XXV v-mundial w Cesarstwie Niemieckim - Sezon 58

Zbiór wszelakich informacji dotyczących zmagań reprezentacji mikronacji w ramach Mikroświatowej Unii Piłkarskiej.
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Re: XXV v-mundial w Cesarstwie Niemieckim - Sezon 58

Post autor: Fryderyk Orański »

Mecze Półfinałowe

Obrazek
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książe Litewski
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ja już znam finalistów! No, ale nie będę odbierał honorów mistrzowi ceremonii z Niemiec, należy się. Tyle grafik chłopaki przygotowują. Świetna robota swoją drogą! Można śmiało już napisać, że to był dobry mundial.

@Pavel van der Gibson i @Friedrich von Baden
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 15 maja 2024, 20:53 Ja już znam finalistów! No, ale nie będę odbierał honorów mistrzowi ceremonii z Niemiec, należy się. Tyle grafik chłopaki przygotowują. Świetna robota swoją drogą! Można śmiało już napisać, że to był dobry mundial.

Sorry, realioza. Zaraz podam. :D ;)
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Friedrich von Baden pisze: 15 maja 2024, 21:09
Heinz-Werner Grüner pisze: 15 maja 2024, 20:53 Ja już znam finalistów! No, ale nie będę odbierał honorów mistrzowi ceremonii z Niemiec, należy się. Tyle grafik chłopaki przygotowują. Świetna robota swoją drogą! Można śmiało już napisać, że to był dobry mundial.

Sorry, realioza. Zaraz podam. :D ;)
No dobra, to jednak będę pierwszy. :)

za Xpert11
"I stało się! Poznaliśmy już finalistów i pechowych przegranych! A dlaczego pechowych? O wejściu do finału w obu przypadkach zadecydowały rzuty karne! Poziom tego mundialu był niezwykle wyrównany, tym bardziej gratulacje należą się finalistą - ekipy Starosarmacji i Wandystanu spotkają się w meczu o wszystko.
Kto tym razem wzniesie słynny Puchar Helwetyka?

Natomiast w spotkaniu pocieszenia, zwanym także ładnie "małym finałem" w szranki staną Dreamlandczycy i Hasselandczycy. Z tego co widzę to "rolę gospodarza" winna pełnić (zespół rozstawiony wyżej po rozgrywkach grupowych) kadra czarno-żółto-czerwonych czyli Hasseland.
Przypominam o konieczności wysłania zaproszenia na mecz towarzyski."
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

XXV Mikrowelt-Meisterschaft Deutsches Kaiserreich 1924
15.05.1924r.

Mecze Półfinałowe
Wyniki dzisiejszych meczy półfinałowych były następujące:
Obrazek
W finale spotkają się ekipy Starosarmacji i Wandystanu. W meczu o trzecie miejsce, często nazywanym 'małym finałem', zmierzą się drużyny z Dreamlandu i Hasselandu. Kto wygra i podniesie słynny Puchar Helwetyka? Kto zajmie trzecie miejsce? Tego dowiemy się już niedługo. :)
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Helwetyk jako projektant, a w zasadzie wykonawca, bo projekt był mój, ale to mniejsza o to.
Czy nie uważasz, że skoro językiem "urzędowym" na statuetce jest francuski to czy sam puchar nie powinien mieć nazwy w tym języku?

Ankiel Gugiel mówi, że prawidłowo jest "Coupe Helveticus", ale to bardziej łaciną zajeżdża... Mnie się podoba Coupe Helvétique (a to też w nawiązaniu do postaci Henri Delaunay'a i Julesa Rimeta.
Czy nie jest myślą przewodnią ukoronowanie dokonań, także w wielkiej mikropiłce postaci Herr Romańskiego? Coupe Helvétique brzmi godnie, prestiżowo etc... Na najbliższym zjeździe mikronautów postaram się forsować utworzenie realnego Coupe Helvétique...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

ODZNACZENIA

XXV Mikrowelt-Meisterschaft Deutsches Kaiserreich 1924
18.05.1924r.

Finał i mecz o 3 miejsce
Wyniki dzisiejszych odbył się wielki finał XXV v-mundialu, oraz mecz o 3 miejsce. Wyniki są następujące:
Obrazek
W finale spotkały się ekipy Starosarmacji i Wandystanu. Drużyna reprezentująca Księstwo Sarmacji odniosła skromne zwycięstwo 1:0 nad synami Wandy. W meczu o trzecie miejsce, nazwanym już 'małym finałem', zmierzyły się drużyny z Dreamlandu i Hasselandu. Górą okazała się drużyna z Sarmacji. Można zatem powiedzieć, że największym zwycięzca turnieju jest Zdecydowanie Księstwo Sarmacji, którego reprezentacje odniosły zwycięstwa i zajęły miejsca na podium. A skoro o tym mowa...
Obrazek

W najbliższym czasie powinno ukazać się także jakieś podsumowanie turnieju, wyczynów reprezentacji, a także może jakieś ogłoszenia od władz MUP.
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Co tu się zadziało! Jutro zdam prywatną relację!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
Kurz opadł, nad stadionami pogasły jupitery, a ja spokojnie mogę chwilę pokontemplować co mnie trapi od jakiegoś czasu.
Kto śledzi kanał MUP na discordzie (serdecznie zachęcam fanów piłki nożnej) to wie, że snuje się po światku kopanej piłki kilka niedociągnięć, niedomówień w kontekście naszej ligi MUP.
Z mojej strony, jako nie prezesa, ale admina ligi MUP chciałbym dodać troszkę więcej smaczków.

Moja propozycja na najbliższy miesiąc jest więc taka:
- Zwołać szumnie nazwane rozmowy jako Konferencję MUP
- Przegłosować gospodarza kolejnego mundialu
- Ustalić czy działamy jak dawniej, na czuja czy jednak wracamy do tego co było ze statutami, głosowaniami na forum etc. Kto miałby prawo głosu, kto mógłby dołączyć, jakie uwarunkowania podczas mundialu i inne. Poza wszelką polemiką gwarantuje poziom ze statystykami i próbą odświeżenia MUP (nowe logo, inna promocja)
- W nawiązaniu do drugiego myślnika usytuowanie Stadt Edelweiss jako siedziby MUP i gospodarowanie wiedzą, przestrzenią i chęciami w ramach ogólnie nazwanego projektu MUP, ale i zrzeszania info o innych ligach mikronacyjnych. Myślę, że swoją osobą na przestrzeni tych kilku ładnych sezonów w MUP mógłbym gwarantować "jakąś" aktywizację, ale i stabilne zaplecze w postaci serwera i tak dalej. Nad tym oczywiście pieczę trzyma Herr Helwetyk Romański. To daje gwarancję, że MUP podziała w ten sposób kilka "chwil", a zebrana "makulatura" nie zostanie spalona, ot tak.
Wiadomość zostanie także przekazana wszyskim trenerom na platformie Xpert Eleven, bo razem możemy więcej. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

@Heinz-Werner Grüner można prosić o linka do tego dicroda MUP?
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mikroświatowa Unia Piłkarska”