Rajd Szarotki 1924 - przygotowania

Edycja rajdu w Kotlinie z sezonu numer 5 Rajdowych Mistrzostw Austro-Węgier.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Rajd Szarotki 1924 - przygotowania

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 15 stycznia 2024, 20:15
Heinz-Werner Grüner pisze: 15 stycznia 2024, 20:14
Albert Fryderyk de Espada pisze: 15 stycznia 2024, 20:13 Zgadzam się z przedmówcą @Joachim Cargalho. Drugi wariant z powyższych najlepszy chociaż trzeci też niczego sobie.
Tylko ten pierwszy kolory ma prawie identycznie jak Rajd Voxlandu.
Drugi wariant to...biało-niebieski. :/ I teraz nie wiem czy Joachim myślał o opcji numer jeden czy dwa. :D
Raczej biało-niebieski każdy miał na myśli.
Mnie si€ wydaje, że druga opcja byłaby całkiem ładna.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja z kolei pisałem o tym pierwszym.

Co do rajdu, nie jestem przekonany o słuszności umieszczania kluczowego dodatku na niedzielę, godzinie 0.45.
Tym bardziej, iż w tamtym roku to fajnie wyszło. Natomiast rozumiem, że akurat w tym czasie będzie to najłatwiej ogarnąć.

Z pozostałych udziwnień proponowałbym może jakieś inne rozwiązania, aby trochę uprzykrzyć życie rajdowcom.
1) "Ostatni będą pierwszymi" - @Heinz-Werner Grüner dostał ode mnie pomysł, ale jak mniemam skoro nie został on wprowadzony, to się "nie da"

2) "Nie takie proste" - patrząc na uwielbienie testowania o pełnych minutach, można wprowadzić punkty kontrolne o godzinach nieregularnych, np. 19:59:13 :A

3) "Zmiana planów" - stworzenie punktu informacyjnego, oznaczenie 3 OS z widełkami czasowymi, np. 13.20 - 13.30
Dopiero na 10minut przed poinformowanie o dokładnej godzinie odcinka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Przeczytałem drugi punk i stwierdziłem że jest dziki, potem jednak widzę trzeci i zabrakło mi skali.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dlaczego?
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Jeszcze jakieś dzikie godziny można zrozumieć ale jako rajdowy beton sceptycznie patrzę na ten czas na ostatnią chwilę.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja dokładnie rozumiem, że krytyczne spojrzenie na to jest kwestią zabetonowania.
Natomiast zastanawia mnie co dokładnie powoduje tę niechęć? Przecież większość i tak jest te 10 minut przed punktem kontrolnym już na forum i testuje zegar.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Głównym problemem jak widzę, z resztą jak zawsze jest komunikacja.

No, ale do sedna.
Joachim Cargalho pisze: 16 stycznia 2024, 14:30 Ja z kolei pisałem o tym pierwszym.
Wybacz, ale i tak nieznaczna była przewaga biało-niebieskiego, który został wybrany...

Joachim Cargalho pisze: 16 stycznia 2024, 14:30 1) "Ostatni będą pierwszymi" - @Heinz-Werner Grüner dostał ode mnie pomysł, ale jak mniemam skoro nie został on wprowadzony, to się "nie da"
Cięzkie do wprowadzenia - Kto będzie ostatni na danym odcinku wiem dopiero 18 godzin po dojechaniu wszystkich biorących udział...
Joachim Cargalho pisze: 16 stycznia 2024, 14:30 2) "Nie takie proste" - patrząc na uwielbienie testowania o pełnych minutach, można wprowadzić punkty kontrolne o godzinach nieregularnych, np. 19:59:13
Niby to się da bez problemu, ale jak widać nie było do tej pory tak "mądrych" co mi to zaproponowali. :D
Na ten moment wydaje mi się za bardo kontrowersyjne.

Joachim Cargalho pisze: 16 stycznia 2024, 14:30 3) "Zmiana planów" - stworzenie punktu informacyjnego, oznaczenie 3 OS z widełkami czasowymi, np. 13.20 - 13.30
Dopiero na 10minut przed poinformowanie o dokładnej godzinie odcinka.
Było już coś kiedyś u Winków, gdzie tylko ja, jako organizator wiedziałem kiedy coś jest odblokowane. Tam chodziło o sekundy i jakoś specjalnie też się na tym nie skupiałem, żeby innym dawać szanse.
Tutaj to niby ma sens, ale to znów dodatkowa robota. A jak się spóźnię? :D Niby nic trudnego, ale nie wiem, czy to nie jest troszkę trywialne. Mogę się oczywiście mylić.
Joachim Cargalho pisze: 16 stycznia 2024, 14:30 Co do rajdu, nie jestem przekonany o słuszności umieszczania kluczowego dodatku na niedzielę, godzinie 0.45.
Tym bardziej, iż w tamtym roku to fajnie wyszło. Natomiast rozumiem, że akurat w tym czasie będzie to najłatwiej ogarnąć.

Kluczowy dodatek czyli co ? Pitstop? On jest z piątku na sobotę. Zdecydowałem się tutaj podejść do tego czysto fabularnie. Godzina była przypadkowa. Musiałem coś dostosować. Biorąc pod uwagę, że będę miał w domu uroczystości rodzinne w piątek to siedzenie do nocy będzie trudniejsze (tak %%%), ale cóż, takie są właśnie rajdy dla organizatora. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Kurde, tak teraz myślę, czy faktycznie lepiej nie przenieść tego na np. 10 rano w sobotę... Chyba lepiej to ogarnę, tym bardziej, że mi się weekendy popierdzieliły. :D
Teraz piątek mam zajęty, ale za tydzień w sobotę wieczorem mnie nie ma (stąd kończymy o 19 rajdy)

@Joachim Cargalho
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

To proponuje wstawić PITSTOP z mechanikami na 10:30 do 10:40, dla mnie też tak będzie rozsądniej tym bardziej, że :
a) w sobotę wieczorem wychodzę, więc muszę się w miarę wyspać\
b) nie będę musiał po nocy pisać tylu postów odnośnie rzucania kością.

No to postanowione, chyba, że ktoś wyrazi słuszny sprzeciw. :)
Czas macie do 23-ciej. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ