EBE-Cywilny Oddział Samochodowy

W kwietniu 1922 roku we FBUM wydzielono sektor do produkcji automobili cywilnych. Na cześć założyciela fabryki pojazdy odtąd miały być znane jako Ebe. Po nieudanych prototypach za dalszy rozwój marki wzięli się A.F.de Espada i H.W.Grüner. I tak z początkiem roku 1924 zaczęli pracować nad nowym konceptem, by w maju tegoż roku ogłosić starannie rozwijajacy się koncept aut luksusowych i sportowych.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: EBE-Cywilny Oddział Samochodowy

Post autor: Joachim Cargalho »

Ależ nie ma znaczenia, czy chcesz być od wszystkiego czy nie. Możesz przedstawić swój pomysł, a Leszek pewnie wyciągnie z niego coś co może ulepszyć jego wizję.

Targi - nie będzie żadnej daty realizacji, bez całego konspektu. Nie ma co się spinać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 11 kwietnia 2022, 15:04 Ależ nie ma znaczenia, czy chcesz być od wszystkiego czy nie. Możesz przedstawić swój pomysł, a Leszek pewnie wyciągnie z niego coś co może ulepszyć jego wizję.

Targi - nie będzie żadnej daty realizacji, bez całego konspektu. Nie ma co się spinać.
Herr Cargalho. Leszek opracowuje swoje samochody poprzez aplikację, grę czy zwał jak zwał. Ja bym to robił zupełnie inaczej. Tego w grę się nie wbuduje, dlatego dwie koncepcje się wykluczają. Leszek i tak sobie poradzi. Ma świetny zespół techników, więc i wsparcie będzie solidne. Nie ma co drążyć.

Dokładnie. Najpierw plan, a później daty. To mi się podoba. Edelweisska szkoła myślenia zakorzeniona. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Femme Mystere pisze: 11 kwietnia 2022, 09:16 @Joachim Cargalho Targi to super pomysł. @Leszek Ebe-Grüner będziemy musieli opracować jakiś model eksportowy.
Zacytuję swojego ojca ,,Ale jesteś gorący w wodzie kąpany" :) Do tego też dojdziemy, i pamiętaj możemy, nie musieli :) Skupmy się pierw na podstawach, a potem to rozchulajmy.
Heinz-Werner Grüner pisze: 11 kwietnia 2022, 14:58 Chodzi mi tylko o to, że Leszek chce budować pojazdy na podstawie tej gry, ja miałem nieco inną wizję. Jak pisałem, ale ja tu nie chcę i nie mogę być od wszystkiego. Aż tak mi nie zależy, aczkolwiek figurkę na przodzie maski chciałbym widzieć. ;)

Co do targów, to mnie tylko chodzi o to by ta realizacja nie była na za tydzień, a raczej za miesiąc-dwa.
Ja nie lubię się spieszyc, a mamy czas na przemyślenie.
Joachim Cargalho pisze: 11 kwietnia 2022, 12:27 A ja uważam wręcz odwrotnie (a jakże :D), czas jest najmniej ważnym założeniem realizacji tego przedsięwzięcia. Jeśli opracujemy koncept, to i czas organizacji tego na pewno zostanie dobrze wyznaczony.

I myślę, że mógłbyś opowiedzieć o swojej koncepcji na rozwój przemysłu motoryzacyjnego. Może uda się coś z tego złożyć.

No gra jest tak rozbudowana, że nie bez powodu się na niej opieram. Mało tego większość mojego grania, nie jest dla samego grania, a raczej przenoszę dużą część pomysłów do mikronacji. Ale to że tak jest, to nie oznacza że robię jakieś embargo na inne pomysły, ale faktem jest też, że bardzo lubię argumentację danego pomysłu. Bo wprowadzić ,,bo tak sobie chciałem", to na pewno będę odrzucał takie pomysły na dzień dobry, nawet jakby to zaproponował sam Książe Sarmacji. Także najlepiej zanim przedstawi się swój plan, to zawrzeć w nim co przemawia za tym, by dołączyć je do projektu. Oczywiście jeśli zobaczę, że to ma ręce i nogi to śmiało. I mam nadzieję że tu nie będzie czegoś takiego ,,Ale sam Heinz to zaproponował!". Też lubię ojca, ale no mam nadzieje że mój wysiłek też będzie tu uszanowany ;)
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Leszek Ebe-Grüner pisze: 11 kwietnia 2022, 17:37 Bo wprowadzić ,,bo tak sobie chciałem", to na pewno będę odrzucał takie pomysły na dzień dobry, nawet jakby to zaproponował sam Książe Sarmacji.
<3
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dlatego piszę już, że wolę po raz n-ty, że wolę zobaczyć Twój projekt, bo lepiej rokuje. Jedyne co to nie znam gry, a na podstawie kilku grafik, które mi Synuś wrzucił wydaje mi się, że bedzie to miao ręce i nogi.
I tego się trzymajmy. Koniec-kropka.pl ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ale to że tak jest, to nie oznacza że robię jakieś embargo na inne pomysły, ale faktem jest też, że bardzo lubię argumentację danego pomysłu.
Ogromnie cieszę się, że zaczynasz dostrzegać ważną rolę rzetelnej argumentacji!
Teraz pozostaje czekać na kolejne modele, bo pierwszy na pewno rozbudził oczekiwania.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja tylko mam nadzieję, że nie będę musiał ubolewać, nad tym, że zginą w gąszczu tego jednego tematu, tylko zostaną - każdy - wyeksponowane.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Ta gierka ma szerokie możliwości w kreacji każdego elementu samochodu. Jest serio bardzo fajna i daje wizualizacje. Mnie to osobiście przekonuje, chyba nawet bardziej niż czysto tylko fabularne opisywanie proecesu produkcji.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 12 kwietnia 2022, 11:48 Ta gierka ma szerokie możliwości w kreacji każdego elementu samochodu. Jest serio bardzo fajna i daje wizualizacje. Mnie to osobiście przekonuje, chyba nawet bardziej niż czysto tylko fabularne opisywanie proecesu produkcji.
Ok, a masz tą grę? Muszę zerknąć ile ona kosztuje to może sobie sprawię. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Nie mam tej gierki, @Leszek Ebe-Grüner wysyłał mi screeny z każdego etapu kreacji i było to bardzo szczegółowe. Zresztą chyba korzysta z niej też @Alfred Fabian , może on mogłby coś więcej powiedzieć.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ