Peterhoff Lager
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Peterhoff Lager
Herr Oberhaupt jak tylko o tym usłyszał to zeskoczył ze Statku Miłości i wpław przepłynął całą rzekę by ustawić się jako pierwszy w kolejce. 
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Miło słyszeć takie informacje! Chyba cała narracja zaraz zamieni się w alkoimprezę w Grünerwaldzie. 
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A może podrzuć na statek chociaż ze dwie skrzynki?Piotr Romanow pisze: ↑24 maja 2022, 21:38 Miło słyszeć takie informacje! Chyba cała narracja zaraz zamieni się w alkoimprezę w Grünerwaldzie.![]()
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przyda się, gardła wysychają powoli...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑24 maja 2022, 21:45A może podrzuć na statek chociaż ze dwie skrzynki?Piotr Romanow pisze: ↑24 maja 2022, 21:38 Miło słyszeć takie informacje! Chyba cała narracja zaraz zamieni się w alkoimprezę w Grünerwaldzie.![]()
![]()
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Cargalho, wg. skali imprezowej dzieli się na 3 stopnie;
0 - (trzeźwy) Hmmm, jakie dobre aromatyczne piwo, chętnie napił bym się jeszcze paru butelek.
1 - (nietrzeźwy) Wchodzi jak woda, dejcie jeszcze tego. Oby mnie z kapci nie wyj*****.
2 - (pijany) Co Ty mi K**** dajesz. Chciałem wódki się napić.
Tak już bardziej profesjonalnie po smaku można się spodziewać nietypowej goryczy, którą zawiera tylko tutejszy chmiel. Nie wiem jak to nawet nazwać, ale klimat Edelweiss robi z naszym chmielem coś nietypowego, bowiem te same szyszki rosły w Rusi Batawskiej w Brodrii. Tylko, że tam był o wiele cieplejszy klimat. Dlatego chciałbym zauważyć, że ruskobatawski chmiel i chłodna pogoda Edelweiss doprowadziły do jakiegoś dziwnego wymieszania smaków.
Barwa jest dość jasna, ale nie mnie to oceniać, bowiem każdy widzi kolory po swojemu. Najlepiej żeby dowiedzieć się co to za piwo warto wziąć buteleczkę i samemu spróbować.
0 - (trzeźwy) Hmmm, jakie dobre aromatyczne piwo, chętnie napił bym się jeszcze paru butelek.
1 - (nietrzeźwy) Wchodzi jak woda, dejcie jeszcze tego. Oby mnie z kapci nie wyj*****.
2 - (pijany) Co Ty mi K**** dajesz. Chciałem wódki się napić.
Tak już bardziej profesjonalnie po smaku można się spodziewać nietypowej goryczy, którą zawiera tylko tutejszy chmiel. Nie wiem jak to nawet nazwać, ale klimat Edelweiss robi z naszym chmielem coś nietypowego, bowiem te same szyszki rosły w Rusi Batawskiej w Brodrii. Tylko, że tam był o wiele cieplejszy klimat. Dlatego chciałbym zauważyć, że ruskobatawski chmiel i chłodna pogoda Edelweiss doprowadziły do jakiegoś dziwnego wymieszania smaków.
Barwa jest dość jasna, ale nie mnie to oceniać, bowiem każdy widzi kolory po swojemu. Najlepiej żeby dowiedzieć się co to za piwo warto wziąć buteleczkę i samemu spróbować.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Polecam wytłumaczyć to moim realowym klientom.Piotr Romanow pisze: ↑30 maja 2022, 15:42 Barwa jest dość jasna, ale nie mnie to oceniać, bowiem każdy widzi kolory po swojemu. Najlepiej żeby dowiedzieć się co to za piwo warto wziąć buteleczkę i samemu spróbować.![]()
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pojawił się i on. Edelweiski porter prosto z Peterhoffu. Zapraszamy do wypróbowania.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL