Jak najbardziej jest to możliwe i będzie praktykowane... o kwestii "maszyn własnych" jest nawet wzmianka w statucie -w zasadzie wstawiłem to głównie po to by zasygnalizować taką możliwość.Fabio Rhyner pisze: ↑05 października 2022, 21:47 Z kolei odnosząc się do kwestii maszyn - pod względem fabularnym bardzo chętnie skłaniałbym się w stronę dopuszczenia możliwości korzystania z maszyn "własnych".
Nabór członków Aeroklubu Edelweiss.
Moderator: Ronon Dex
Re: Nabór członków Aeroklubu Edelweiss.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak zawsze, kiedy Edle się za coś biorą to kolejki są długie - bo wszyscy wiedzą że u nas zabawa przednia pod każdym względemHeinz-Werner Grüner pisze: ↑05 października 2022, 22:08 Klub jeszcze dobrze nie powstał, a już mamy kolejki pod drzwiami.![]()
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Dex też jest pewnym wyznacznikiem, a zakładam, że nie każdy wie, że teraz i on jest naszym Edlem... 
Mam kilka pomysłów w tej materii, ale trochę cierpliwości... wymaga to trochę czasu, jak mi realowa robota trochę odpuści (chwilowy problem z nadmiarem pracy spowodowanym nieprzewidzianymi okolicznościami), myślę, że jakoś za tydzień to rozpoczniemy "działaność edukacyjną".Heinz-Werner Grüner pisze: ↑04 października 2022, 10:49 Ja chciałbym po prostu się doszolić jak wyglądało lotnictwo w owych czasach. Jak wyglądała maszyna w srodku, czy pilotowanie kiedyś było łatwiejsze, trudniejsze (tak poruszaliśmy ten temat), ale chciałbym by klub mógł pełnić też rolę edukatora i szerzenia wiedzy w formie luźnej, bądź wykładów, forma zależy już od autora.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To Edelweiss my się spieszymy powoli, ale jak się rozkręcimy, to niczym śmigło samolotu.Ronon Dex pisze: ↑06 października 2022, 21:11Mam kilka pomysłów w tej materii, ale trochę cierpliwości... wymaga to trochę czasu, jak mi realowa robota trochę odpuści (chwilowy problem z nadmiarem pracy spowodowanym nieprzewidzianymi okolicznościami), myślę, że jakoś za tydzień to rozpoczniemy "działaność edukacyjną".Heinz-Werner Grüner pisze: ↑04 października 2022, 10:49 Ja chciałbym po prostu się doszolić jak wyglądało lotnictwo w owych czasach. Jak wyglądała maszyna w srodku, czy pilotowanie kiedyś było łatwiejsze, trudniejsze (tak poruszaliśmy ten temat), ale chciałbym by klub mógł pełnić też rolę edukatora i szerzenia wiedzy w formie luźnej, bądź wykładów, forma zależy już od autora.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czekamy z niecierpliwością herr @Ronon Dex

Zacząłem klepać pierwszy "wykład"... taki wprowadzający nt. co oznaczają opisywane dane samolotu i jak to się ma do rzeczywistej eksploatacji. Pewnie też pewne pojęcia definicyjne tam wstawię... ale zobaczę kiedy to się pojawi (kwestia chwilowych problemów w realu - Oberhaupt wie o co chodzi, a że pracuje w podobnym typie działalności gospodarczej to wie z czym to się wiąże).
W weekend postaram się przygotować ilustracje do kolejnego, bo w kolejnych już będą one niezbędne.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeśli będę mogła jakkolwiek pomóc proszę śmiało pisaćRonon Dex pisze: ↑07 października 2022, 10:13Zacząłem klepać pierwszy "wykład"... taki wprowadzający nt. co oznaczają opisywane dane samolotu i jak to się ma do rzeczywistej eksploatacji. Pewnie też pewne pojęcia definicyjne tam wstawię... ale zobaczę kiedy to się pojawi (kwestia chwilowych problemów w realu - Oberhaupt wie o co chodzi, a że pracuje w podobnym typie działalności gospodarczej to wie z czym to się wiąże).
W weekend postaram się przygotować ilustracje do kolejnego, bo w kolejnych już będą one niezbędne.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Ronon Dex na spokojnie, wizyta w górach na pewno nie ułatwia, ale my poczekamy. Zajmij się tym co masz, na wykłady przyjdzie jeszcze czas. To, że my oczkeujemy, nie oznacza, że musi być na tu i teraz.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak widać, Aeroklub był chyba bardzo długo wyczekiwaną inicjatywą, która aż rozgrzała Edli w wyobrażeniach o podniebnych przygodach. Kwestia opłat od członków jest dobrym pomysłem, wartym do zaimplementowania kiedyś tam w systemie gospodarczym.