Siedziba Wojskowej Komendy Uzupełnień
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Siedziba Wojskowej Komendy Uzupełnień
- Dziękuję, za Pana pomoc - - powiedziała lekko zlękniona już Bella.
Wchodząc do niewielkiego biura zauważyła po swojej lewej stronie Hauptmanna Brzęczyszczykiewicza - Dzień Dobry Herr Brzęczyszczykiewicz, ja w sprawie powołania do służby czynnej. Chciałabym porozmawiać czy można by mi ją zamienić na służbę cywilną np w szpitalu. Z pewnych względów... - tutaj Bella podeszła bliżej i po cichu wyjaśniła Hauptmannowi co się tyczy - Mam nadzieję, że Pan to uwzględni i nie spotka mnie surowa kara.
Wchodząc do niewielkiego biura zauważyła po swojej lewej stronie Hauptmanna Brzęczyszczykiewicza - Dzień Dobry Herr Brzęczyszczykiewicz, ja w sprawie powołania do służby czynnej. Chciałabym porozmawiać czy można by mi ją zamienić na służbę cywilną np w szpitalu. Z pewnych względów... - tutaj Bella podeszła bliżej i po cichu wyjaśniła Hauptmannowi co się tyczy - Mam nadzieję, że Pan to uwzględni i nie spotka mnie surowa kara.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-Jak nazwisko? Swann, tak? - chwycił za słuchawkę i poprosił by panna Swann opuściła na moment pokój.
-Z samym oberhauptem - usłyszała tylko zamykając drzwi... Nie minęło więcej niż 3 minuty, gdy poprosił ją ponownie do swojego biura.
-Kontemplując, w związku z zaistniałą sytuacją, angażując i jednocześnie parafrazując rozeznanie adekwatności współczynnikalnej Pani problemu uwydatniłem przekonanie, że całkiem możliwe jest przeniesienie Pani do rezerwy w trybie natychmiastowym, na podstawie rozporzadzenia naszego przywódcy. Krótko mówiąc sam oberhaupt Grüner wydał mi taki rozkaz. Trudno się zatem nie zgodzić, że to słuszne rozwiązanie. Pani pozwoli, że wyślemy pocztą przeniesienie do rezerwy, ale... kończę zmianę i spieszę się... Sama Pani wie, sobota wieczór... - uścisnął dłoń pannie Swann po czym swoim zachowaniem wymusił opuszczenie pomieszczenia...
-Z samym oberhauptem - usłyszała tylko zamykając drzwi... Nie minęło więcej niż 3 minuty, gdy poprosił ją ponownie do swojego biura.
-Kontemplując, w związku z zaistniałą sytuacją, angażując i jednocześnie parafrazując rozeznanie adekwatności współczynnikalnej Pani problemu uwydatniłem przekonanie, że całkiem możliwe jest przeniesienie Pani do rezerwy w trybie natychmiastowym, na podstawie rozporzadzenia naszego przywódcy. Krótko mówiąc sam oberhaupt Grüner wydał mi taki rozkaz. Trudno się zatem nie zgodzić, że to słuszne rozwiązanie. Pani pozwoli, że wyślemy pocztą przeniesienie do rezerwy, ale... kończę zmianę i spieszę się... Sama Pani wie, sobota wieczór... - uścisnął dłoń pannie Swann po czym swoim zachowaniem wymusił opuszczenie pomieszczenia...
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Myślałem o wstąpieniu do Edelweiss Luftstreitkräfte, więc tam chciałbym dostać przydział.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 maja 2022, 21:30-No tak, Herr Szpada! Jak miło! Będzie się w końcu miał kto wykazać w tej naszej armii. To jaki przydział chiałby Szanowny Pan uzyskać, pomogę, spokojnie... Takim słynnym ludziom na pewno pójdziemy na rękę! Gdzie chciałby Szanowny odbyć służbę?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 maja 2022, 21:19Tak jakby... Bardziej Espada ale to powinniście mieć w papierach.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 maja 2022, 21:07
-Pan podejdzie, pan się przedstawi. Skąd jesteście, co umiecie? Ja chyba skadś pana znam... Herr... de Szpada? Dobrze kojarzę? - zapytał i przenikliwym wzrokiem przekuwał Herr de Espadę...
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Jak zapewne Szanowny wie, nie pd razu zostaje się pilotem. Tylko najlepsi nimi zostają! Oczywiscie weźmiemy pod uwagę, że ma Szanowny już znamienite dokonania w lataniu stalowymi maszynami, jak ... jak... Jak niewielu z nas... Proszę zatem być pewnym, że tam własnie Szanowny trafi, ale to jeszcze panu przekażemy Herr ... - spojrzał na kartkę - de Espada.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 maja 2022, 22:05Myślałem o wstąpieniu do Edelweiss Luftstreitkräfte, więc tam chciałbym dostać przydział.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 maja 2022, 21:30-No tak, Herr Szpada! Jak miło! Będzie się w końcu miał kto wykazać w tej naszej armii. To jaki przydział chiałby Szanowny Pan uzyskać, pomogę, spokojnie... Takim słynnym ludziom na pewno pójdziemy na rękę! Gdzie chciałby Szanowny odbyć służbę?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 maja 2022, 21:19
Tak jakby... Bardziej Espada ale to powinniście mieć w papierach.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rozumiem, dziękuję zatem i do zobaczenia.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 maja 2022, 22:15- Jak zapewne Szanowny wie, nie pd razu zostaje się pilotem. Tylko najlepsi nimi zostają! Oczywiscie weźmiemy pod uwagę, że ma Szanowny już znamienite dokonania w lataniu stalowymi maszynami, jak ... jak... Jak niewielu z nas... Proszę zatem być pewnym, że tam własnie Szanowny trafi, ale to jeszcze panu przekażemy Herr ... - spojrzał na kartkę - de Espada.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 maja 2022, 22:05Myślałem o wstąpieniu do Edelweiss Luftstreitkräfte, więc tam chciałbym dostać przydział.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 maja 2022, 21:30
-No tak, Herr Szpada! Jak miło! Będzie się w końcu miał kto wykazać w tej naszej armii. To jaki przydział chiałby Szanowny Pan uzyskać, pomogę, spokojnie... Takim słynnym ludziom na pewno pójdziemy na rękę! Gdzie chciałby Szanowny odbyć służbę?
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Dziękuję Herr Brzęczyszczykiewicz! I miłego wieczoru - Krzyknęła za nim Bella i zadowolona, iż jej sprawa została tak szybko rozpatrzona - pomyślała, iż musi wybrać się z ciastem do Herr Oberhaupta z podziękowaniem za pomoc w tej jakże delikatnej sprawie.
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Romanow czekał na swoją kolej przed wejściem do sali, na której znajdowali się edelweisscy oficerowie. Gdy zobaczył, że ostatni z interesantów wyszedł od razu podszedł pod drzwi i zapukał. Czuł, że w środku jest poważna atmosfera, zarówno papierosy zmieszane z zapachem mocnego alkoholu, to wprawiło go nie tyle co w zakłopotanie, a raczej wymusiło w nim wspomnienia jak był młodym brodryjskim oficerem.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Piotr Romanow jako, że brak mi dzisiaj czasu i weny na fabułę (za co bardzo przepraszam) proszę o określenie gdzie chciałby Szanowny zostać przydzielony. Pan i Herr de Espada są najbardziej wstajemniczeni w sprawy wojskowe, więc jeśli któryś z panów byłby zainteresowany to proszę o info, czy chcialby prowadzić WKU.
Dostawałem też zapytania odnośnie kiedy i gdzie zostaną podane przydziały. Ustalmy to dla pewności, żeby każdy choć trochę funu z tego, że wybieracie sami. Wybaczcie, ale trochę się u mnie pozmieniało i chcę się troszkę odciążyć z obowiązkami. Tutaj przydałaby się pomoc chętnego do WKU.
Frau Isabella Marie Swann jest zwolniona ze służby, bez konieczności odrabiania w służbie zastępczej, ale jako medyk, w razie konfliktu zbrojnego pomoże w zakresie medycznym.
Herr Joachima podczepiam, bo wiem, że miał się wstawić dzisiaj. Liczę, że się uda.
@Femme Mystere @Isabella Swann
@Albert Fryderyk de Espada @Piotr Romanow
@Joachim Cargalho @Robin von Eisenhut
@Erwin von Beckendorff @Leszek Ebe-Grüner
Dostawałem też zapytania odnośnie kiedy i gdzie zostaną podane przydziały. Ustalmy to dla pewności, żeby każdy choć trochę funu z tego, że wybieracie sami. Wybaczcie, ale trochę się u mnie pozmieniało i chcę się troszkę odciążyć z obowiązkami. Tutaj przydałaby się pomoc chętnego do WKU.
Frau Isabella Marie Swann jest zwolniona ze służby, bez konieczności odrabiania w służbie zastępczej, ale jako medyk, w razie konfliktu zbrojnego pomoże w zakresie medycznym.
Herr Joachima podczepiam, bo wiem, że miał się wstawić dzisiaj. Liczę, że się uda.
@Femme Mystere @Isabella Swann
@Albert Fryderyk de Espada @Piotr Romanow
@Joachim Cargalho @Robin von Eisenhut
@Erwin von Beckendorff @Leszek Ebe-Grüner
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A jakie jednostki są dzisiaj dostępne? Bo przyznam, że trochę gubię się w tym temacie.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na razie to mamy chyba tylko 1. Pułk Piechoty, a za lotnictwo trzeba by się zabrać i coś tak skleić...