Wiadomości z Związku Kolektywistycznych Republik Rad
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wiadomości z Republiki Socjalistycznej Czesnoradu
Sama będę musiała pozaglądać w pewne miejsca, ale zobaczymy jak z czasem mi się wszystko poukłada. Choć zainteresowana jestem tą elektrownią atomową. Sama mam rozpisaną elektrownię wodną w planach w Wolkenbad
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Robert Drenin • Stempel
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Elektrownie jaką wybudowaliśmy jest typu Lekkowodnego Reaktora Wrzącego,w skrócie LRW. Działanie tego reaktora jest bardzo proste i w wielki skrócie działa trochę jak przykładowo elektrownie węglowe, tylko czynnikiem podgrzewającym wodę są pręty uranowe.Isabella Swann pisze: ↑15 października 2022, 09:42 Sama będę musiała pozaglądać w pewne miejsca, ale zobaczymy jak z czasem mi się wszystko poukłada. Choć zainteresowana jestem tą elektrownią atomową. Sama mam rozpisaną elektrownię wodną w planach w Wolkenbad
Natomiast teraz mam jeszcze w planach na potrzeby energetyki sporządzić turbiny wiatrowe, co z pewnością byłoby bardzo dobre zważając na położenie geograficzne naszego kraju (w ogóle musiałbym może kiedyś dogłębniej określić cechy naszej wyspy, ponieważ jej ukształtowanie terenu oraz położenie wokół oceanu jest bardzo ciekawe)
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Plany iście nowatorskie!Robert Drenin pisze: ↑15 października 2022, 12:43Elektrownie jaką wybudowaliśmy jest typu Lekkowodnego Reaktora Wrzącego,w skrócie LRW. Działanie tego reaktora jest bardzo proste i w wielki skrócie działa trochę jak przykładowo elektrownie węglowe, tylko czynnikiem podgrzewającym wodę są pręty uranowe.Isabella Swann pisze: ↑15 października 2022, 09:42 Sama będę musiała pozaglądać w pewne miejsca, ale zobaczymy jak z czasem mi się wszystko poukłada. Choć zainteresowana jestem tą elektrownią atomową. Sama mam rozpisaną elektrownię wodną w planach w Wolkenbad
Natomiast teraz mam jeszcze w planach na potrzeby energetyki sporządzić turbiny wiatrowe, co z pewnością byłoby bardzo dobre zważając na położenie geograficzne naszego kraju (w ogóle musiałbym może kiedyś dogłębniej określić cechy naszej wyspy, ponieważ jej ukształtowanie terenu oraz położenie wokół oceanu jest bardzo ciekawe)
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Może uda się jakąś współpracę przy tym nawiązać wspólnie?Robert Drenin pisze: ↑15 października 2022, 12:43Elektrownie jaką wybudowaliśmy jest typu Lekkowodnego Reaktora Wrzącego,w skrócie LRW. Działanie tego reaktora jest bardzo proste i w wielki skrócie działa trochę jak przykładowo elektrownie węglowe, tylko czynnikiem podgrzewającym wodę są pręty uranowe.Isabella Swann pisze: ↑15 października 2022, 09:42 Sama będę musiała pozaglądać w pewne miejsca, ale zobaczymy jak z czasem mi się wszystko poukłada. Choć zainteresowana jestem tą elektrownią atomową. Sama mam rozpisaną elektrownię wodną w planach w Wolkenbad

- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Jak najbardziej możemy. Jest bardzo dużo dziedzin, zwłaszcza naukowych, w jakich możemy rozpocząć dalszą współpracę.Isabella Swann pisze: ↑15 października 2022, 14:53Może uda się jakąś współpracę przy tym nawiązać wspólnie?Robert Drenin pisze: ↑15 października 2022, 12:43Elektrownie jaką wybudowaliśmy jest typu Lekkowodnego Reaktora Wrzącego,w skrócie LRW. Działanie tego reaktora jest bardzo proste i w wielki skrócie działa trochę jak przykładowo elektrownie węglowe, tylko czynnikiem podgrzewającym wodę są pręty uranowe.Isabella Swann pisze: ↑15 października 2022, 09:42 Sama będę musiała pozaglądać w pewne miejsca, ale zobaczymy jak z czasem mi się wszystko poukłada. Choć zainteresowana jestem tą elektrownią atomową. Sama mam rozpisaną elektrownię wodną w planach w Wolkenbad
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak już pisałem na muratyckich forach, chętnie, ale w listopadzie. Nie dam rady ogarnąć się w takim tempie jakim prowadzimy działaność na naszym forum. 
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
Oczywiście, jakby nie patrzeć, to w sumie nigdzie nam się nie śpieszy, więc wszystko w swoim tempie może postępować.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 października 2022, 17:02 Jak już pisałem na muratyckich forach, chętnie, ale w listopadzie. Nie dam rady ogarnąć się w takim tempie jakim prowadzimy działaność na naszym forum.![]()
Tow. Robert Drenin

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale Drogi Oberhaupcie czy ja Ciebie pytałam o zdanieRobert Drenin pisze: ↑15 października 2022, 17:23Oczywiście, jakby nie patrzeć, to w sumie nigdzie nam się nie śpieszy, więc wszystko w swoim tempie może postępować.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 października 2022, 17:02 Jak już pisałem na muratyckich forach, chętnie, ale w listopadzie. Nie dam rady ogarnąć się w takim tempie jakim prowadzimy działaność na naszym forum.![]()
![]()

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A ja to kierowałem akurat to Jego Ekscelencji Ambasadora.Isabella Swann pisze: ↑15 października 2022, 17:47Ale Drogi Oberhaupcie czy ja Ciebie pytałam o zdanieRobert Drenin pisze: ↑15 października 2022, 17:23Oczywiście, jakby nie patrzeć, to w sumie nigdzie nam się nie śpieszy, więc wszystko w swoim tempie może postępować.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑15 października 2022, 17:02 Jak już pisałem na muratyckich forach, chętnie, ale w listopadzie. Nie dam rady ogarnąć się w takim tempie jakim prowadzimy działaność na naszym forum.![]()
![]()
ja miałam na myśli swój Elisabet Institut
w końcu muszę z nim dalej ruszyć
![]()
- Zmarły
-
ODZNACZENIA
To tak, wczoraj wydarzyły się tylko dwie rzeczy:
Decyzja Przewodniczącego Rady Komisarzy Ludowych ws. Rewolucyjnego Akceleratora Cyklicznego.
Pierwsze prace budowlane nad RAC.
Decyzja Przewodniczącego Rady Komisarzy Ludowych ws. Rewolucyjnego Akceleratora Cyklicznego.
Pierwsze prace budowlane nad RAC.
Tow. Robert Drenin