Kącik muzyczny

Miasto będące stolicą państwa i zarazem centrum szarotkowej krainy. To tutaj zjadziemy siedzibę władz, ale także wszelkich rzemieślników, artystów czy najwieksze widowiska kulturalne czy sportowe. Jeśli nigdy tutaj nie zajrzałeś nie możesz zwać się obywatelem.
Regulamin forum
Obrazek

PLAN MIASTA - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 163 626
Awatar użytkownika
Krzysztof Windsor Stempel
Ambasador Królestwa Voxlandu

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Kącik muzyczny

Post autor: Krzysztof Windsor »

Jeśli chodzi o konkurs na realne granie utworów, proponuję jeśli już to zagranie istniejących utworów. Nie wiem ile mamy muzyków, że muzyków nie z nazwy w mikroświecie... Napisanie czegoś jest skomplikowane, a napisanie czegoś co klasycyzuje jest jeszcze trudniejsze. Można wstawić dwie kategorie - jedną dla grających na czymś realnie, którzy coś odtworzą i drugą na stworzenie czegoś z pomocą AI.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Krzysztof Windsor pisze: 11 czerwca 2025, 20:12 Jeśli chodzi o konkurs na realne granie utworów, proponuję jeśli już to zagranie istniejących utworów. Nie wiem ile mamy muzyków, że muzyków nie z nazwy w mikroświecie... Napisanie czegoś jest skomplikowane, a napisanie czegoś co klasycyzuje jest jeszcze trudniejsze. Można wstawić dwie kategorie - jedną dla grających na czymś realnie, którzy coś odtworzą i drugą na stworzenie czegoś z pomocą AI.
Tak chyba zrobimy własnie. Dwie kategorie, dwie nagrody.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

To konkurs na Edeliebe czy później?
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 11 czerwca 2025, 22:26 To konkurs na Edeliebe czy później?
Ja byłbym za tym by na Edeliebe. Kwestia kiedy Edeliebe? :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

na szybko:

Pamiętajcie, że ja nie trawię niemieckiego, a to wręcz ... może nie ubóstwiam, ale jestem w pewien sposób uzależniony. Piękna kobieta, piękny głos, piękny sceniczny występ i tak dalej.

1. Połączenie iście królewskie - Lllluis Fonsi i nasza... Helen (o, a jakże by inaczej realnie istnieje ;) )
Czy Wam się to podoba czy nie to znać trzeba.

[youtube]https://youtu.be/dKHLVyPc4_o?list=RDuSNB8uEz6jI[/youtube]

Jako wielki entuzjasta muzyki latino + nasze pseudoedelweisskie brzmienie a.d.2025 jak to mozna pominąć? :)

2. Oczywiście też Helen (Helene, Elena, w zalezności jaką uznamy jej pierwszą narodowość), tym razem z realnym mężem, Thomasem Seitelem - akrobatą, cyrkowcem, co z resztą widać w tym wykonie. Szanuje strasznie za to show. Głos diwy nawet nie drży jak "lata". Obejżyjcie choćby raz.. od początku do końca!

[youtube]https://youtu.be/0bZfGUQnXzM?list=RDuSNB8uEz6jI[/youtube]
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Ja ogólnie nie za bardzo za nią przepadam. Ale oglądałam na żywo jej pokazy i mogę powiedzieć otwarcie, że to jest pewna magia w tym. A powyższe nagrania są naprawdę fajne.

Ty masz awersję do Niemieckiego? 👀
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella M. Neumann-Swann pisze: 06 września 2025, 09:23 Ja ogólnie nie za bardzo za nią przepadam. Ale oglądałam na żywo jej pokazy i mogę powiedzieć otwarcie, że to jest pewna magia w tym. A powyższe nagrania są naprawdę fajne.

Ty masz awersję do Niemieckiego? 👀
Nie znam aktualnych wokalistek niemieckojęzycznych poza Sarą Connor, Jeanette Biedermann i własnie Helene. Najbardziej edelweissko śpiewa tylko ona. Tamte panie znam z wykonów angielskojezycznych.
Kiedyś próbowałem przeproszić się z j.niemieckim i cały dzień tłukłem przeboje w tym jezyku. A może nawet ze dwa dni. I w zasadzie z pop to tylko ona dała się słuchać. No i te show robi robotę.
Z ludowych to tylko jedna - Jej Jodłowatość Melanie Oesch.

Za to wśród panów dla mnie numero uno, któremu od razu dałbym edelweisskie obywatelstwo jest Austriak Andreas Gabalier. Nie macie wrażenia, jak na niego patrzycie, że to wypisz wymaluj nasz - @Peetri Romanaav ? :D

Obrazek

Czy ja mam awersję do niemieckiego? Jak pisałem wielokrotnie, pojawienie się Kotliny Edelweiss jest na przekór mojego idealnego odbioru przyjemności. Nie lubię niemieckiego (to już się troszkę zmieniło, bo wymaga tego oberhauptowość i znacznie się przeprosiliśmy z tym językiem...), wolę morze, od gór, ciepło od zimna, a lata dwudzieste... no cóż - połaczyły to wszystko w całość i wyszło pięknie. Czy nie na tym polega poznawanie świata? :P
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Polecam spróbować SOPHIA :) też fajnie śpiewa
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
ODPOWIEDZ