Czy jest tu miejsce na Liëdteerüm?

Miasteczko uzdrowiskowe, gdzie wielu kuracjuszy może spędzić czas bujając niczym w chmurach. Usytuowane wysoko w masywie górskim aż się prosi o popularyzację zdrowego trybu życia. Słynne podrywy podczas wesołych "dancingów"? - dobrze trafiłeś!

Moderator: Isabella M. Neumann-Swann

Regulamin forum
Obrazek

PLAN MIASTA - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 89 385
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Czy jest tu miejsce na Liëdteerüm?

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Piotr Romanow pisze: 21 września 2023, 08:26 Frau Swann, nie było dawno Frau w Kotlinie. Wydaje mi się, że właśnie dlatego nikt nie pytał. :/
Tylko od czasu kiedy Alfred mysli o tym, to w kotlinie jestem. Może nie udzielam się tak zacnie jak inni. Ale zapytać się mnie o zdanie i tak by wypadało
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Oczywiście, że tak! Nikt nie zaprzecza Frau Swann! :)
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Alfred Fabian »

Isabella Swann pisze: 21 września 2023, 08:47
Piotr Romanow pisze: 21 września 2023, 08:26 Frau Swann, nie było dawno Frau w Kotlinie. Wydaje mi się, że właśnie dlatego nikt nie pytał. :/
Tylko od czasu kiedy Alfred mysli o tym, to w kotlinie jestem. Może nie udzielam się tak zacnie jak inni. Ale zapytać się mnie o zdanie i tak by wypadało
Przecież już rozmawialiśmy o tym i zaaprobowałaś ideę, a nawet zaoferowałaś swoją pomoc w doborze asortymentu :) Tylko nadal nie ma siedziby, więc ciężko jest pchać sprawę dalej

A poza tym, nie bez powodu zadałem pytanie publicznie, żeby Frau czuła się ominięta, a raczej właśnie, żeby mogła się wypowiedzieć na temat tej (nie wiem jak bardzo szczytnej) idei
Obrazek
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Czy w Liëdteerüm będzie jakiś romantyczny zakątek z kominkiem?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Alfred Fabian pisze: 21 września 2023, 14:52
Isabella Swann pisze: 21 września 2023, 08:47
Przecież już rozmawialiśmy o tym i zaaprobowałaś ideę, a nawet zaoferowałaś swoją pomoc w doborze asortymentu :) Tylko nadal nie ma siedziby, więc ciężko jest pchać sprawę dalej

A poza tym, nie bez powodu zadałem pytanie publicznie, żeby Frau czuła się ominięta, a raczej właśnie, żeby mogła się wypowiedzieć na temat tej (nie wiem jak bardzo szczytnej) idei
Jeśli chodzi o mapę oferowałabym ci miejsce w jednej z kamienic na przeciwko muzeum lub niedaleko zajazdu. To chyba najlepsze miejsca, jeśli chodzi o mapę. Natomiast możesz też wykorzystać jedno z stawów lub na jeziorze zrobić restaurację, to też nie byłby problem
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Femme Mystere pisze: 21 września 2023, 16:59 Czy w Liëdteerüm będzie jakiś romantyczny zakątek z kominkiem?
Będzie!
Isabella Swann pisze: 21 września 2023, 19:30
Isabella Swann pisze: 21 września 2023, 08:47 Tylko od czasu kiedy Alfred mysli o tym, to w kotlinie jestem. Może nie udzielam się tak zacnie jak inni. Ale zapytać się mnie o zdanie i tak by wypadało

Jeśli chodzi o mapę oferowałabym ci miejsce w jednej z kamienic na przeciwko muzeum lub niedaleko zajazdu. To chyba najlepsze miejsca, jeśli chodzi o mapę. Natomiast możesz też wykorzystać jedno z stawów lub na jeziorze zrobić restaurację, to też nie byłby problem
Kamienica jak najbardziej, naprzeciwko muzeum brzmi solidnie, pod warunkiem, że parter. Przydałyby się ogólne informacje na temat przybliżonego metrażu, ewentualnie jakieś wstępne zdjęcia/opisy, jeżeli kamienicę już ktoś kiedyś opisywał. Środek stawu, tak jak wspominałem wcześniej, kompletnie mi nie pasuje do wizji Liedteerumu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Alfred Fabian pisze: 21 września 2023, 20:26
Femme Mystere pisze: 21 września 2023, 16:59 Czy w Liëdteerüm będzie jakiś romantyczny zakątek z kominkiem?
Będzie!
Isabella Swann pisze: 21 września 2023, 19:30

Kamienica jak najbardziej, naprzeciwko muzeum brzmi solidnie, pod warunkiem, że parter. Przydałyby się ogólne informacje na temat przybliżonego metrażu, ewentualnie jakieś wstępne zdjęcia/opisy, jeżeli kamienicę już ktoś kiedyś opisywał. Środek stawu, tak jak wspominałem wcześniej, kompletnie mi nie pasuje do wizji Liedteerumu :)
Umówmy się tak... Chcesz gdzieś konkretnie? W lesie, pod ziemią, na górce. Widzę, że parter, to nie ma problemu, bo to zrzut z góry. Duże, małe? Nie ma znaczenia. Wskaż gdzie chcesz, wielkość i się wybuduje. To przecież na razie żaden problem, bo zaznaczamy tylko budynki istniejące, plus potencjalnie stwarzające bardziej zaludnione miasteczko. Wolkenbad na oko wygląda jakby miał z jakieś 100-200 mieszkańców a ma mieć 70tysięcy .:D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Ale ja nie chcę budować kamienicy!!! Najlepiej, jakby na górze był jakiś dentysta, albo coś :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Alfred Fabian pisze: 21 września 2023, 20:39 Ale ja nie chcę budować kamienicy!!! Najlepiej, jakby na górze był jakiś dentysta, albo coś :D
Hmmm. Ok. Ogarnę się i coś zaproponuje, bo widzę, że coś nie jesteś skory do współpracy jakiej oczekuje. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Tak tak, a potem będę się musiał po EdelBau ciągać przez pół roku
Obrazek