Bolesław Krzyworęki pisze: ↑08 maja 2026, 21:27
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 maja 2026, 09:03
Bolesław Krzyworęki pisze: ↑06 maja 2026, 23:48
Wybór potencjalnych partnerów (w tym Kotliny Edelweiss) został dokonany przez Ministerstwo Finansów w drodze konsultacji, biorąc pod uwagę statystyki aktywności na forum. Misja ma charakter gospodarczy i polega na świadczeniu narracyjnych usług budowlanych. Celem misji jest wzajemny rozwój aktywności i współpracy między państwami.
Projekt jest ustalany w drodze wzajemnych konsultacji między stronami. Realizacja projektu polega na publikowaniu postów opisujących proces budowy. W celu zachowania realistycznego tempa prac posty publikowane są co kilka dni. Proces budowy realizowany jest zgodnie ze
Standardami ISSA.
Ok. Wstępnie powiedzmy jestem zainteresowany. Chciałbym jasnego postawienia sprawy, skoro to ma być fabularnie i to Wy przychodzicie do nas to zakładam, że macie jakieś pomysły. Co możecie nam zaoferować? Co chcielibyście wybudować w Edelweiss?
Cieszę się, że Szanowny jest zainteresowany naszą misją

Doprecyzowując — nasza rola polega na narracyjnej realizacji budowy poprzez jej opisywanie. To usługobiorca zleca konkretny projekt, natomiast my zajmujemy się jego realizacją.
Jak wspomniałem, "narracyjna realizacja budowy poprzez jej opisywanie", to przecież nic innego jak nasza edelweisska codzienność. Gdyby Szanowny raczył zerknąć:
viewforum.php?f=76
Nie jest to dla nas nic trudnego, dlatego jeśli projekt współpracy miałby dojść do skutku, to zwyczajnie zaproponowałem by strona sarmacka zaproponowała jakiś projekt, jeden-dwa-trzy, który są w stanie (bawiąc się przy tym doskonale, bez narzucania) zrealizować. Chodzi mi po prostu o to, że warto czasem coś zasugerować, a nie tylko wyczekiwać na propozycję. Chyba się dobrze rozumiemy? Oczywiście nawet i bez tego podejmę się współpracy, ale chyba z mniejszą ochotą.
Pomogę w tym wypadku, że chciałbym by "zatroszczyli się" nasi Drodzy Sarmaci dwoma obszarami.
Rejon Schwarzwaldorf, gdzie mieszka głównie mniejszość sarmacka. Niewielka to wieś, taka zwyczajna. Może mógłby powstać w okolicy jakiś ważny punkt.
viewforum.php?f=250
Pierwsze co mi się nasunęło na myśl, skoro osttanio ładnie budowaliśmy i rozwijaliśmy kolej, to może jakiś dworzec. Sęk w tym, że sama wieś jest oddalona od trasy kolejowej o kilka kilometrów, wiec przydałaby się jakaś brukowana, asfaltowa czy hipergalaktyczna droga.
Inne miasteczka/obszary, które chciałbym zapoponować to Sandjak -
viewforum.php?f=216
lub nieopisany wcale przystanek kolejowy Alpenfalen na wschodzie kraju.
Idąc za ciosem proszę o wyznaczenie z Waszej strony miasta/regionu, gdzie Edelweiss via EdelBau mógłby odwzajemnić się budową. Czym to już sami wybierzecie, z tymże osobiscie zaproponuje kilka inwestycji.