Siedziba Wojskowej Komendy Uzupełnień

Wojskowa Komenda Uzupełnień (RKA) to miejsce gdzie na wezwanie musi zjawić się każdy obywatel Edelweiss, gdyż służba jest tutaj obowiązkowa zarówno dla mężczyzn, ale i dla kobiet.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Siedziba Wojskowej Komendy Uzupełnień

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Damiano Robingren pisze: 17 maja 2026, 00:12 - Nie, nie, panie oficerze. Bez takich ambitnych planów. Potrzebuję tylko odpowiedniego zaświadczenia dla mojej firmowy. - Damiano spojrzał na oficera z lekkim zmieszaniem.
Oficer przerwał pisanie czegoś na kartce po czym powoli uniósł głowę kierując wzrok na stojącego przed nim rekruta po czym wymamrotał tylko bardzo wymowne - Mhmmm - by zaraz po tym ponownie pochylić się na biurkiem

- Jakieś doświadczenie zawodowe mogące wpłynąć na przydział? Obeznany jest Pan z obsługą jakiś maszyn, latał samolotami czy służył na statkach? - dopytywał oficer
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Damiano Robingren »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 17 maja 2026, 01:03
Damiano Robingren pisze: 17 maja 2026, 00:12 - Nie, nie, panie oficerze. Bez takich ambitnych planów. Potrzebuję tylko odpowiedniego zaświadczenia dla mojej firmowy. - Damiano spojrzał na oficera z lekkim zmieszaniem.
Oficer przerwał pisanie czegoś na kartce po czym powoli uniósł głowę kierując wzrok na stojącego przed nim rekruta po czym wymamrotał tylko bardzo wymowne - Mhmmm - by zaraz po tym ponownie pochylić się na biurkiem

- Jakieś doświadczenie zawodowe mogące wpłynąć na przydział? Obeznany jest Pan z obsługą jakiś maszyn, latał samolotami czy służył na statkach? - dopytywał oficer
- Hmmm... W zasadzie swego czasu brałem udział w załogowej misji v-kosmicznej - odpowiedział Damiano, drapiąc się lekko po karku.
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Damiano Robingren pisze: 17 maja 2026, 13:14 - Hmmm... W zasadzie swego czasu brałem udział w załogowej misji v-kosmicznej - odpowiedział Damiano, drapiąc się lekko po karku.
Oficer głośno pomlaskując zastanawiał się przez dłuższą chwilę wpatrując się w ścianę przed sobą po chwili ocknąwszy się z nagłego letargu wycedził przez zęby

- A więc lotnictwo... Proszę oto dokumenty, zgłoście się niezwłocznie w desygnowanej jednostce wojskowej. - odparł wręczaj ostemplowane papiery i książeczkę wojskową.

viewtopic.php?p=55273#p55273
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

[technjicznie dodałem stopień fliegera Herr Robingrenowi]