Franklin Garamond pisze: ↑07 października 2024, 19:19
Nie jestem tylko pewien czy 10 pkt. na PRO to nie jest za mało, bo sam zrobiłem tyle w jednym rajdzie.
„Odpowiedni” próg znajduje się, moim zdaniem, gdzieś pomiędzy 10 a 15 punktami.
To dziesięć punktów wyszło mi zarówno z założenia, że w przypadku
casualowej jazdy każdy z 10 rajdów (dwa sezony, ponad rok) trzeba mimo wszystko ukończyć w pierwszej dziesiątce, jak i z przeglądu tego, kto obecnie ma licencję typu A, a uczestniczył od długiego czasu i ma wyrobioną normę rajdów. Konkretnie, posiadający właśnie po 10 punktów
Michał F. Lubomirski-Lisewicz oraz
Maciej Gerwazy Lisewicz.
Za drugi punkt odniesienia dla widełek przyjmuję tow. Roberta Drenina, który jest tej w samej, co Wy, sytuacji — nie zajął podium z powodu licencji Pro innego zawodnika, a który ma obecnie łącznie 16 punktów; gdyby nie to, miałby licencję Pro w kieszeni.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 października 2024, 20:31
C Klasse (ja bym dał tutaj: 1 ukończony rajd)
Chodziło mi o to, żeby nawet zupełny debiutant nie miał aż tylu różnic straty czasowej do Pro. Nie pomyślałem o tym w chwili pisania raportu, ale przekonuje mnie także to, co napisał Czcigodny
@Franklin Garamond: „Więcej licencji/mniejsze bonusy — po pierwsze, fajnie, że od początku miałoby się licencję, bo to uczy mechaniki i strategii”. W zasadzie nawet bardziej to drugie.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 października 2024, 20:31
Pytanie techniczne - @Helwetyk Czy jeśli to "przejdzie" to wyrobimy się na 6RL?
Jak najbardziej (odpukać). Zmiany raczej z gatunku kilkunastu minut. Jedyna gwiazdka: limitu wykorzystania „Mechanika” trzeba byłoby pilnować ręcznie. (Na tym etapie przejściowym między „starym” systemem tabel a „nowym” systemem klasyfikacji). Z tego i tylko powodu nie wiem, czy warto w ogóle wprowadzać limit.