Ośrodek Narciarski "Kaputte Ski"
Moderator: Isabella M. Neumann-Swann
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Ośrodek Narciarski "Kaputte Ski"
Ja może tam umiejętnościami się nie poszczycę, ale jeździć na dwóch deskach chyba jeszcze umiem! - pomyślała panna Swann, zapinając swoje narty i niepewnie kierując swoje kroki w kierunku stoku. Ale oczywiście jak to ona, nie obeszło się bez beczki śmiechy i wpadek co nie miara. Na jej nieszczęście uchwyciły to kamery paparazzi
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2022, 19:28 przez Isabella M. Neumann-Swann, łącznie zmieniany 1 raz.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Joachim pojawił się w ośrodku pierwszy raz. Dotąd raczej omijał plac budowy, ale dzisiaj wszystko było już gotowe.
- Cóż za fajerwerki - powiedział pełen zachwytu. Później przechadzał się po okolicy, a gdy spotkał @Horace Richelieu , zaczął go wypytywać o szczegóły tego miejsca.
- Pięknie wykonana praca - zaczął spoglądając na pierwszych śmiałkow korzystających z trwającej zimowej, górskiej aury - które trasy zjazdowe polecacie?
- Cóż za fajerwerki - powiedział pełen zachwytu. Później przechadzał się po okolicy, a gdy spotkał @Horace Richelieu , zaczął go wypytywać o szczegóły tego miejsca.
- Pięknie wykonana praca - zaczął spoglądając na pierwszych śmiałkow korzystających z trwającej zimowej, górskiej aury - które trasy zjazdowe polecacie?

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Panna Swann tak zakochała się w górach, że pomimo topowych wypadków dalej dzielnie na trasach próbuje swoich sił! Najwyżej jutro będzie myśleć jak wstać z miękkiego łóżka w szpitalu w Edelweiss!

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Panie @Joachim Cargalho jeśli się pan nie boi, to proszę mnie wsiąść ze sobą! Obiecuję poprawę na stoku!

- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Horace Richelieu ubrany w małą cebulkę chodzi między gośćmi i świętuje z nimi otwarcie jego pierwszego, oficjalnego działa jakim jest Kaputte Ski. Wita obywateli oraz turystów, chociaż zima mu doskwiera, stara się uśmiechać. Odpowiada po tym jak się napił gorącego ponczo zimowego.Joachim Cargalho pisze: ↑13 kwietnia 2022, 19:27 Joachim pojawił się w ośrodku pierwszy raz. Dotąd raczej omijał plac budowy, ale dzisiaj wszystko było już gotowe.
C-Ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć, przyjacielu. Są trzy trasy zjazdowe. Po lewej dla tych co lubią skręcać i być zigzakowaty, po środku dla entuzjastów prędkości, a po prawej dla tych, którzy lubią m-małe loty. O-Oczywiście, można również udać się nauko-trening za Kaputte Ski, gdzie można się przeszkolić w jeździe na nartach.
//Nagiąłem trochę zasady, ale niech ten pierwszy raz będzie. Spotkam się z wami na jeden dzień, gdy będę przejazdem
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gdy rozmówca odwrócił się twarzą do Joachima, ten przestał być pewien, czy to na pewno był Horace Richelieu. W każdym razie, człowiek ten udzielił mu odpowiedzi na zadane pytanie. Nie zagłębiał się jednak w dyskusję.
// To chyba ja zepsułem narrację. Obiecuję poprawę!
Przechadzał się po obiekcie, gdy nagle ze stoku wjechała z impetem @Isabella Swann. - Cóż za umiejętności! - wypowiedział podniesionym głosem. Uśmiech go nie opuszczał, gdyż doskonale widział wywrotki Frau Swann.
- Jak tam warunki na stokach? - zapytał i dodał - jak na kwiecień wyglądają na... szybkie.
// To chyba ja zepsułem narrację. Obiecuję poprawę!
Przechadzał się po obiekcie, gdy nagle ze stoku wjechała z impetem @Isabella Swann. - Cóż za umiejętności! - wypowiedział podniesionym głosem. Uśmiech go nie opuszczał, gdyż doskonale widział wywrotki Frau Swann.
- Jak tam warunki na stokach? - zapytał i dodał - jak na kwiecień wyglądają na... szybkie.

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie mogło oczywiście zabraknąć Lieselotte, która przybyła modnie spóźniona. I chociaż nie potrafiła za grosz jeździć na nartach, musiała się dobrze zaprezentować.

(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Panie @Joachim Cargalho wręcz idealne! Potowarzyszy mi pan w kolejnej rundzie! Przydałaby mi się pomoc do wstawania z moich czterech liter!
Przecież szkoda marnować tą piękną pogodę by siedzieć w budynku!

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- No pewnie, że idziemy - odpowiedział pełen entuzjazmu - tylko proszę pamiętać. Ja taki chojrak w gębie, a jak narty śniegu dotkną, kiedy wyciągnie nas na górę, to różnie może być... Żeby czasami Pani mnie nie musiała stamtąd zbierać - zażartował, po czym założył narty.
- Którą trasę wybieramy? - zapytał.
- Którą trasę wybieramy? - zapytał.