Zjazd 2023

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

ODZNACZENIA

Zjazd 2023

Post autor: Orjon Surma »

Życie bez zjazdu? No niby jest, ale co to za życie...

...więc jest propozycja! ;)
4-6 sierpnia. Toruń. Tramp Camp.

Co Wy na to?

Wiem, że niektórzy będą niepocieszeni (znoooowu ten Toruń?), ale to nie moja propozycja, a ponadto mimo wszystko Toruń nie jest jakoś źle skomunikowany z resztą Polski. Chyba z większości kraju da się tam jakoś sensownie dojechać różnymi środkami lokomocji.

Zapisy nie będą trwać zbyt długo, bo z tego co wiem nie ma zbyt wielu miejsc w Trampie.
Organizator - @Oswald Baskerville, więc o dodatkowe pytania najlepiej zagadywać go właśnie :)
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Zjazd 2023

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Ronon Dex pisze: 03 czerwca 2023, 22:45
Albert Fryderyk de Espada pisze: 27 maja 2023, 23:32 Niby @Heinz-Werner Grüner pytał się mnie czy się zjawię ale niestety u mnie występuje poważny problem z transportem, bo jak przystało na studenta groszem nie śmierdzę.
A skąd jesteś? Może ktoś Cię podrzuci... w zeszłym roku ludziska zjeżdżały się z różnych miejsc, może uda się z kimś dogadać?
Niby @Heinz-Werner Grüner wspomniał że @Alfred Fabian dojeżdża gdzieś z południowego-wschodu do Warszawy i tam ktoś go już do Torunia podrzuca.

Więc jeżeli ktoś dojeżdża z okolic Podkarpacia to może dać znać, ewentualnie faktycznie zrobić przesiadkę w Warszawie to może dać znać chociaż daje będzie to duże "może" z mojej strony.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Alfred Fabian »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 03 czerwca 2023, 23:10
Ronon Dex pisze: 03 czerwca 2023, 22:45
Albert Fryderyk de Espada pisze: 27 maja 2023, 23:32 Niby @Heinz-Werner Grüner pytał się mnie czy się zjawię ale niestety u mnie występuje poważny problem z transportem, bo jak przystało na studenta groszem nie śmierdzę.
A skąd jesteś? Może ktoś Cię podrzuci... w zeszłym roku ludziska zjeżdżały się z różnych miejsc, może uda się z kimś dogadać?
Niby @Heinz-Werner Grüner wspomniał że @Alfred Fabian dojeżdża gdzieś z południowego-wschodu do Warszawy i tam ktoś go już do Torunia podrzuca.

Więc jeżeli ktoś dojeżdża z okolic Podkarpacia to może dać znać, ewentualnie faktycznie zrobić przesiadkę w Warszawie to może dać znać chociaż daje będzie to duże "może" z mojej strony.
Rok temu z Warszawy dojechałem z Oswaldem, ale w tym roku z tego co mówił - Oswald jedzie pociągiem
Obrazek
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Niestety na dojazd samochodem pozwolić sobie nie mogę a jedynym rozwiązaniem zostaje dla mnie załapanie się z kimś z Warszawy lub Krakowa. Wciąż jednak jest to duże "MOŻE" gdyż nie wiem czy będę w stanie wygospodarować sobie czas.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Alfred Fabian pisze: 04 czerwca 2023, 17:24 ...ale w tym roku z tego co mówił - Oswald jedzie pociągiem
Przyznam, że sam chyba w tym roku pojadę pociągiem... to raptem 50 km - ale w zeszłym roku jechałem na zjazd o 16 po robocie, to nie było wyjścia. W tym roku takiego uwarunkowania nie mam, to pewnie wybiorę pociąg, bo przynajmniej w sobotni wieczór, nie trzeba się będzie "oszczędzać". :lol:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ronon Dex pisze: 03 czerwca 2023, 22:45 Nie wiem czy takie rozdrabnianie jest sensowne... w zeszłym roku przecież spotkali się ludzie z różnych mikronacji. To ma zarówno swój urok, jak i wpływa pozytywnie na ogólne kontakty mikronacyjne.
Tu nie chodzi o rozdrabnianie, ale pozwolenie by Edle spotkali się w większym gronie. Po prostu wiem, z rozmów prywatnych, że gdbyby to było gdzieś bardziej na południu to 2-3 Edle więcej by przybyły. I tu nie chodzi o edelwajski zjazd, a ogólny, oczywiście!

Ronon Dex pisze: 03 czerwca 2023, 22:45 W sumie jadąc przez Poznań dokładam raptem 100 km... zawsze możemy w ten sposób koszty ograniczyć.
Ja się nie będę ograniczał kosztami. Skupmy się najpierw na tym by w ogóle był jakikolwiek zjazd. ;)

Jeśi mógłbym polecać to wybrałbym pociąg! :D
Ja mieszkam w mieście graniczącym z P-niem. Do centrum - do Dworca Głównego mam raptem max.15 minut, a za Ubera zapłaciłam 25-30zeta.
Za pociąg linii Poznań-Toruń, 48. :) I jaka wygoda! :D

Po drugie, gdyby ktoś faktycznie (z Edli) nie mógł przyjechać ze względów finansowych, to jestem w stanie wspomóc w kwocie powiedzmy 100zł na dojazd.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 04 czerwca 2023, 20:49 Ja się nie będę ograniczał kosztami. Skupmy się najpierw na tym by w ogóle był jakikolwiek zjazd. ;)
To jest oczywiście najważniejsze.
Heinz-Werner Grüner pisze: 04 czerwca 2023, 20:49 Tu nie chodzi o rozdrabnianie, ale pozwolenie by Edle spotkali się w większym gronie. Po prostu wiem, z rozmów prywatnych, że gdbyby to było gdzieś bardziej na południu to 2-3 Edle więcej by przybyły. I tu nie chodzi o edelwajski zjazd, a ogólny, oczywiście!
Mnie tam rybka... dojechałbym bez problemu i do Krakowa to raptem 500 km (ale w tym przypadku zapewne samochodem), a że 600 km przez Poznań... no cóż zawsze to byłoby raźniej mieć przez te parę godzin jazdy do kogo ryja otworzyć. A że koszty by się nieco zmniejszyły... no cóż... nadwyżkę zawsze można przepić w miłym towarzystwie... :lol:

Ale do Torunia w tym roku pojadę chyba pociągiem, bo to niecała godzina, a jednocześnie brak w tym czasie ograniczeń typu praca, bo sobie zrobiłem na stare lata wakacje jak student i na pewno do października pracą się nie zamierzam skalać.

No, ale tak to już bywa... są ludzie, którym miejsce nie pasuje, woleli by bliżej. Co prawda pociąg bezpośredni (IC) z Krakowa do Torunia jedzie raptem nieco ponad 5 godzin (zdarzało mi się za młodych lat jeździć z Bydgoszczy do Krakowa pociągiem na sobotnie imprezy i nie umarłem od tego... choć to godzina dłużej jazdy, przynajmniej obecnie), ale zawsze można zwalić na odległość. Tylko, że zwykle nie ma chętnych do zajęcia się sprawami organizacyjnymi... znam to z niejednego forum (zróbcie bliżej to przyjadę, ale sam się organizacją nie zajmę... niech inni to zorganizują). Choć jeździłem na takie zloty nawet gdy odległość i dojazd był o wiele bardziej utrudniony niż ta trasa Kraków-Toruń.

Chwała więc za to, że ktoś wziął na siebie to "dzieło" zorganizowania" zjazdu (i chylę czoła organizatorowi) - bo z doświadczenia wiem (organizowałem niegdyś parę zlotów forumowych, choć akurat nie w mikro), że to o wiele bardziej czasochłonne i upierdliwe niż dojazd na zlot (i powrót) z najdalszego rejonu kraju "na gotowe".

A więc nie marudzić, tylko się spiąć i przyjechać... z doświadczenia zeszłorocznego powiem, że naprawdę warto się raz do roku osobiście spotkać. Inaczej zaczynamy na siebie patrzeć... nieprawdaż Herr Oberhaupt?
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tutaj masz absolutną rację @Ronon Dex. Liczy się przede wszystkim dobre towarzystwo.
Co do wspólnej jazdy, to tak, jak najbardziej! Tu nie ma problemu, zawsze raźniej, taniej etc.

A Leszek spisał się znakomicie z organizacją noclegu. To było dobre miejsce na tego typu wydarzenie. :)
Ronon Dex pisze: 04 czerwca 2023, 22:52 A więc nie marudzić, tylko się spiąć i przyjechać... z doświadczenia zeszłorocznego powiem, że naprawdę warto się raz do roku osobiście spotkać. Inaczej zaczynamy na siebie patrzeć... nieprawdaż Herr Oberhaupt?
Święte słowa. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Powodzenia wszystkim i samych przyjemności! :E :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 06 czerwca 2023, 06:21 Powodzenia wszystkim i samych przyjemności! :E :D
Spokojnie, dla Ciebie miejsce w rikszy też jest przewidziane. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Jeśli się pojawię to na chwilę, bez noclegu. Także można wykreślić :D
Obrazek