Siedziba Wojskowej Komendy Uzupełnień

Wojskowa Komenda Uzupełnień (RKA) to miejsce gdzie na wezwanie musi zjawić się każdy obywatel Edelweiss, gdyż służba jest tutaj obowiązkowa zarówno dla mężczyzn, ale i dla kobiet.
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Siedziba Wojskowej Komendy Uzupełnień

Post autor: Femme Mystere »

Lieselotte podeszła do sierżanta i zasalutowała nieudolnie, uderzając szpilką o szpilkę. Wydawało jej się, że tak należy się zachować.
- Lieselotte Augentrost, Geheimhotel, pokój 13, skądyś... znikąd... z Edelweiss. - recytowała nieco drżąco. - Kwalifikacje... Projektuję ubrania... ale to się chyba nie przyda, hehe... - ciągnęła zażenowana. - Czasem piszę d gazety... pracuję w EdelBau. A... no i czasem jeżdżę w wyścigach. - potem oparła się o biurko i pochyliła, by powiedzieć coś sciszonym głosem. - Mam pozytywną rekomendację od samego Oberhaupta! - dodała, mrugając okiem, lecz żadnych papierów nie przedstawiła, bo nic też nie miała do zaprezentowania. - Chciałabym dostać się do jednostki zmotoryzowanej. - powiedziała na koniec, przypominając sobie, jak fajne są motory, których prototypy widziała i jak przyjemnie testowało się Maulwurfy.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Panienka Augentrost to wolałaby do saperów, plutonu łączności, zwiadu czy gdzie? A może latać by się nauczyć chciała? - żołnierz zza biurka zdawał się nie słuchać tego co mówi kobieta, będąc lekko nieuprzejmy... -Jeśli sama nie wie to zrobimy przydział według własnych potrzeb. A może gospodarczy. Ziemniaki by się naobierała? - zarechotał o mało nie dusząc się własnym kaszlem.

Drugi, młodszy stopniem podoficer szepnął mu coś na ucho, po czy wyprostował się jakby to miało umknąć uwage Frau Lieselotte. Członek RKA lekko spoważnał, odchrząknął i zupełnie innym tonem zaczął mówić:
-Pani wybaczy, takich tu mamy gagatków... No dobsz, dobsz... To gdzie to chciała? Zmechanizowana? W jakim sensie? Pierwszy pułk piechoty oferuje na razie nam tylko konne wozy. O Drugim pułku piechoty górskiej nie wspomnę. Chodzą słuchy, że wymieniać będą na te cacka z silnikiem na dwóch i czterech kołach, ale to podobno jakoś na wakacje jest w planach. Czy jakbym zaproponował Pluton zaopatrzenia w kwatermistrzostwie. Tam podobno w pierwszej kolejności mają iść Edelwajski (motor z koszem)? Dogadamy się, hę? Alles wird gut??

NASTĘPNY!
- wydarł się inny podoficer, który wszedł do pokoju i zajął biurko tuż obok - Hewelcio, nie pal tyle bo nam szeregowce od tego dymu poumierają przed służbą - wyszczerzył zęby pokazując dziąsła z pełnym szeregiem bielutkich zebów.
-To kto tam w kolejce czeka? - zapytał
@Piotr Romanow @Albert Fryderyk de Espada @Robin von Eisenhut

OFFTOP:
@Isabella Swann jedyne o co bym prosił to "stawić" się tutaj i powiedzieć co i jak... Nic więcej. Oczywiście zrozumienie pełne i nie drążymy tematu.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Tak jest - odpowiedział Albert wstając z krzesła i podchodząc w stronę gabinetu.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 07 maja 2022, 20:55 Tak jest - odpowiedział Albert wstając z krzesła i podchodząc w stronę gabinetu.
-Pan podejdzie, pan się przedstawi. Skąd jesteście, co umiecie? Ja chyba skadś pana znam... Herr... de Szpada? Dobrze kojarzę? - zapytał i przenikliwym wzrokiem przekuwał Herr de Espadę...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Panna Swann podchodzi do jakiegoś mundurowego i mówi: - Dzień dobry ja na komisję powołań stawić się miałam. Czy z dowódcą rozmawiać mogę? Wdzięczna byłabym by wskazać mi drogę. - powiedziała lekko niepewnie :?
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 07 maja 2022, 21:07
Albert Fryderyk de Espada pisze: 07 maja 2022, 20:55 Tak jest - odpowiedział Albert wstając z krzesła i podchodząc w stronę gabinetu.
-Pan podejdzie, pan się przedstawi. Skąd jesteście, co umiecie? Ja chyba skadś pana znam... Herr... de Szpada? Dobrze kojarzę? - zapytał i przenikliwym wzrokiem przekuwał Herr de Espadę...
Tak jakby... Bardziej Espada ale to powinniście mieć w papierach.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella Swann pisze: 07 maja 2022, 21:19 Panna Swann podchodzi do jakiegoś mundurowego i mówi: - Dzień dobry ja na komisję powołań stawić się miałam. Czy z dowódcą rozmawiać mogę? Wdzięczna byłabym by wskazać mi drogę. - powiedziała lekko niepewnie :?
-Z dowódcą? A w jakiej sprawie? Z dowódcą czego RKA czy całej armii? - zapytał nieco zatroskany
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 07 maja 2022, 21:19
Heinz-Werner Grüner pisze: 07 maja 2022, 21:07
Tak jakby... Bardziej Espada ale to powinniście mieć w papierach.
-No tak, Herr Szpada! Jak miło! Będzie się w końcu miał kto wykazać w tej naszej armii. To jaki przydział chiałby Szanowny Pan uzyskać, pomogę, spokojnie... Takim słynnym ludziom na pewno pójdziemy na rękę! Gdzie chciałby Szanowny odbyć służbę?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Heinz-Werner Grüner pisze: 07 maja 2022, 21:28
Isabella Swann pisze: 07 maja 2022, 21:19 Panna Swann podchodzi do jakiegoś mundurowego i mówi: - Dzień dobry ja na komisję powołań stawić się miałam. Czy z dowódcą rozmawiać mogę? Wdzięczna byłabym by wskazać mi drogę. - powiedziała lekko niepewnie :?
-Z dowódcą? A w jakiej sprawie? Z dowódcą czego RKA czy całej armii? - zapytał nieco zatroskany
- Mówię, że w sprawie powołania do służby. Więc pewnie z RKA. Szczerze to sama już nie wiem - niech pan prowadzi do swojego zwierzchnika, a ja z nim porozmawiam
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella Swann pisze: 07 maja 2022, 21:32