Ośrodek Narciarski "Kaputte Ski"

Miasteczko uzdrowiskowe, gdzie wielu kuracjuszy może spędzić czas bujając niczym w chmurach. Usytuowane wysoko w masywie górskim aż się prosi o popularyzację zdrowego trybu życia. Słynne podrywy podczas wesołych "dancingów"? - dobrze trafiłeś!

Moderator: Isabella M. Neumann-Swann

Regulamin forum
Obrazek

PLAN MIASTA - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 89 385
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ośrodek Narciarski "Kaputte Ski"

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Ja może tam umiejętnościami się nie poszczycę, ale jeździć na dwóch deskach chyba jeszcze umiem! - pomyślała panna Swann, zapinając swoje narty i niepewnie kierując swoje kroki w kierunku stoku. Ale oczywiście jak to ona, nie obeszło się bez beczki śmiechy i wpadek co nie miara. Na jej nieszczęście uchwyciły to kamery paparazzi

Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2022, 19:28 przez Isabella M. Neumann-Swann, łącznie zmieniany 1 raz.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Joachim pojawił się w ośrodku pierwszy raz. Dotąd raczej omijał plac budowy, ale dzisiaj wszystko było już gotowe.
- Cóż za fajerwerki - powiedział pełen zachwytu. Później przechadzał się po okolicy, a gdy spotkał @Horace Richelieu , zaczął go wypytywać o szczegóły tego miejsca.
- Pięknie wykonana praca - zaczął spoglądając na pierwszych śmiałkow korzystających z trwającej zimowej, górskiej aury - które trasy zjazdowe polecacie?
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Panna Swann tak zakochała się w górach, że pomimo topowych wypadków dalej dzielnie na trasach próbuje swoich sił! Najwyżej jutro będzie myśleć jak wstać z miękkiego łóżka w szpitalu w Edelweiss! :lol:

Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

A co z tymi, którzy jeżdżą poza wyznaczonymi trasami? :D

Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Panie @Joachim Cargalho jeśli się pan nie boi, to proszę mnie wsiąść ze sobą! Obiecuję poprawę na stoku!
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Horace Richelieu »

Joachim Cargalho pisze: 13 kwietnia 2022, 19:27 Joachim pojawił się w ośrodku pierwszy raz. Dotąd raczej omijał plac budowy, ale dzisiaj wszystko było już gotowe.
- Cóż za fajerwerki - powiedział pełen zachwytu. Później przechadzał się po okolicy, a gdy spotkał @Horace Richelieu , zaczął go wypytywać o szczegóły tego miejsca.
- Pięknie wykonana praca - zaczął spoglądając na pierwszych śmiałkow korzystających z trwającej zimowej, górskiej aury - które trasy zjazdowe polecacie?
Horace Richelieu ubrany w małą cebulkę chodzi między gośćmi i świętuje z nimi otwarcie jego pierwszego, oficjalnego działa jakim jest Kaputte Ski. Wita obywateli oraz turystów, chociaż zima mu doskwiera, stara się uśmiechać. Odpowiada po tym jak się napił gorącego ponczo zimowego.
C-Ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć, przyjacielu. Są trzy trasy zjazdowe. Po lewej dla tych co lubią skręcać i być zigzakowaty, po środku dla entuzjastów prędkości, a po prawej dla tych, którzy lubią m-małe loty. O-Oczywiście, można również udać się nauko-trening za Kaputte Ski, gdzie można się przeszkolić w jeździe na nartach.

//Nagiąłem trochę zasady, ale niech ten pierwszy raz będzie. Spotkam się z wami na jeden dzień, gdy będę przejazdem ;)
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gdy rozmówca odwrócił się twarzą do Joachima, ten przestał być pewien, czy to na pewno był Horace Richelieu. W każdym razie, człowiek ten udzielił mu odpowiedzi na zadane pytanie. Nie zagłębiał się jednak w dyskusję.

// To chyba ja zepsułem narrację. Obiecuję poprawę! :D

Przechadzał się po obiekcie, gdy nagle ze stoku wjechała z impetem @Isabella Swann. - Cóż za umiejętności! - wypowiedział podniesionym głosem. Uśmiech go nie opuszczał, gdyż doskonale widział wywrotki Frau Swann.
- Jak tam warunki na stokach? - zapytał i dodał - jak na kwiecień wyglądają na... szybkie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Nie mogło oczywiście zabraknąć Lieselotte, która przybyła modnie spóźniona. I chociaż nie potrafiła za grosz jeździć na nartach, musiała się dobrze zaprezentować.

Obrazek
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Panie @Joachim Cargalho wręcz idealne! Potowarzyszy mi pan w kolejnej rundzie! Przydałaby mi się pomoc do wstawania z moich czterech liter! :lol: Przecież szkoda marnować tą piękną pogodę by siedzieć w budynku!
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- No pewnie, że idziemy - odpowiedział pełen entuzjazmu - tylko proszę pamiętać. Ja taki chojrak w gębie, a jak narty śniegu dotkną, kiedy wyciągnie nas na górę, to różnie może być... Żeby czasami Pani mnie nie musiała stamtąd zbierać - zażartował, po czym założył narty.
- Którą trasę wybieramy? - zapytał.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wolkenbad”