Gdy tylko zobaczyłam posta Fatimy to spanikowałam, bo nie pamiętałam czy ustawiałam taktykę, czy też nie
ESB FußballLiga - Sezon V
Re: ESB FußballLiga - Sezon V
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Ah, blisko. Lubimy straszyć w tym sezonie!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA

ESB FußballLiga Sezon 5.
14. kolejka 03 marca 1925 r.
OSTATNIA KOLEJKA
FC Zwigluss Wolkenbad - VfB 1923 Wolkenbad
Spartak Grünerwald - SG Dynamo Stadt
HSV Vorwarts Stadt - Könglicher SV
TSV 1887 Freiwald - Goldquellen Glänzberg
Spartak Grünerwald - SG Dynamo Stadt
HSV Vorwarts Stadt - Könglicher SV
TSV 1887 Freiwald - Goldquellen Glänzberg
Trudno się przebić w przestrzeni medialnej z tematem futbolowym, nawet jeżeli jest to ostania kolejka, która wyłoni mistrza.
Ma się wrażenie, że cała Kotlina żyje już motosportem, ale każda pliszka swój ogon chwali, więc do rzeczy.
Oczy całego piłkarskiego świata będą zwrócone na Olympiastadion Grünerwald i Polanę Wolności, to na tych obiektach zostaną rozstrzygnięte losy tytułu mistrzowskiego.
Obrońca tytułu drużyna SG Dynama Stadt zagra na wyjedzie ze Spartakiem Grünerwald. Krawce chcąc zapewnić sobie tytuł muszą wygrać. Mogą też zremisować lub przegrać i obronić tytuł, pod warunkiem, że swój mecz przegra lub zremisuję, druga w tabeli, drużyna Könglicher SV.
Jelenie grają na wyjedzie z HSV Vorwarts Stadt, chcą marzyć o tytule muszą swój mecz wygrać i liczyć na porażkę Krawców. Remis Jeleni i przegrana Krawców nie zapewnia Jelenią tytułu!
Krawce mają lepszy bilans bramkowy, i przy takiej samej ilości punktów obronią tytuł.
No chyba, że drużyna Könglicher wygra różnicą siedmiu bramek!
Jeżeli gospodarze wygrają, a trzeci w tabeli drużyna FC Zwigluss przegra swój mecz, to Przodownicy wskoczą na podium.
Święci chcą utrzymać podium, muszą wygrać derbowy mecz z Robotnikami, którzy jeszcze mogą walczyć o czwrtą pozycję.
Ekipa Goldquellen Glänzberg[ zagra z czerwoną latarnią ligi, czyli drużyną TSV 1887 i dzięki zwycięstwu może zwiększyć swoją zdobycz punktową.
Tak czy siak wszystkie oczy zwrócone są na Olympiastadion Grünerwald i Polanę Wolności.
Już w najbliższy poniedziałek uzyskamy odpowiedz na ostatnia niewiadomą 5. sezonu.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
@Fatima Popow-Chojnacka a może tak niespodzianka na koniec sezonu?
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
Dla mnie drużyna @Fatima Popow-Chojnacka to objawienie sezonu, wygrana w ostatniej kolejce potwierdziło by moją subiektywna ocenę
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy ktoś tu czasem nie chce guza?Targersdorf Borisz pisze: ↑28 lutego 2025, 18:46Dla mnie drużyna @Fatima Popow-Chojnacka to objawienie sezonu, wygrana w ostatniej kolejce potwierdziło by moją subiektywna ocenę![]()
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zamiast "dzięki zwycięstwu" prędzej nadałoby się "o ile" ale chyba i to nie pomoże.Targersdorf Borisz pisze: ↑28 lutego 2025, 18:15 Ekipa Goldquellen Glänzberg zagra z czerwoną latarnią ligi, czyli drużyną TSV 1887 i dzięki zwycięstwu może zwiększyć swoją zdobycz punktową.