Wohnung Nr. 10

Wśród wysokich Gór Południowych największym miasteczkiem jest Grünerwald. Mieszkańcy to w znacznej części żołnierze i społecznosć związana z branżą militarną. Nie znaczy to, że jest ono smutne i nudne, wręcz przeciwnie. Tętni radosnym życiem z icznymi kawiarniami i wspaniałymi, uśmiechniętymi ludźmi.
Gdy tylko trafisz do dzielnicy mieszkalnej Grindelwald od razu będziesz chciał w niej zamieszkać. Urocze małe kamienniczki, od których wprost nie da się oderwać wzroku.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wohnung Nr. 10

Post autor: Peetri Romanaav »

Romanow od kiedy zamieszkał w Edelweiss rozglądał się za swoim mieszkaniem. Nie interesowała go główna metropolia, a raczej chciał swe maleńkie lokum mieć w mieście, które nikomu nie przyjdzie do głowy, że może zostać wybrane przez dawnego arystokratę. Zubożały szlachcic wybrał właśnie Grünerwald, który przypominał mu dzieciństwo, gdy wychowywał się na carskim dworze. Wszędzie żołnierze, jednostki wojskowe i mili uśmiechnięci ludzie. Gdy tylko dostał informację od Oberhaupta @Heinz-Werner Grüner, od razu postanowił się wprowadzić. Mieszkanie było skromne, a także meble nie były pierwszej młodości, chociaż i to nie przeszkadzało Piotrowi. Odziedziczone mieszkanie po poprzedniej rodzinie bardzo mu się podobało.
Obrazek
W jednym z pomieszczeń zauważył fortepian i od razu uznał, że to świetna chwila, aby zagrać coś z piosenek, które miał okazję usłyszeć jeszcze na carskim dworze.
Obrazek
(realowo się uczyłem chociaż już nie pamiętam jak zagrać)

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wohnung Nr. 10

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ja nie nadążam za tymi wydziedziczeniami. Czy tego nie można przyjąć jako "rzecz nabytą"? Gdzie powaga i "historia"?

Wstapienie do jakiegokolwiek rodu to przecież sprawa dobrowolna, ale i prestiżowa dla jednej i drugiej strony. Nie rozumiem tego. Mimo, że @Leszek Ebe-Grüner gdzieś na dłużej poszedł w góry to ja nie mam zamiaru się go pozbywać z rodu. Ja rozumiem jeszcze własny dołam, w tym wypadku Romanow-Rockwell, to sprawa normalna. Przerabiali to w MAW mikronacyjni Habsburgowie z RONczykami. Po kiego zakrywać kotarą część własnej historii?

I z tm pytaniem was zostawie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Mój syn się sam wyrzekł mnie jako Ojca, dlatego uciąłem temat. Dla mnie teraz jest to tylko częścią historii.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 05 czerwca 2022, 00:02 Mój syn się sam wyrzekł mnie jako Ojca, dlatego uciąłem temat. Dla mnie teraz jest to tylko częścią historii.
Wszystko zrozumiałe. No cóż dziwna to sytuacja i ciężko mi czasem pojąć, jako tradycjonaliście w tym względzie co to zmieni.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sam jestem przeciwny takim praktykom… No ale nie będę trzymał chłopa na smyczy. ;)
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Po prostu część z nas ma inne wartości. Różne rzeczy mogą się dziać - ale nie powinno się Ojca wyrzekać (nawet w Realiozie nie jest to łatwe)
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 05 czerwca 2022, 12:35 Sam jestem przeciwny takim praktykom… No ale nie będę trzymał chłopa na smyczy. ;)
Nie no jasna sprawa. Dla mnie to wszystko oczywiste. Nie mam pretensji przecież.
Isabella Swann pisze: 05 czerwca 2022, 15:00 Po prostu część z nas ma inne wartości. Różne rzeczy mogą się dziać - ale nie powinno się Ojca wyrzekać (nawet w Realiozie nie jest to łatwe)
Dokładnie.Można mieć ojca kobieciarza, alkoholika, totalnego łotra, ale nikt go się nie wypiera. To mnie właśnie wkurza w mikro, że nie ma tej "odpowiedzialności".
Wczoraj było super, dziś jesteśmy wrogami, to "pac" i już nie mój tatuś czy synek, czy nawet ciotka.
To własnie buduje historię. Mozesz nie być idealnym dzieckiem swojeg ojca/matki, ale to Twój v-rodzic/v-dziecko.
Ponieś tego konsekwencje.
I tak dalej.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 05 czerwca 2022, 20:50
Piotr Romanow pisze: 05 czerwca 2022, 12:35 Sam jestem przeciwny takim praktykom… No ale nie będę trzymał chłopa na smyczy. ;)
Nie no jasna sprawa. Dla mnie to wszystko oczywiste. Nie mam pretensji przecież.
Isabella Swann pisze: 05 czerwca 2022, 15:00 Po prostu część z nas ma inne wartości. Różne rzeczy mogą się dziać - ale nie powinno się Ojca wyrzekać (nawet w Realiozie nie jest to łatwe)
Dokładnie.Można mieć ojca kobieciarza, alkoholika, totalnego łotra, ale nikt go się nie wypiera. To mnie właśnie wkurza w mikro, że nie ma tej "odpowiedzialności".
Wczoraj było super, dziś jesteśmy wrogami, to "pac" i już nie mój tatuś czy synek, czy nawet ciotka.
To własnie buduje historię. Mozesz nie być idealnym dzieckiem swojeg ojca/matki, ale to Twój v-rodzic/v-dziecko.
Ponieś tego konsekwencje.
I tak dalej.
Rozumiem. I to chyba zawsze było problemem mikro - swoboda zmian - wiele osób kiedyś, a nie wiem do końca jak teraz to wygląda, robiło tak, że nawet nie zastanowiło się jak ich wypowiedzi wpływają na innych. Rozumiem, że mikro to nie real - choć ja wychodzę z założenia, że nawet w mikro powinno być pewna przyzwoitość i odpowiedzialność za swoje działania! Ale ja niestety wywodzę się z starej gwardii wychowania :lol:
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Moi drodzy,
Takie są realia. ;)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr Romanow pisze: 05 czerwca 2022, 21:44 Moi drodzy,
Takie są realia. ;)
Co nie oznacza, że nie da się tego zmienić.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Właśnie - popieram przedmówcę, to jak kreujemy v-świat zależy od nas i od tego jakie też wartości wyznajemy w realnym świecie.
ODPOWIEDZ