Ośrodek Narciarski "Kaputte Ski"

Miasteczko uzdrowiskowe, gdzie wielu kuracjuszy może spędzić czas bujając niczym w chmurach. Usytuowane wysoko w masywie górskim aż się prosi o popularyzację zdrowego trybu życia. Słynne podrywy podczas wesołych "dancingów"? - dobrze trafiłeś!

Moderator: Isabella M. Neumann-Swann

Regulamin forum
Obrazek

PLAN MIASTA - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 89 385
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ośrodek Narciarski "Kaputte Ski"

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

- Pan prowadzi! Ja ide za panem nawet w ogień! Najwyżej oboje się stoczymy z stoku! - zażartowała panna Swann :) Ale nikt nie wiedział, że ona to weteranka stoków - tylko by za bardzo się nie wychylać to wolała sobie kość ogonową strzaskać niż pokazać, że umie jeździć :D
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

- No dobrze! Jak się stoczyć, to tylko razem... :D - powiedział i wskazał kierunek na jedną z dróg zjazdowych.

Kolejki do wyciągu nie było w ogóle, bo choć otwarcie ośrodka było huczne, niewielu mieszkańców Edelweiss mogło sobie pozwolić na przybycie tutaj bez zastanowienia. Początek wiosny - tam w dole - to okres wytężonej pracy dla wielu z mieszkańców Kotliny, którzy właśnie teraz przygotowują swoje ziemie pod przyszłe plony.

- Okej, Pani @Isabella Swann, dopóki bezpiecznie siedzimy tutaj, możemy pogadać. Później już będziemy tylko krzyczeć - zagaił rozmowę - Nie spodziewałem się, ze może tutaj być jeszcze tyle śniegu. W życiu bym nie przypuszczał, ze można jeszcze w kwietniu jeździć na nartach - i kontynuował - A Pani, to chyba już nieraz szusowała, co? - zapytał. Nie wierzę, że nigdy nie zapuściła się Pani zimą w Alpy...
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- Ma pan Świętą rację, już nie raz szosowałam po alpejskich bezdrożach Bad Ischl czy Ischlg. Więc coś tam na nartach jeździć umiem. A tutaj to czuję się znowu jak w domu! Bo wie pan Wiedeń jest przepiękny, ale mi jednak tęskno do dolin i śniegu i gór! - Przyznała panna Swann z pewną nostalgią w głosie.

- Ale co ja będę marudzić - sam pan wie jak piękne to może być! Przecież mieszka Pana tak magicznym miejscu!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

I wtedy zjawił się on...
Obrazek
Po ciężkim dniu, pełnym samotnych wędrówek po górskich plenerach dotarł do Kaputte SKI. Jakież wielkie było zdziwienie kiedy zobaczył tylu Edli chętnych do jazdy na dwóch kawałkach drewnianych i wyheblowanych desek.

Sam miał takowe, może nie takie wyjątkowe jak te co dostał od sarmackiego księcia, ale na dzisiaj się nadadzą.
Obrazek

Nie zwlekając ruszył z pełnym impetem i bez zastanowienia. Oberhaupt jeździć umiał, nawet całkiem dobrze, to efekt szkolenia wojskowego, ale po dłuższej przerwie nie spodziewał się, że sprawi mu to tak ogromną radosć.

Obrazek
Zjeżdżał tak długo, nie zważając na innych, że aż zaczęło się ściemniać (przyznam, że tutaj zdjęcie mnie tak urzekło, że fabuła startu o 19 skłaniała do powitania świtu, ale nie chciałęm przegonać :P )
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Lieselotte obserwowała śnieżne pląsy @Isabella Swann i @Joachim Cargalho w śniegu, rozglądając się również za Herrn Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner i @Albert Fryderyk de Espada. Czy zamierzali skorzystać z ostatniego śnieżnego dnia roku?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

W oddali panna Swann dostrzegła panią @Femme Mystere - Przyjaciółko dołącz do nas! Szkoda byśmy tylko my się w śniegu tarzali :D
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

- Niestety na nartach umiem tylko pługiem. Pozostają mi sanki! - powiedziała, po czym wyciągnęła schowane za drzewem sanki i zjechała na nich.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Femme Mystere sanki też dobre! Ja jako dziecko na Jabuszku albo "dupolocie" latałam po stokach! To były dobre czasy! A poza tym tarzać się w śniegu to nie trzeba nam żadnych saneczkowy czy nart, wystarczą nam ręce, droga przyjaciółko! powiedziała zaróżowioną od śniegu i tarzania się w nim panna Swann. Pan @Joachim Cargalho uciekał przed śnieżkami choć trochę nie poradnie :lol:
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

A co mi tam zaryzykuje!
Czy Edelweiss jest na to gotowe? 22 już niebawem. ;)
FILM +18 - Wchodzisz na własne ryzyko
No i film do obejrzenia tylko w YT...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2022, 21:38 A co mi tam zaryzykuje!
Czy Edelweiss jest na to gotowe? 22 już niebawem. ;)
FILM +18 - Wchodzisz na własne ryzyko
No i film do obejrzenia tylko w YT...
Ale zabawa na całego!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wolkenbad”