną" - RM, DK, Sejm etc., a nie władze regionalne), a Szarotki 20k lt. Różnica... Dosyć spora
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2022, 18:16 przez Sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Tu oczywiście należy się małe dopowiedzenie. Oczywiście Antoni nigdy nie był u nas, więc przyznał, że nie wie czy posiadamy swoją walutę. Mimo wszystko to jest akurat najmniej istotne w tym wszystkim...
Obrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Sophie pisze: 25 sierpnia 2022, 18:13 PS: władze KS wpłaciły bardzo dużą kwotę 0lt (nie liczę Namiestnika STSu jako władzę, gdyż liczyłam tutaj władzę "centralną" - RM, DK, Sejm etc., a nie władze regionalne), a Szarotki 20k lt. Różnica... Dosyć spora
Akurat to zostało omówione kilka dni temu i pieniądze zostaną wpłacone później. Więc nie trzeba się o to martwić :)
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: 25 sierpnia 2022, 18:34
Sophie pisze: 25 sierpnia 2022, 18:13 PS: władze KS wpłaciły bardzo dużą kwotę 0lt (nie liczę Namiestnika STSu jako władzę, gdyż liczyłam tutaj władzę "centralną" - RM, DK, Sejm etc., a nie władze regionalne), a Szarotki 20k lt. Różnica... Dosyć spora
Akurat to zostało omówione kilka dni temu i pieniądze zostaną wpłacone później. Więc nie trzeba się o to martwić :)
Dziękujemy za podjęcie rozmowy. Czy ja ze swojej strony wymagałbym za wiele, gdybym otrzymał jako edelwajski "dyktator", sarmacki przyjaciel oficjalne stanowisko od Ambasadora Księstwa Sarmacji w tejże sprawie?

Wasza Ekscelencjo Ambasadorze, @Konrad Einsleider vH?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 sierpnia 2022, 09:47
Dziękujemy za podjęcie rozmowy. Czy ja ze swojej strony wymagałbym za wiele, gdybym otrzymał jako edelwajski "dyktator", sarmacki przyjaciel oficjalne stanowisko od Ambasadora Księstwa Sarmacji w tejże sprawie?

Jestem w Komitecie Organizacyjnym, ja rozmawiałam z władzami itp. na temat wsparcia więc czułam się zobowiązana odpowiedzieć. Herr Oberhaupt również jest na grupie i wszystko widzi.. Ale jeśli taka jest potrzeba, to Ambasador może się wypowiedzieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: 26 sierpnia 2022, 10:14
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 sierpnia 2022, 09:47

Jestem w Komitecie Organizacyjnym, ja rozmawiałam z władzami itp. na temat wsparcia więc czułam się zobowiązana odpowiedzieć. Herr Oberhaupt również jest na grupie i wszystko widzi.. Ale jeśli taka jest potrzeba, to Ambasador może się wypowiedzieć.
Nie, nie... Chodzi mi o wypowiedź Kanclerza w sprawie naszych propozycji.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

A. Bo Oberhaupt zacytował ten fragment to myślałam, że o to chodzi :lol: No to głupio wyszło :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: 26 sierpnia 2022, 10:26 A. Bo Oberhaupt zacytował ten fragment to myślałam, że o to chodzi :lol: No to głupio wyszło :lol:
Nie... Głupio to wyszło, po tłumaczeniach Herr Antoniego. A wystarczyło powiedzieć cokolwiek na poziomie dyplomatycznym. Szanuję jednak, że Prześwietna stanęła na wysokości zadania i odpowiedziała w Ambasadzie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fryderyk Orański »

Wg. mnie tak jak już pisałem, jedyną opcją jest złożenie wniosku do Jego Książęcej Mość, o zwolnienie z obowiązku płacenia opłat i podatków przez wyznaczonych, konkretnych dyplomatów. I to właściwe powinno zakończyć spór i dyskusję. Takie jest moje zdanie i moja rada. Tak postąpią dyplomaci z Cesarstwa Niemieckiego. :)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL