Menu
Przystawki
1. Leszek Special (ser) podgrzany na piwie z pajdą chleba domowej roboty
2. Rote bete suppe (chłodnik)
3. Plastry szynki grünerwaldzkiej w buraczanym sosie z bułeczką
Dania główne
1. Grillowana kiełbasa z cielęciny.
2. Pamba ya kondoo (ser) zapiekany z żurawiną i liśćmi mięty.
3. Dzik w sosie własnym z ziemniakami zapiekanymi.
4. Lokalna i sezonowa ryba – informacja u kelmera
5. Wege sałatka z warzyw sezonowych z dodatkiem leśnych jagód. (warzywa z Mulitkiego Farmo-Warzywniaka)
Desery (Specjały cukierni Zerbröckeln Konditorei)
1. Kurtisane (Kurtyzana) - Kruche ciastko nadziewane kremem czekoladowym, a następnie jest dekorowane lukrem.
2. Choo Choo - pociąg z czekolady.
3. Torcik dnia – informacja u kelnera.
Napoje (Specjały Präzedenz Cafe)
1. Kawa z mlekiem kóz z Edelweiss
2. Herbata z szarotek
3. Ekskluzywna herbata Grand
4. Napoje zimne
Karta alkoholi
1. Lokalne piwo
2. Lokalne wino grzane
3. Drink Spódnica Fatimy
4. Drink Górski chłodek
5. Drink tylko dla najtwardszych
Trudno szukać w całym mikroświecie miejsca z większym przepychem niż restauracja Karl i Berta. Od samego sufitu po każdą nitkę dywanu, gości uderza luksus wyselekcjonowanych, najwyższej klasy materiałów. Stadt Edelweiss nie szczędziło środków, by wykończyć wnętrze w sposób zaspokajający potrzeby nawet najbardziej wysublimowanych gustów. Ściany i sufit zdobią wykuwane w złocie płaskorzeźby. Na samym środku pomieszczenia góruje podświetlany bar, w którym można zamówić lokalne drinki. Barman nalewa alkohole, popisując się swoimi sztuczkami. Mogłoby się wydawać, że zna każdy trunek, jaki mógłby przyjść do głowy klientowi. Kanapy i krzesła obite zostały najwyższej klasy skórzanym obiciem. Gości obsługuje pieczołowicie dobierana i wyszkolona grupa kelnerów płci męskiej, jak przystało na najwyższej klasy restaurację. W kuchni króluje najlepsza w całym Edelweiss grupa kucharzy, którzy prędzej popełniliby seppuku, niż mieliby podać coś niegodnego tego miejsca. A wszystko to w granej na żywo jazzowej oprawie muzycznej.