Stadion im. Lotników w Glänzbergu

Górnicze miasteczko znajdujące się w północno-zachodniej części kotliny u źródeł rzeki Hirschfluss oraz wysokich zachodnicz szczytów. Cały region żyje dzięki wydobyciu lokalnych zasobów naturalnych w tym występujących tu, nader obfito, złóż złota. Sa to również dziewicze obszary nieobjęte do tej pory ludzkim okiem z bogatą fauną i florą.
Regulamin forum
Obrazek

PLAN MIASTA - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 46 949
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Stadion im. Lotników w Glänzbergu

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

W sali narad Die Erz panowała cisza, przerywana jedynie przesuwaniem kartek i cichym szelestem planów. W centrum pomieszczenia, na długim stole przykrytym szarą płachtą, ustawiono makietę nowego stadionu miejskiego w Glänzbergu. Lampy skierowano na model, który ukazywał stadion w skali 1:150 – z zachowaniem każdego detalu.

Obrazek

Oberstam Albert Fryderyk de Espada zbliżył się pierwszy. Stanął przed makietą w milczeniu, przez dłuższą chwilę nie wypowiadając ani słowa wpatrując się w nią podziwiając każdy szczegół. Wreszcie powiedział spokojnie:

Zaprawdę już robi wrażenie, co dopiero się stanie gdy będzie on już gotowy. - odparł z zachwytem w głosie

Z jego lewej strony odezwała się inżynier Asja Kreutz, odpowiedzialna za koordynację techniczną projektu:

Trybuna główna może pomieścić około dziewięć tysięcy widzów, pozostałe dają nam maksymalną przepustowość rzędu nawet do osiemnastu tysięcy. Projekt zakłada pełne zadaszenie głównego sektora, systemy nagłośnienia kierunkowego i cztery strefy funkcjonalne – sportową, techniczną, usługową i rekreacyjną. - Jej palec zatrzymał się nad południowym łukiem konstrukcji.

Ta część – to zaplecze treningowe, z siłownią, salami medycznymi i centrum regeneracyjnym. W części zachodniej – przestrzeń dla mediów, a pod nią: archiwum klubu, magazyny i niezależne wejścia serwisowe. -

Do głosu doszedł główny architekt projektu, Franz Liszt:

– Zachowaliśmy fragment elewacji zachodniej starego stadionu w miejscu gdzie stała główna trybuna. Zostanie on wkomponowany w nową bryłę niejako w formie pamiątki. -

Oberstam skinął głową, wciąż wpatrzony w makietę.

I niech tak pozostanie. Potrzebujemy nowoczesnego obiektu na nadchodzące lata, ale dobrze będzie pamiętać historię tego miejsca. -

Herr Liszt kontynuował:

Sama nawierznia stadionu będzie dodatkowo otoczona pełnoekranową bieżnią, jak zakłada pierwotny koncept projekt ma być nie tylko stadionem piłkarskim ale w pełnym tego słowa rozumieniu areną lekkoatletyczną. Stąd właśnie wspomniana bieżnia a także możliwość organizacji rzutu oszczepem, pchnięcia kulą czy skoków wzwyż. -

Po chwili ciszy de Espada odsunął się od stołu.

Składam dziś podpis pod zatwierdzeniem fazy wykonawczej. Proszę przygotować dokumentację do publikacji. -
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Będzie loża vip dla mnie?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Femme Mystere pisze: 02 sierpnia 2025, 20:28 Będzie loża vip dla mnie?
W sumie nie myślałem o tym ale powiedzmy że "da się załatwić".
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Femme Mystere pisze: 02 sierpnia 2025, 20:28 Będzie loża vip dla mnie?
Na jakiej podstawie "dla mnie"? Loża VIP jest dla osób, jak sama nazwa wskazuje. A @Femme Mystere co ma wspólnego akurat z Glanzbergiem? Nie lepiej angażować się w regionie, gdzie się mieszka, gdzie się jest oberstammerin, albo, gdzie się akurat nic nie dzieje? Herr De Espada soboe poradzi, to twardy gracz. :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dlaczego Herr Oberhaupt interweniuje, skoro Herr Espada nie ma nic przeciwko. Może chciał mnie zapraszać na stadion ... to jego stadion, więc moze mi zorganizować lożę VIP.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 05 sierpnia 2025, 06:31 Dlaczego Herr Oberhaupt interweniuje, skoro Herr Espada nie ma nic przeciwko. Może chciał mnie zapraszać na stadion ... to jego stadion, więc moze mi zorganizować lożę VIP.
Jego stadion Szanowna powiada? A myślałem, że Edli. ;) W każdym razie, ok, skoro taka jest wola oberstamma, to się nie wtrącam. Szkoda tylko, że nie chce Szanowna zadbać o "swój" w Grunerwaldzie.

Oberstamm Stadt Edelweiss - p.o. Heinz-Werner Grüner
Oberstammerin Grünerwald - Lieselotte Augentrost
Oberstamm Wolkenbad - Isabella Marie Swann-Cargalho (do zmiany) -ale akurat dwa kluby wolkenbadzkie są prowadzone świetnie, więc pewnie nie będzie problemu z dostosowaniem obiektów.
Oberstamm Glänzberg - Albert Friedrich de Espada
Oberstamm Freiwald - Ludwi Tomović
čuvar Sandjaku - Piotr Romanow
Ordfører Ulvedal - Håvard Leonardsen
za rozbudowę Cargaldorf powinien odpowiadać Joachim
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr Oberhaupt,

Grünerwald to serce przemysłu Edelweiss. Naprawdę nie wszystko kręci sie wokół sportu.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 08 sierpnia 2025, 11:59 Herr Oberhaupt,

Grünerwald to serce przemysłu Edelweiss. Naprawdę nie wszystko kręci sie wokół sportu.
Oczywiście, że nie, ale organizujemy mistrzostwa mikroświata, to obiekty sportowe (i nie tylko) są potrzebne. Nie tylko malowanie trawy, ale realistyczna rozbudowa.
Z tym przemysłem to też bym nie przesadzał. W każdym mieście mamy coś z przemysłu.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Grünerwald z założenia jest miastem stojącym na kopalniach i posiadającym hutę. W moim wyobrażeniu jest ośrodkiem szczególnie istotnego rozwoju technologicznego. Rozgrywki możemy poprowadzić na jakiejś wyznaczonej murawie za budynkiem Tierheim von Augentrost. Miasto potrzebuje finansów na inne inicjatywy.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ludwig Tomović »

Femme Mystere pisze: 08 sierpnia 2025, 13:14 Grünerwald z założenia jest miastem stojącym na kopalniach i posiadającym hutę. W moim wyobrażeniu jest ośrodkiem szczególnie istotnego rozwoju technologicznego. Rozgrywki możemy poprowadzić na jakiejś wyznaczonej murawie za budynkiem Tierheim von Augentrost. Miasto potrzebuje finansów na inne inicjatywy.
Przepraszam, czy w Grunerwald ma w zamyśle nie być stadionu z prawdziwego zdarzenia na v-mundial?

(Uprzedzając pytania, wiem, we Freiwaldzie nie ma jeszcze porządnego, ale pracuje nad tym w zaciszu gabinetów)
Obrazek
ODPOWIEDZ