Bardzo mnie cieszy, że malutka Kotlina idzie tak do przodu... Chciałbym też zobaczyć napływ ludzi do tego kraju. Niekoniecznie tych starych, którzy już są w Pollinie, ale nowe twarze, to chyba moje największe marzenie, aby nasz wirtualny świat odżył.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑26 czerwca 2022, 21:14
Wiesz co mnie cieszy, Herr Romanow?
Mamy na marzec rocznicę i nasze Schmelzfest na początek wiosny. Mamy Edeliebe na pocztek lata, mamy Oktoberfest na Jesień i na zimę wystarczy coś ciekawe, ale innego niż wszędzie wymysleć i będę się czuł jak Don Corleone Mikronacji.![]()
Peterkowa Skrzynia na miłosne wyznania
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Peterkowa Skrzynia na miłosne wyznania
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jest na to duża szansa. Mamy w zanadrzu pomysły, ale na spokojnie je realizujemy. Czekamy na dogodny moment.Piotr Romanow pisze: ↑26 czerwca 2022, 21:17Bardzo mnie cieszy, że malutka Kotlina idzie tak do przodu... Chciałbym też zobaczyć napływ ludzi do tego kraju. Niekoniecznie tych starych, którzy już są w Pollinie, ale nowe twarze, to chyba moje największe marzenie, aby nasz wirtualny świat odżył.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑26 czerwca 2022, 21:14
Wiesz co mnie cieszy, Herr Romanow?
Mamy na marzec rocznicę i nasze Schmelzfest na początek wiosny. Mamy Edeliebe na pocztek lata, mamy Oktoberfest na Jesień i na zimę wystarczy coś ciekawe, ale innego niż wszędzie wymysleć i będę się czuł jak Don Corleone Mikronacji.![]()
![]()
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tylko jak coś kolejną imprezę proszę na miesiąc do przodu bym się nie goniła ze wszystkim 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
O! I wreszcie ktoś mądrze prawi!Isabella Swann pisze: ↑26 czerwca 2022, 21:30 Tylko jak coś kolejną imprezę proszę na miesiąc do przodu bym się nie goniła ze wszystkim![]()
Dziękuję za Peterki oraz za cale Edeliebe, na następny rok przynajmnej będzie się o rocznicy pamiętało.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ślubu jeszcze nie wzięliśmy skarbie, także do rocznicy jeszcze trochę.
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Powiem szczerze, jeśli te święta będą odbywać się nieprzerwanie to naprawdę Edelweiss będzie bardzo atrakcyjną mikronacją na wiele lat. Mi jako gościowi podoba się to. I to też pokazuje innym mikronacjom jak zrobić aktywność i dobrze się bawić.
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bo w mikroświecie właśnie chodzi o rozrywkę, wiele państw stawia na politykę, czy też inne rzeczy takie jak regionalizm etc.. Tu się pojawia problem, że nie każdego to kręci, to samo chciałem zaproponować w Sarmacji, ale wtedy Frau Fatimo, pamiętam że moja propozycja nie pasowała. Tutaj zaproponowałem Oberhauptowi żeby zrobić coś takiego letniego jak nasze v-walentynki, które nigdzie w Pollinie nie widziałem i okazuje się, że nawet Tobie to przypadło do gustu.Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑27 czerwca 2022, 00:51 Powiem szczerze, jeśli te święta będą odbywać się nieprzerwanie to naprawdę Edelweiss będzie bardzo atrakcyjną mikronacją na wiele lat. Mi jako gościowi podoba się to. I to też pokazuje innym mikronacjom jak zrobić aktywność i dobrze się bawić.
Trzeba było zaufać, to takich atrakcji miałaby Sarmacja do przesady, co planuję tutaj robić, bo widzę, że nie pracuje jedne obywatel, a cały zespół, naród. Także, mam nadzieję, że w końcu uda się zrobić kraj przynajmniej trochę lepszy od dinozaurów, które nic ciekawego nie oferują młodym mikronautom, a jedyne co to to czego nauczyli nas ludzie z poprzedniego pokolenia i niestety w nim pozostali.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Piotr Romanow to również i moje marzenie. Mam na to wiele pomysłów, lecz do ich realizacji potrzebujemy jeszcze wiele. Edelweiss musi rozwinąć skrzydła na wielu płaszczyznach, liczymy na wsparcie naszych wspaniałych obywateli. A widząc dotychczasowe zaangażowanie i ubaw, jaki wspólnie mamy, napawa mnie to optymizmem. Póki co reklamowaliśmy się trochę wśród miłośników pbfów, ale sporadycznie. Zaczęłam prace również nad ulepszeniem lawiny. Gdy ogarnę się z robotą, to ruszymy powoli dalej.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Plusem Edelweiss jest pomysłowość i dążenie do realizacji pomysłów. Tak, ogranicza nas brak technikaliów, tak nie jesteśmy doskonali, ale jest kilka osób, które są gwarantem powtarzalności. Jedni nie mogą, to inni ich zastępują. Siła w składzie. Danke Edle!