Może i ja sobie wystartuję w przyszłych wyborach do sejmu?
Zagłosowałbyś na mnie, @Pavle?
Wieści z Księstwa Sarmacji
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wieści z Księstwa Sarmacji
Ja bym zagłosował!Joachim Cargalho pisze: ↑02 lipca 2026, 22:06 Może i ja sobie wystartuję w przyszłych wyborach do sejmu?
Wait... ja nie mam obka w KS.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak jak jestem starym mikronautom tak nie mam absolutnie zielonego pojęcia.Joachim Cargalho pisze: ↑03 lipca 2026, 08:22 A jakie trzeba spełnić kryteria, żeby zostać obywatelem KS?
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Może jak Gibson wróci z konferencji przed 1 kolejką nowego sezonu, to i tu odpowie na pytania. 

- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Obka to nie jest trudno zdobyć, ale głosy już takJoachim Cargalho pisze: ↑02 lipca 2026, 22:06 Może i ja sobie wystartuję w przyszłych wyborach do sejmu?
W wyborach najczęściej (chociaż nie zawsze) nagradzana jest aktywność więc masz trzy miesiące żeby się wykazać
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ogólnie siła głosu zależy od aktywności (w rozumieniu punktów zdobywanych za posty, artykuły, ćwirki). Dla każdych wyborów lista osób uprawnionych do głosowania oraz ich siła głosu jest publikowana od nowa.Joachim Cargalho pisze: ↑03 lipca 2026, 11:51 A od czego zależy siła głosu i jak silny głos masz Ty?
Siła głosu:
1 - obywatel nie będący aktywnym obywatelem
3 - obywatel będący aktywnym obywatelem
4 - obywatel będący aktywnym obywatelem i posiadający odznakę Dobrego Obywatela
Co to oznacza dokładnie można zobaczyć w Ustawie o obywatelstwie sarmackim w art. 9 i 10.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL

W dniach 17–18 lipca odbyła się oficjalna wizyta Prezydenta Republiki Bialeńskiej (link). Głównym powodem wizyty było podpisanie umowy o utworzeniu Wspólnej Strefy Stabilizacji i Opieki pomiędzy Księstwem Sarmacji a Republiką Bialeńską (link). W życie weszło już pierwsze zarządzenie (link). Jego Ekscelencja Piotr Suworow również poinformował, że Republika Bialeńska uznała suwerenność Księstwa Sarmacji nad Mirią, Sangią i Nowicją (link).
Oświadczenie Księcia ws. fabrykowania wypowiedzi i bezprawnego wykorzystywania wizerunków obywateli Republiki Bialeńskiej (link).
Oświadczenie JKM Arkadiusza Maksymiliana w związku w oświadczeniem Sułtana Barhira az Ruzmari-Zentawi-Emre (link).
Odbyła się debata o sarmackiej politycznej zagranicznej (link). Następnie odbyło się badanie SOBOS (link).
W Sejmie odbywa się debata nad wizualizacją sali obrad (link).
Rada Ministrów z nowym System Identyfikacji Wizualnej (link).
Rada Ministrów z nową inicjatywą – Sarmackie Projekty Obywatelskie (link).
Zakończenie Akcji “Hydra” – podsumowanie (link). Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział i wsparli nas.
Baridas wybiera nowego Wicekróla. Zgłosiło się dwóch kandydatów: Mirosław Lancaster oraz Daniel January von Tauer-Krak. To między nimi ostatecznie rozstrzygnie się glosowanie, które już trwa (link).
Zapraszamy na Festiwal Połowów (link), gdzie można sprawdzić się jako wędkarz. Oczywiście coś będzie można wygrać!
Zapraszamy do wzięcia udziału w Psiej Lidze Burz (link). Do wygrania ponownie wysokie nagrody!
Zapraszamy chętnych na zjadz, który odbędzie się 31 lipca w Warszawie (link).
Oświadczenie Księcia ws. fabrykowania wypowiedzi i bezprawnego wykorzystywania wizerunków obywateli Republiki Bialeńskiej (link).
Oświadczenie JKM Arkadiusza Maksymiliana w związku w oświadczeniem Sułtana Barhira az Ruzmari-Zentawi-Emre (link).
Odbyła się debata o sarmackiej politycznej zagranicznej (link). Następnie odbyło się badanie SOBOS (link).
W Sejmie odbywa się debata nad wizualizacją sali obrad (link).
Rada Ministrów z nowym System Identyfikacji Wizualnej (link).
Rada Ministrów z nową inicjatywą – Sarmackie Projekty Obywatelskie (link).
Zakończenie Akcji “Hydra” – podsumowanie (link). Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział i wsparli nas.
Baridas wybiera nowego Wicekróla. Zgłosiło się dwóch kandydatów: Mirosław Lancaster oraz Daniel January von Tauer-Krak. To między nimi ostatecznie rozstrzygnie się glosowanie, które już trwa (link).
Zapraszamy na Festiwal Połowów (link), gdzie można sprawdzić się jako wędkarz. Oczywiście coś będzie można wygrać!
Zapraszamy do wzięcia udziału w Psiej Lidze Burz (link). Do wygrania ponownie wysokie nagrody!
Zapraszamy chętnych na zjadz, który odbędzie się 31 lipca w Warszawie (link).