Nabór członków Aeroklubu Edelweiss.

Miejsce dla miłośników lotnictwa i wszelakiej maści maszyn powietrznych. Jeśli tylko masz potrzebę wstąpić i polatać z nami, a przy okazji wiele się nauczyć, zapraszamy serdecznie!

Moderator: Ronon Dex

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Nabór członków Aeroklubu Edelweiss.

Post autor: Ronon Dex »

Fabio Rhyner pisze: 05 października 2022, 21:47 Z kolei odnosząc się do kwestii maszyn - pod względem fabularnym bardzo chętnie skłaniałbym się w stronę dopuszczenia możliwości korzystania z maszyn "własnych".
Jak najbardziej jest to możliwe i będzie praktykowane... o kwestii "maszyn własnych" jest nawet wzmianka w statucie -w zasadzie wstawiłem to głównie po to by zasygnalizować taką możliwość.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Heinz-Werner Grüner pisze: 05 października 2022, 22:08 Klub jeszcze dobrze nie powstał, a już mamy kolejki pod drzwiami. :P
Jak zawsze, kiedy Edle się za coś biorą to kolejki są długie - bo wszyscy wiedzą że u nas zabawa przednia pod każdym względem :lol:
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Herr Dex też jest pewnym wyznacznikiem, a zakładam, że nie każdy wie, że teraz i on jest naszym Edlem... :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 04 października 2022, 10:49 Ja chciałbym po prostu się doszolić jak wyglądało lotnictwo w owych czasach. Jak wyglądała maszyna w srodku, czy pilotowanie kiedyś było łatwiejsze, trudniejsze (tak poruszaliśmy ten temat), ale chciałbym by klub mógł pełnić też rolę edukatora i szerzenia wiedzy w formie luźnej, bądź wykładów, forma zależy już od autora.
Mam kilka pomysłów w tej materii, ale trochę cierpliwości... wymaga to trochę czasu, jak mi realowa robota trochę odpuści (chwilowy problem z nadmiarem pracy spowodowanym nieprzewidzianymi okolicznościami), myślę, że jakoś za tydzień to rozpoczniemy "działaność edukacyjną".
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 06 października 2022, 21:11
Heinz-Werner Grüner pisze: 04 października 2022, 10:49 Ja chciałbym po prostu się doszolić jak wyglądało lotnictwo w owych czasach. Jak wyglądała maszyna w srodku, czy pilotowanie kiedyś było łatwiejsze, trudniejsze (tak poruszaliśmy ten temat), ale chciałbym by klub mógł pełnić też rolę edukatora i szerzenia wiedzy w formie luźnej, bądź wykładów, forma zależy już od autora.
Mam kilka pomysłów w tej materii, ale trochę cierpliwości... wymaga to trochę czasu, jak mi realowa robota trochę odpuści (chwilowy problem z nadmiarem pracy spowodowanym nieprzewidzianymi okolicznościami), myślę, że jakoś za tydzień to rozpoczniemy "działaność edukacyjną".
To Edelweiss my się spieszymy powoli, ale jak się rozkręcimy, to niczym śmigło samolotu. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Czekamy z niecierpliwością herr @Ronon Dex
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella Swann pisze: 07 października 2022, 08:53 Czekamy z niecierpliwością herr @Ronon Dex
Zacząłem klepać pierwszy "wykład"... taki wprowadzający nt. co oznaczają opisywane dane samolotu i jak to się ma do rzeczywistej eksploatacji. Pewnie też pewne pojęcia definicyjne tam wstawię... ale zobaczę kiedy to się pojawi (kwestia chwilowych problemów w realu - Oberhaupt wie o co chodzi, a że pracuje w podobnym typie działalności gospodarczej to wie z czym to się wiąże).

W weekend postaram się przygotować ilustracje do kolejnego, bo w kolejnych już będą one niezbędne.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 07 października 2022, 10:13
Isabella Swann pisze: 07 października 2022, 08:53 Czekamy z niecierpliwością herr @Ronon Dex
Zacząłem klepać pierwszy "wykład"... taki wprowadzający nt. co oznaczają opisywane dane samolotu i jak to się ma do rzeczywistej eksploatacji. Pewnie też pewne pojęcia definicyjne tam wstawię... ale zobaczę kiedy to się pojawi (kwestia chwilowych problemów w realu - Oberhaupt wie o co chodzi, a że pracuje w podobnym typie działalności gospodarczej to wie z czym to się wiąże).

W weekend postaram się przygotować ilustracje do kolejnego, bo w kolejnych już będą one niezbędne.
Jeśli będę mogła jakkolwiek pomóc proszę śmiało pisać :) nie jestem ekspertem, ale szybko się uczę i lubię szperać za informacjami do jakiegoś tematu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Ronon Dex na spokojnie, wizyta w górach na pewno nie ułatwia, ale my poczekamy. Zajmij się tym co masz, na wykłady przyjdzie jeszcze czas. To, że my oczkeujemy, nie oznacza, że musi być na tu i teraz.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Jak widać, Aeroklub był chyba bardzo długo wyczekiwaną inicjatywą, która aż rozgrzała Edli w wyobrażeniach o podniebnych przygodach. Kwestia opłat od członków jest dobrym pomysłem, wartym do zaimplementowania kiedyś tam w systemie gospodarczym.
Obrazek
ODPOWIEDZ