Liga piłkarska - wstępne rozmowy

W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

ODZNACZENIA

Re: Liga piłkarska - wstępne rozmowy

Post autor: Ignats ik Ruth »

Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lutego 2022, 12:07 Powstaje zatem 6 klubów, każdy klub (zabawa ma oczywiście sens dopiero gdy znajdziemy minimalną liczbę prezesów/managerów/trenerów) ma być trwały. To znaczy, nie dodajemy nowych, nie zmieniamy nazw "ot tak". W razie gdyby trener się wykruszył to konto fikcyjne przejmuje działanie nad drużyną aż do momentu znalezienia zespołu zastępczego (Admin ustawia jeśli to tylko możliwe stałą taktykę na okres tymczasowy, załóżmy 4-4-2 bez żadnych innych ustawień, tak by kadra mogła się utrzymać i lekko rozwijać).
To jest idea słuszna i sprawiedliwa! jeśli Wam się uda, będę Wam bardzo zazdrościł. ;p

A jeszcze wchodząc trochę między edelweisser spritzer a sznycelka — funkcjonuje międzynarodowa Międzymikronacyjna Liga Kobiet. Liga jest mala, ośmiodrużynowa, z czego aktualnie aż trzy są do objęcia (co do jednej jednak oprotestowywałbym zmianę nazwy i lokalizacji). Rozgrywki są akurat po drugim w historii sezonie, drużyny są jeszcze słabe, nic tylko dołączać. ;)
Jeśli chcielibyście zacząć futbolową przygodę Kotliny od rozgrywek międzynarodowych, narracyjnie zbudować na początku mniej obiektów i klubów niż sześć, to ta liga wydaje się idealna. Można zbudować dwie drużyny żeńskie, ze wspólnym stadionem itd., a później rozszerzyć je np. na męskie, gdyby Wam się już zebrała pełna liga.
(—) Ignats Urban ik Ruth
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ignats ik Ruth pisze: 21 maja 2022, 18:43
Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lutego 2022, 12:07 Powstaje zatem 6 klubów, każdy klub (zabawa ma oczywiście sens dopiero gdy znajdziemy minimalną liczbę prezesów/managerów/trenerów) ma być trwały. To znaczy, nie dodajemy nowych, nie zmieniamy nazw "ot tak". W razie gdyby trener się wykruszył to konto fikcyjne przejmuje działanie nad drużyną aż do momentu znalezienia zespołu zastępczego (Admin ustawia jeśli to tylko możliwe stałą taktykę na okres tymczasowy, załóżmy 4-4-2 bez żadnych innych ustawień, tak by kadra mogła się utrzymać i lekko rozwijać).
To jest idea słuszna i sprawiedliwa! jeśli Wam się uda, będę Wam bardzo zazdrościł. ;p

A jeszcze wchodząc trochę między edelweisser spritzer a sznycelka — funkcjonuje międzynarodowa Międzymikronacyjna Liga Kobiet. Liga jest mala, ośmiodrużynowa, z czego aktualnie aż trzy są do objęcia (co do jednej jednak oprotestowywałbym zmianę nazwy i lokalizacji). Rozgrywki są akurat po drugim w historii sezonie, drużyny są jeszcze słabe, nic tylko dołączać. ;)
Jeśli chcielibyście zacząć futbolową przygodę Kotliny od rozgrywek międzynarodowych, narracyjnie zbudować na początku mniej obiektów i klubów niż sześć, to ta liga wydaje się idealna. Można zbudować dwie drużyny żeńskie, ze wspólnym stadionem itd., a później rozszerzyć je np. na męskie, gdyby Wam się już zebrała pełna liga.
Dziękuję za wypowiedź Herr Ignats. Ja niestety odmawiam z prostej przyczyny. Na ten moment prowadzę zespoły w 5 ligach. Po sezonie w Lidze Królewskiej opuszczam Budapesti bo nie mam miejsca nawet na naszą ligę.
Swoją drogą prowadzić tyle zespołów to nie jest naprawdę łatwa rzecz, a brać jeszcze jedną, do której naprawdę nie będę miał sentymentu źle wróży..
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 21 maja 2022, 20:49 Dziękuję za wypowiedź Herr Ignats. Ja niestety odmawiam z prostej przyczyny. Na ten moment prowadzę zespoły w 5 ligach. Po sezonie w Lidze Królewskiej opuszczam Budapesti bo nie mam miejsca nawet na naszą ligę.
Swoją drogą prowadzić tyle zespołów to nie jest naprawdę łatwa rzecz, a brać jeszcze jedną, do której naprawdę nie będę miał sentymentu źle wróży..
Tutaj pełna zgoda i zrozumienie. Natomiast jeśli inny trener edelwajski by zechciał, to byłoby milusio. ;)
(—) Ignats Urban ik Ruth
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zatem wychodzę z założenia, że liga ma szansę ruszyć.
Zakładam, że moja skromna osoba, Joachim Cargalho, Sophie Susanen von Anhalt (Fraulein nadal jest obywatelką Sarmacji?), leocki menago Baskerville oraz dwójka z listy obywateli (+ Franz + Kurt).Jest zatem spore prawdopodobieństwo, że ruszymy. Z tym jednak na spokojnie.
Po pierwsze czekam na informacje:
1. Nazwa ligi.
Żeby nie nadużywać słowa "edelweiss", to ja rzucam swoje pomysły. W MAW mają "klasse" to może u nas "liga"? :D
TopLiga, EdeLiga, ObersteLiga lub zwyczajnie Edelweissische Bundesliga

2. Rozgrywki - 1 mecz w tygodniu o Edelweiß Meister Trophäe

Wariant z pucharem?
Jako, że przy sześciu drużynach to liga jest 10-cio kolejkowa to może warto dodać rozgrywki pucharowe.
Jakiś OberhauptPokal czy cuś...

3. Jako, że nie widzę sensu w rozdrabianiu, to w zasadzie moją myślą przewodnią w działalności sportowej miało być utworzenie "związku", który zrzeszałby, czy raczej sport działałby pod jego "egidą".
Na tę okoliczność już miesięcy kilka temu stworzyłem logo dla Edelweissische SportBund. :)
Obrazek

Tak wiem jakoś nie jest super, ale jesli sam tego nie ogarne, to ktoś mi kiedyś obiecał w svg... @Oswald Baskerville :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Ja niestety z bólem serca muszę powiadomić, że nie dam rady. Ale życzę powodzenia!
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

ODZNACZENIA

Bundesliga to tak słabawo, bo (chyba?) nie jesteście federacją. A może Beckener Liga?
(—) Ignats Urban ik Ruth
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ignats ik Ruth pisze: 22 maja 2022, 15:24 Bundesliga to tak słabawo, bo (chyba?) nie jesteście federacją. A może Beckener Liga?
No właśnie ostatnio była rozmowa czy Becken czy Kessel... To już zostawię fachowcom: @Isabella Swann i @Femme Mystere
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ludwig Tomović »

Nadal jest opcja na Ligę Orientyki...
Ale nic na siłę jak tak bardzo nie chcecie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 maja 2022, 19:28
Ignats ik Ruth pisze: 22 maja 2022, 15:24 Bundesliga to tak słabawo, bo (chyba?) nie jesteście federacją. A może Beckener Liga?
No właśnie ostatnio była rozmowa czy Becken czy Kessel... To już zostawię fachowcom: @Isabella Swann i @Femme Mystere
Ja osobiście wolę Senke Liga - becken czy Kessel to kolejne nazwy rzadziej używane :) Ale na nasze potrzeby możemy wszystko zaadoptować
Ostatnio zmieniony 22 maja 2022, 21:17 przez Isabella M. Neumann-Swann, łącznie zmieniany 1 raz.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella Swann pisze: 22 maja 2022, 21:15
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 maja 2022, 19:28
Ja osobiście wolę Senne Liga - becken czy Kessel to kolejne nazwy rzadziej używane :) Ale na nasze potrzeby możemy wszystko zaadoptować
Dziękuję za fachowe doradztwo. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fussball”