Poza tym mam pomysł na show, ale muszę omówić to z @Krzysztof Windsor
Oktoberfest roku 1923
Regulamin forum
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Oktoberfest roku 1923
Ja na pewno mogę pomóc przy quizie
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Krzysztof Windsor • Stempel
- Ambasador Królestwa Voxlandu
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, a koncert?
Chociaż jeśli zrobimy to z @Isabella Swann to w sumie nie będzie potrzebny. Albo, nie, no oczywiście, że będzie potrzebny ( mam nadzieję, że uniwersytet muzyczny nie obrzydzi mi muzyki do tego czasu i będę w stanie jeszcze przesłuchać setki żeby go ułożyć
) ALE proszę wpisać.
Chociaż jeśli zrobimy to z @Isabella Swann to w sumie nie będzie potrzebny. Albo, nie, no oczywiście, że będzie potrzebny ( mam nadzieję, że uniwersytet muzyczny nie obrzydzi mi muzyki do tego czasu i będę w stanie jeszcze przesłuchać setki żeby go ułożyć
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kopyra jest w porządku, ale ja lepiej bym je ocenił.Pavel van der Gibson pisze: ↑14 września 2023, 09:58 Mam bardzo głupi pomysł, żeby zaciągnąć do pracy AI i zrobić filmiki po kilkadziesiąt sekund, z Kopyrą oceniającym każde piwo startujące w zawodach xd
To jako dodatek do zabaw przy ognisku, jak najbardziej.Roman Schädel pisze: ↑14 września 2023, 13:05 Bardzo proszę o możliwość zorganizowania polowego nabożeństwa na otwarcie święta. W planie czytania biblijne nt. alkoholu, a także pieśń "Serdecznie pragnę zgonu".
Co do "pieśni", to może poznamy wcześniej tekst i niejaki bard @Krzysztof Windsor lub/i @Piwski Sroczyński zaśpiewają dla nas? To byłby sztos! I od razu Lied... no to restauracjo-herbatko-śpiewane coś naszego @Alfred Fabian miałoby co grać!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ok... Natomiast muszę mieć gwarant od Ciebie, że wszystko będzie ok. Wtedy ja odpuszczam pytania i idę w obrazki.Isabella Swann pisze: ↑14 września 2023, 15:05 Ja na pewno mogę pomóc przy quizie![]()
No w sumie to tradycja już. Jak mogłem zapomnieć.Krzysztof Windsor pisze: ↑14 września 2023, 15:17 No, a koncert?
Chociaż jeśli zrobimy to z @Isabella Swann to w sumie nie będzie potrzebny. Albo, nie, no oczywiście, że będzie potrzebny ( mam nadzieję, że uniwersytet muzyczny nie obrzydzi mi muzyki do tego czasu i będę w stanie jeszcze przesłuchać setki żeby go ułożyć) ALE proszę wpisać.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
1. Lawina – @Femme Mystere - wersja forumowa
2. Opowieść Interaktywna z piwnym tłem - @Femme Mystere
3.
a)Piwna zgadula obrazkowa – @Heinz-Werner Grüner "kto pije"
b)Quiz Muzyczny? - @Isabella Swann + @Krzysztof Windsor
4. Piwne Grand Prix – @Heinz-Werner Grüner - czyli wystawa i wybory oktoberfestowego piwerka roku
5. Może, ale nie wiem czy ma sens jarmark z innymi produktami
6. Biesiady wieczorne – fabularne zabawy przy kominku.
7. Strzelanie do celu - było w zeszłym roku - całkiem fajna zabawa @Albert Fryderyk de Espada
8. Dyskusja przy piwie (i muzyce) - wieczorne pogaduchy discordowe lub na uczelni - tematykę wprowadza @Joachim Cargalho
9. Znajdźka - @Heinz-Werner Grüner
10. Rozdanie odznaczeń i nagród – tutajn jasne jak słońce... (przygotować ordery i nagrody @Heinz-Werner Grüner @Femme Mystere @Joachim Cargalho )
11. Koncert - (brak nazwy) - @Krzysztof Windsor
2. Opowieść Interaktywna z piwnym tłem - @Femme Mystere
3.
a)Piwna zgadula obrazkowa – @Heinz-Werner Grüner "kto pije"
b)Quiz Muzyczny? - @Isabella Swann + @Krzysztof Windsor
4. Piwne Grand Prix – @Heinz-Werner Grüner - czyli wystawa i wybory oktoberfestowego piwerka roku
5. Może, ale nie wiem czy ma sens jarmark z innymi produktami
6. Biesiady wieczorne – fabularne zabawy przy kominku.
7. Strzelanie do celu - było w zeszłym roku - całkiem fajna zabawa @Albert Fryderyk de Espada
8. Dyskusja przy piwie (i muzyce) - wieczorne pogaduchy discordowe lub na uczelni - tematykę wprowadza @Joachim Cargalho
9. Znajdźka - @Heinz-Werner Grüner
10. Rozdanie odznaczeń i nagród – tutajn jasne jak słońce... (przygotować ordery i nagrody @Heinz-Werner Grüner @Femme Mystere @Joachim Cargalho )
11. Koncert - (brak nazwy) - @Krzysztof Windsor
- Alfred Fabian • Stempel
-
ODZNACZENIA
Liedteerum, przy potocznym pisaniu, odpuszczę umlautyHeinz-Werner Grüner pisze: ↑14 września 2023, 20:39Kopyra jest w porządku, ale ja lepiej bym je ocenił.Pavel van der Gibson pisze: ↑14 września 2023, 09:58 Mam bardzo głupi pomysł, żeby zaciągnąć do pracy AI i zrobić filmiki po kilkadziesiąt sekund, z Kopyrą oceniającym każde piwo startujące w zawodach xd
To jako dodatek do zabaw przy ognisku, jak najbardziej.Roman Schädel pisze: ↑14 września 2023, 13:05 Bardzo proszę o możliwość zorganizowania polowego nabożeństwa na otwarcie święta. W planie czytania biblijne nt. alkoholu, a także pieśń "Serdecznie pragnę zgonu".
Co do "pieśni", to może poznamy wcześniej tekst i niejaki bard @Krzysztof Windsor lub/i @Piwski Sroczyński zaśpiewają dla nas? To byłby sztos! I od razu Lied... no to restauracjo-herbatko-śpiewane coś naszego @Alfred Fabian miałoby co grać!
Lied zapamiętałeś,
tee... w sumie, dlaczego tee, a nie tea...
a rumu jeszcze nie piłem.
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Teraz zapamiętam!Alfred Fabian pisze: ↑14 września 2023, 20:45Liedteerum, przy potocznym pisaniu, odpuszczę umlautyHeinz-Werner Grüner pisze: ↑14 września 2023, 20:39Kopyra jest w porządku, ale ja lepiej bym je ocenił.Pavel van der Gibson pisze: ↑14 września 2023, 09:58 Mam bardzo głupi pomysł, żeby zaciągnąć do pracy AI i zrobić filmiki po kilkadziesiąt sekund, z Kopyrą oceniającym każde piwo startujące w zawodach xd
Lied zapamiętałeś,
tee... w sumie, dlaczego tee, a nie tea...
a rumu jeszcze nie piłem.
Lied (jak lider) tee - jak herbata, mimo wszystko i rum - proste!
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja zrobie quiz piwno-mikroświatowy
i go poprowadzę. To masz gwarant.
A z @Krzysztof Windsor też coś podziałamy
A z @Krzysztof Windsor też coś podziałamy
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Roman Schädel • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jasne, ale jako początkujący luteranin w realu nie znam melodii. Ale tekst wyślę ze Śpiewnika.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 września 2023, 20:39Kopyra jest w porządku, ale ja lepiej bym je ocenił.Pavel van der Gibson pisze: ↑14 września 2023, 09:58 Mam bardzo głupi pomysł, żeby zaciągnąć do pracy AI i zrobić filmiki po kilkadziesiąt sekund, z Kopyrą oceniającym każde piwo startujące w zawodach xd
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ty mi Wasza Świątobliwość nie "luteranuj" tylko "edelwajsuj". )Roman Schädel pisze: ↑14 września 2023, 21:31Jasne, ale jako początkujący luteranin w realu nie znam melodii. Ale tekst wyślę ze Śpiewnika.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 września 2023, 20:39Kopyra jest w porządku, ale ja lepiej bym je ocenił.Pavel van der Gibson pisze: ↑14 września 2023, 09:58 Mam bardzo głupi pomysł, żeby zaciągnąć do pracy AI i zrobić filmiki po kilkadziesiąt sekund, z Kopyrą oceniającym każde piwo startujące w zawodach xd
Śpiewnik by się przydał, ale nasz...