Wiadomości z Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Ambasada Związku Kolektywistycznych Republik Rad (dawniej Republiki Socjalistycznej Czesnoradu)
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wiadomości z Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Post autor: Roman Schädel »

Rada to organ kolektywny, tzn. wieloosobowy z istoty. Dlatego to trochę dziwne, by mogła być jednoosobowa. Wszak stara łacińska paremia brzmi: tres collegium faciunt. Ale oczywiście niech każde państwo decyduje swobodnie o swoim ustroju, nic mi do tego. ;)

Za to samochód piękny. Ja to podróżuję takim. Biskup nie musi mieć limuzyny. ;) Fotka zrobiona przed wyruszeniem na wizytację budowy drewnianego kościółka. :)

Obrazek
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Post autor: Robert Drenin »

Roman Schädel pisze: 09 lipca 2023, 13:44 Rada to organ kolektywny, tzn. wieloosobowy z istoty. Dlatego to trochę dziwne, by mogła być jednoosobowa. Wszak stara łacińska paremia brzmi: tres collegium faciunt. Ale oczywiście niech każde państwo decyduje swobodnie o swoim ustroju, nic mi do tego. ;)

Za to samochód piękny. Ja to podróżuję takim. Biskup nie musi mieć limuzyny. ;) Fotka zrobiona przed wyruszeniem na wizytację budowy drewnianego kościółka. :)

Obrazek
To prawda, ale wie Towarzysz jak to sytuacja z populacją w mikroświecie. Stąd ustawa przewiduje, że Rada może zawierać od 1 do 6 radnych. Więc w przypadku pojawienia się większej liczby osób, będzie można mianować więcej, ale teraz to wyjątkowo akurat tak to wygląda. A poza tym, to też Rada Republiki Związkowej, więc. Jednakże Rada Komisarzy Ludowych już faktycznie składa się z trzech Komisarzy Ludowych, więc tutaj ma to większy sens. :)

Natomiast co do samochodu, to dziękujemy za komplement. Natomiast pojazd Towarzysza też niczego sobie i bardzo ładny. Akurat Nowański Automobilny Zakład też produkuje podobne pojazdy, gdzie może tego Towarzysz dowiedzieć się tutaj. Mógłbym nawet pokusić sie, że pojazd Towarzysza akurat jest dość podoby do NAZ-02-1, ale jednak innej marki.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Wczoraj powołano do życia Wspólnotę Państwo Robotniczych, skupiającą wszystkie chcące państwa skrajnie lewicowe (o ile też spełniają inne warunki zawarte w dokumencie powołującym WPR).
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Robert Drenin pisze: 13 lipca 2023, 00:12 Wczoraj powołano do życia Wspólnotę Państwo Robotniczych, skupiającą wszystkie chcące państwa skrajnie lewicowe (o ile też spełniają inne warunki zawarte w dokumencie powołującym WPR).
Tu chyba nalezy pogratulować. CIekawe posunięcie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 16 lipca 2023, 15:51
Robert Drenin pisze: 13 lipca 2023, 00:12 Wczoraj powołano do życia Wspólnotę Państwo Robotniczych, skupiającą wszystkie chcące państwa skrajnie lewicowe (o ile też spełniają inne warunki zawarte w dokumencie powołującym WPR).
A dziękuje i w sumie fakt, jest to ciekawe posunięcie na arenie międzynarodowej. Sam jestem ciekaw, jak wspólnota też się rozwinie. :)
Tow. Robert Drenin
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Robert Drenin pisze: 17 lipca 2023, 19:22
Heinz-Werner Grüner pisze: 16 lipca 2023, 15:51
A dziękuje i w sumie fakt, jest to ciekawe posunięcie na arenie międzynarodowej. Sam jestem ciekaw, jak wspólnota też się rozwinie. :)
Szczególnien jestem ciekaw współpracy z Magnifikatem.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Wczoraj wydarzyły się tylko dwie rzeczy, z czego jedna może zszokować:
Związkowy Instytut Astronomiczny
Decyzja ZKRR
Tow. Robert Drenin
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Robert Drenin pisze: 26 lipca 2023, 01:25 Wczoraj wydarzyły się tylko dwie rzeczy, z czego jedna może zszokować:
Decyzja ZKRR
Hmmm... Nie wiem czy wyjście z forum UN nie będzie strzałem w kolano. Nie jestem jednak prorokiem, ale obawiam się, że możecie stracić "obserwujących". Mimo wszystko życzę Wam dobrze, Kameraden i powodzenia.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 lipca 2023, 08:36
Robert Drenin pisze: 26 lipca 2023, 01:25 Wczoraj wydarzyły się tylko dwie rzeczy, z czego jedna może zszokować:
Decyzja ZKRR
Hmmm... Nie wiem czy wyjście z forum UN nie będzie strzałem w kolano. Nie jestem jednak prorokiem, ale obawiam się, że możecie stracić "obserwujących". Mimo wszystko życzę Wam dobrze, Kameraden i powodzenia.
W sumie, to ciężko faktycznie powiedzieć. Myślę, że to będzie niejako zależne od inicjatyw, płynących z ZKRR. Jeżeli będą bardziej międzynarodowe i takie wiążące, to może jednak zainteresowanie zostanie. Ale to faktycznie, czas pokaże.
Tow. Robert Drenin
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Nie zmienia to faktu, że to kolejna zmiana, a będąc na forum UN mieliście już ugruntowaną pozycję. W dodatku kto zaglądał np. do Muratyki widział Wasze zaangażowanie. Teraz będzie musiał specjalnie wybrać się na nowe forum. Oczywiscie to nie pierwszy raz kiedy tak się dzieje w mikronacjach, ale w obecnej chwili kiedy raczej jest czas na łączenie się we wspólne fora, takie wychodzenie mnie zaskakuje. Trzymam jednak kciuki!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Związku Kolektywistycznych Republik Rad”