Miejsce dla miłośników lotnictwa i wszelakiej maści maszyn powietrznych. Jeśli tylko masz potrzebę wstąpić i polatać z nami, a przy okazji wiele się nauczyć, zapraszamy serdecznie!
Joachim Cargalho pisze: ↑07 października 2022, 22:29
Jak widać, Aeroklub był chyba bardzo długo wyczekiwaną inicjatywą, która aż rozgrzała Edli w wyobrażeniach o podniebnych przygodach. Kwestia opłat od członków jest dobrym pomysłem, wartym do zaimplementowania kiedyś tam w systemie gospodarczym.
Ja już się nawet zastanowiłem czy nie stworzyć konta państwowego(plus komitatowe)i nie przejść na to już teraz, za niedługo...
Środki użytkownicy pobierali by z postów (nazwijmy to za wykonywaną pracę), ale i z Centrali (za choćby udziały w konkursach). Wtedy na przykład AE wprowadziło by swój system składkowy, a docelowo mogliby za to zakupić samoloty. Kwestia tego czy stawki za nie nie będą za niskie, bo zaraz się okaże, że AE ma flotę lotniczą wielkości Stanów Zjednoczonych.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 października 2022, 11:11
Kwestia tego czy stawki za nie nie będą za niskie, bo zaraz się okaże, że AE ma flotę lotniczą wielkości Stanów Zjednoczonych.
W sumie to nie kwestia kasy (bo AE może otrzymywać darowizny, też rzeczowe), ale po prostu rozsądku. Raczej to będzie kilka (może kiedyś tam... kilkanaście) różnych samolotów - to wszystko musi być narracyjnie do ogarnięcia.
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 października 2022, 11:11
Kwestia tego czy stawki za nie nie będą za niskie, bo zaraz się okaże, że AE ma flotę lotniczą wielkości Stanów Zjednoczonych.
W sumie to nie kwestia kasy (bo AE może otrzymywać darowizny, też rzeczowe), ale po prostu rozsądku. Raczej to będzie kilka (może kiedyś tam... kilkanaście) różnych samolotów - to wszystko musi być narracyjnie do ogarnięcia.
Fajnie by było jakby się udało coś to zrealizować. Pomysłów jednak mamy chyba "odrobinę" za dużo w porównaniu z mozliwościami.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 października 2022, 19:15
Fajnie by było jakby się udało coś to zrealizować. Pomysłów jednak mamy chyba "odrobinę" za dużo w porównaniu z mozliwościami.
Owszem... ale pamiętaj, że niedługo przyjdą miesiące późnojesienno-zimowe, gdzie spędzanie wolnego czasu za kompem stanie się o wiele częstsze, szczególnie jak pogoda będzie nieciekawa. U mnie osobiście w tym okresie też zdecydowanie mniej pracy w realu... czyli więcej chęci do zasiadania rozrywkowo za kompem.
Po prostu sobie te wszystkie pomysły na razie będziemy realizować powoli, w miarę wolnego czasu i chęci, a za miesięc pewnie tempo wzrośnie.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 października 2022, 19:15
Owszem... ale pamiętaj, że niedługo przyjdą miesiące późnojesienno-zimowe, gdzie spędzanie wolnego czasu za kompem stanie się o wiele częstsze, szczególnie jak pogoda będzie nieciekawa. U mnie osobiście w tym okresie też zdecydowanie mniej pracy w realu... czyli więcej chęci do zasiadania rozrywkowo za kompem.
Po prostu sobie te wszystkie pomysły na razie będziemy realizować powoli, w miarę wolnego czasu i chęci, a za miesięc pewnie tempo wzrośnie.
No to miło czytać, że będziesz się do tego przykładać. Mnie to buduje. Są pewne aspekty, gdzie czuje się mniej pewnie, zdecydowanie mniej pewnie, a tutaj własnie tak jest i fachowa pomoc zawsze na "propsie".
Witam serdecznie, nie chciałbym "odgrzewać kotleta" ale kusi mnie strasznie rozpocząć jakiś wątek fabularny dotyczący działalności aeroklubu. Było już jakieś walne zgromadzenie zarządu, lub mamy jakąś formalną listę członków ?
Nie chciałbym psuć koncepcji Herr @Ronon Dex, stąd też w pierwszej kolejności chciałem zapytać jak się sprawy mają
Witam serdecznie, nie chciałbym "odgrzewać kotleta" ale kusi mnie strasznie rozpocząć jakiś wątek fabularny dotyczący działalności aeroklubu. Było już jakieś walne zgromadzenie zarządu, lub mamy jakąś formalną listę członków ?
Nie chciałbym psuć koncepcji Herr @Ronon Dex, stąd też w pierwszej kolejności chciałem zapytać jak się sprawy mają
Jak widać nijak się mają. Proszę proponować swoje warunki, a jak zjawi się Herr Dex to będą trwały negocjacje.