Od dłuższego czasu pogrywam w HLL, nawet miałem okazję przegrać w jednym z polskich klanów około 20h w PŁATNEJ, podkreślam, ażeby komuś smaka nie narobić strzelance z elementami dowodzenia, etc.. Podczas wczorajszego przebierania serwerów widziałem, że nasze Polskie Community, opiera się raptem o dwa serwery, dlatego postanowiłem zaproponować wspólne mikronacyjne strzelanie do Anglików, Francuzów, Niemców i kogokolwiek kto nam się napatoczy na drodze.
Sama gra osadzona jest w klimacie II Wojny Światowej i można grać po de facto trzech stronach konfliktu jako Niemcy, Związek Radziecki i Stany Zjednoczone. Co prawda planowane jest rozszerzenie o Japończyków, a także Zjednoczone Królestwo, ale kiedy? Nikt za bardzo nie wiem, kiedy się pojawią te frakcje.

Osobiście lubię grać Związkiem Radzieckim pod Stalingradem, bo mapa jest przecudownie zrobiona, a gdy mamy polskie communisty to można posłuchać jaki ludzie mają fan ze strzelania do Niemca, wykrzykując różne radzieckie hasła z tamtego okresu. Dla 4-rech klas dowodzących tj. Dowódca, Oficer, Dowódca Czołgu i Obserwator zalecane jest posiadanie mikrofonu, żeby mieć jak komunikować się z dowództwem, a także ze swoim oddziałem. Sprawne wykonywanie i wyznaczanie rozkazów ma w tej grze ogromne znaczenie, bo każda chwila zwłoki może nas kosztować utracony punkt, czy też jakiś rodzaj zaopatrzenia.
Co wy na to?