Wystarczy mi że na papierze mamy dostawcę uzbrojenia dla floty. Obrazki będę brał z realnej polskiej flotylli rzecznej.Ronon Dex pisze: ↑10 września 2023, 18:46Jak wiesz jestem na wyjeździe... tylko na kilka godzin w domu. Nie ma problemu - masz zgodę. A jak wrócę (27 września) to możemy to ubrać w detale... obrazki i takie tam.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑10 września 2023, 15:13 Jeżeli wyrazi on zgodę to nie będzie z tym problemu i po prostu przyjmiemy że EFF korzysta z broni tam zakupionej.
Wstępne próby organizacji EFF
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wstępne próby organizacji EFF
Będę upierdliwy... takie sylwetki robi się bardzo prosto w zwyczajnym Paintcie. Robiłem ich wiele w czasach bialeńskich - może warto się pokusić w zrobienie tego w jednolitej skali?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑10 września 2023, 19:17 Obrazki będę brał z realnej polskiej flotylli rzecznej.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W muratyce próbowałem skalować sylwetki dla marynarki i wyszło jako tako głównie dlatego że w jednym przypadku się pomyliłem i krążownik miał taki sam rozmiar jak niszczyciel.Ronon Dex pisze: ↑10 września 2023, 19:24Będę upierdliwy... takie sylwetki robi się bardzo prosto w zwyczajnym Paintcie. Robiłem ich wiele w czasach bialeńskich - może warto się pokusić w zrobienie tego w jednolitej skali?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑10 września 2023, 19:17 Obrazki będę brał z realnej polskiej flotylli rzecznej.
No ale spróbować mogę. Dane powinny być na tyle szczegółowe żeby to z nich wyłuskać bo np. wspominane krypy zazwyczaj są jedynie wspominane że istniały ale niczego więcej o nich nie wiemy.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL

W zasadzie to udało się nawet to przeskalować przyjmując że 20 pixeli to około 1 metr. Teraz tylko się zastanawiam czy skala nie jest za duża.
A jakby się ktoś zastanawiał dlaczego Ku 21 przed przebudową jest tak różny od Ku 16 po przebudowie to odpowiedź jest dość prosta i prozaiczna. Pomyliłem się,
okazuje się że KU 21 - KU 24 pozostały nieprzebudowane i służyły jako kutry obsługi. Natomiast Kutry KU 16 - KU 19 były od początku projektowane jako kutry gdzie to Kutry KU 25 - Ku 29 były przebudowanymi kutrami bliźniaczymi do KU 21 - KU 24.
Muszę jeszcze przygotować i przeskalować sylwetki okrętów uzbrojonych, okrętów OPL, statku minowo-gazowego, holownika oraz trałowców.
Jak wrócę (za 2h muszę być w JW... czyli "bez odbioru", jak to mawia się przez radio) to mogę pomóc... materiałów na temat jednostek rzecznych II RP mam sporo. Jedyne co na szybko mogę Tobie podpowiedzieć (z doświadczenie robienia takich sylwetek), aby robiąc sylwetki ustawiać sobie ilość kolorów na 2 (tylko czarny i biały) - wtedy nie rozmywa się to tak.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑10 września 2023, 21:19 No ale spróbować mogę. Dane powinny być na tyle szczegółowe żeby to z nich wyłuskać bo np. wspominane krypy zazwyczaj są jedynie wspominane że istniały ale niczego więcej o nich nie wiemy.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dziełem sztuki to bym tego nie nazwał ale skala powinna się zgadzać może z drobnym marginesem błędu kilku pikseli.

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Będą podpisane, na razie próbuję je przeskalować jak zalecił @Ronon Dex.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A, ok, nie było pytania...Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑11 września 2023, 20:47 Będą podpisane, na razie próbuję je przeskalować jak zalecił @Ronon Dex.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kontynuując:

Okręt uzbrojony OPL "Generał Sikorski"

Okręt uzbrojony "Generał Szeptycki"

Okręt uzbrojony OPL "Hetman Chodkiewicz"

Okręt sztabowy "Admirał Sierpinek"

Statek minowo-gazowy "Mątwa"