Oktoberfest 2022

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oktoberfest 2022

Post autor: Femme Mystere »

Drodzy Edle,

Oktoberfest to święto, którego obchody planowane były jeszcze przed powstaniem naszej mikronacji. I tak oto zbliża się ono wielkimi krokami do nas. Czas zatem rozpocząć przygotowania i podzielić się pracą. Zapraszam więc wszystkich zainteresowanych do udziału w tym wątku i zachęcam do wspólnej zabawy przy organizacji tej imprezy.

Termin
Zacząć należałoby od określenia terminu. Prawdziwe October Fest przypada 17.września – 3 października. Myślę, że nie musimy rzucać się na głębokie wody już w pierwszym roku trwania naszej mikronacji. Wolałabym mierzyć siły na zamiary i zaproponować maksimum zabawy w najkrótszym czasie. Co myślicie więc o terminie 23-26 września? Z góry uprzedzam, że w okolicach 15-19.09. jestem całkowicie niedostępna (impreza rodzinna).

Atrakcje
Poniżej wypiszę wszystkie atrakcje, jakie omawiałam z Oberhauptem oraz jakie przyszły mi teraz do głowy, ze wstępną propozycją osoby, która mogłaby się danym tematm zająć. Zachęcam również do przedstawienia własnych propozucji!

1. Lawina – Lieselotte gra + @Heinz-Werner Grüner oprawa graficzna – Ponownie wersja forumowa, ponieważ aplikacja webowa jeszcze nie jest gotowa.
2. Quizy@Isabella Swann – Myślę, że Isabell ogarnie temat sama, zawsze mogę doradzić.
3. Piwne Grand Prix @Heinz-Werner Grüner + ? –o więcej informacji na ten temat proszę Oberhaupta
4. Biesiady wieczorne– Każdego wieczoru ktoś inny dorzuca do ognia na grillu? Chodzi tu o fabularyzację. Możemy też przygotować już wcześniej jakieś wydarzenia fabularne, które będą się działy podczas imprezy.
5. Zawody sportowe@Leszek Ebe-Grüner , chyba mógłbyś coś ogarnąć?
6. Rozdanie odznaczeń i nagród – ostatniego dnia Wszyscy organizatorzy, którzy przygotowali zabawy z nagrodami oraz za organizację Oktoberfest i wkład w życie Edelweiss
7. Opisy stanowisk na jarmarku – każdy coś od siebie + prezentacje stanowisk zagranicznych. Tutaj należałoby poprosić inne mikro o przygotowanie czegoś. Koordynacja @Joachim Cargalho? Tutaj poza stanowiskami piwnymi od zaproszonych gości z innych mikronacji i własnym, widziałabym też stanowisko Babinki (@Isabella Swann ), czarodziejki (@Sorcha Raven ), Kawa @Isabella Swann , Może coś w rodzaju targów książki? Może stanowisko z gadżetami militarnymi @Piotr Romanow ?
8. @Ronon Dexpokaz lotniczy? Mógłbyś coś zorganizować?
9. @Albert Fryderyk de Espada i @Piotr Romanow – nie wiem, czy z zakresu wojskowości można by tu coś zaproponować. Może jakaś rekonstrukcja bitewna? Mogłabym wziąć udział.
10. @Sophiepokaz na nadchodzący sezon?
11. Dyskusja przy piwie – czyli propozycja dyskusji uczelnianej - @Joachim Cargalho
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 2022

Post autor: Peetri Romanaav »

Może ze strony armii jakąś defiladę okolicznościową przygotujemy?
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Burza mózgów niech trwa! :)
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Dyskusja trochę przygasła i nie ma w tym nic dziwnego, gdy tak dokładnie rozdzielono wszystkie zadania. Chciałbym jednak ustalić termin. Pani Augentrost sugeruje zabawę kilkudniową, Oberhaupt chciałby mieć to rozbite na dwa tygodnie.

Patrząc na nasze dotychczasowe nasze imprezy tydzień wydaje się maksymalnym czasem kiedy utrzymywana jest aktywność związana z wydarzeniem. Tak było chociażby z ostatnim Edeliebe - posiłkując się aktywnością w wątku ogniska pełnego miłości.

Nie wątpię, że będziemy mieli mnóstwo imprez towarzyszących, które zapełnią grafik, jednak musimy się zastanowić na ile chcemy to rozwlekać w czasie. Jeśli mamy startować (wg propozycji Oberhaupta)15 października, dociągnijmy to oficjalnie do piątku i dalej co będzie jeszcze żyło, to niech żyje...
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Piotr Romanow pisze: 26 sierpnia 2022, 00:13 Może ze strony armii jakąś defiladę okolicznościową przygotujemy?
Można jeszcze jak.

Ja przy okazji kram z Koribi przywiozę może z jakimiś regionalnymi delicjami.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Cieszy mnie i jedno, i drugie!
Dostałem zadanie rozmieszczenia stoisk, także na pewno będziemy w kontakcie!
Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Ja otwarcie powiem, że nie jestem w stanie potwierdzić w 100% czy będę przez cały tydzień czy nie. Różnica czasowa może sprawiać mi sporo komplikacji. Jednak w dwa dni powinnam mieć możliwość coś podziałać. Osobiście na 2 tygodnie nie wiem czy damy radę to uciągnąć - też sądzę iż termin zabawy 7/8 dniowej chyba jest najlepszym pomysłem.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Panno Swann, w nocy też ktoś musi dokładać do ogniska! :D
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2022, 19:59 Panno Swann, w nocy też ktoś musi dokładać do ogniska! :D
Pewnie tak, ale ja w waszą noc będę pracować :lol:
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2022, 18:07 Dyskusja trochę przygasła i nie ma w tym nic dziwnego, gdy tak dokładnie rozdzielono wszystkie zadania. Chciałbym jednak ustalić termin. Pani Augentrost sugeruje zabawę kilkudniową, Oberhaupt chciałby mieć to rozbite na dwa tygodnie.

Patrząc na nasze dotychczasowe nasze imprezy tydzień wydaje się maksymalnym czasem kiedy utrzymywana jest aktywność związana z wydarzeniem. Tak było chociażby z ostatnim Edeliebe - posiłkując się aktywnością w wątku ogniska pełnego miłości.

Nie wątpię, że będziemy mieli mnóstwo imprez towarzyszących, które zapełnią grafik, jednak musimy się zastanowić na ile chcemy to rozwlekać w czasie. Jeśli mamy startować (wg propozycji Oberhaupta)15 października, dociągnijmy to oficjalnie do piątku i dalej co będzie jeszcze żyło, to niech żyje...
Isabella Swann pisze: 31 sierpnia 2022, 19:56 Osobiście na 2 tygodnie nie wiem czy damy radę to uciągnąć - też sądzę iż termin zabawy 7/8 dniowej chyba jest najlepszym pomysłem.
Zakładam, że oktoberfest, to festiwal z w październiku i niezbyt mi się to podoba, że ktoś proponuje wrzesień. Po drugie łatwiej o publikę, jak już za oknem szaro, a wrzesień zakładam (oby!) jeszcze piękny będzie.
Co do daty 15 października, to propozycja własnie taka gdyż...w ostatni weekend planuję rajd m.in. w Edelweiss. Pisałem już o tym. Także czego nie dociągniemy festiwalem to uda się rajdem. A posiadanie publiki przez 2 tygodnie bedzie buzowało w ilości aktywności, na której chyba nam zależ, prawda?
Albert Fryderyk de Espada pisze: 31 sierpnia 2022, 18:43 Ja przy okazji kram z Koribi przywiozę może z jakimiś regionalnymi delicjami.
Obowiazkowo! Nie ma zmiłuj. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zatem życzę powodzenia. Ja nie gwarantuje niczego