RMAW - temat ogólny

Rajdowe Mistrzostwa Austro-Wegier to forumowa zabawa w rajdy samochodowe, której zamiarem jest wyłonienie najlepszego kierowcy mikroświata.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

RMAW - temat ogólny

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jako inicjator wydarzenia, także w Edelweiss chciałbym stale informować co i jak się dzieje w sferze rajdowej...
Jak na razie na sucho przenosić będę posty, ale liczę, na pełną komitywę z Waszej strony również. :)
W związku z problemami realnymi prezentacja kalendarza na sezon IV następuje dopiero dzisiaj…

Najpierw zajmijmy się tym co już było. Wydarzeniem inaugurującym sezon było XX-lecie Księstwa Sarmacji, które w ten sposób chciało uhonorować okrągłą rocznicę. Jednym z wydarzeń był właśnie rajd. Po niezwykle zaciętym boju, o włos, zwycięzcą okazał się Herr @Helwetyk Romański…

Wspomnijmy sobie ten moment krótką grafiką:
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: RMAW - temat ogólny

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 19:44 No i tyle z dyskusji. Powodzenia w tym sezonie! ;)
Chyba się nie zrozumieliśmy... Dyskusja miała trwać od zeszłego sezonu. Ankieta była dawno, podsumowanie miesiąc temu. Teraz była tylko analiza, o którą sam prosiłeś, bo nie chciało się nikomu słuchać 47-minutowego wykładu takiego zrzędy jak ja.
To tylko podsumowanie, a ja na bazie tego zdecydowałem się na takie i takie zmiany. Poza tym nie wszystko jeszcze stracone.
W każdym razie trzeba się spieszyć bo rajd za nieco ponad dwa tygodnie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja już nie oczekiwałem, że to wprowadzimy w tym sezonie, ale podniosłem temat punktów krajowych, a Twój komentarz był dosyć brutalnym jego zamknięciem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 20:40 Ja już nie oczekiwałem, że to wprowadzimy w tym sezonie, ale podniosłem temat punktów krajowych, a Twój komentarz był dosyć brutalnym jego zamknięciem.
Nie, kolego. W regulaminie nie musi być o prowadzeniu rankingu punktów krajowych. Mozemy go prowadzić poza tymi wszystkimi ustaleniami. Da się. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Nie mniej, to nadal brutalne zamkniecie tematu. Kolego. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 20:47 Nie mniej, to nadal brutalne zamkniecie tematu. Kolego. ;)
Przecież nadal możemy nad tym debatować. Natomiast ja mam organizację rajdu, psze pana i muszę się wywiązać ze wszelkich umów sponsorskich i w ogóle. I czas goni i nie ma czasu na gadanie, a jak wiemy czas to pieniądz, a tego w sejfie RMAW za wiele nie zostało. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Ja mam jeszcze takie pytanie natury technicznej gdyż pierwszy raz dane mi jest współorganizować jeden z rajdów.
Rozumiem że Herr @Heinz-Werner Grüner oraz ogólnie RMAW są głównymi sponsorami przy każdym rajdzie jeżeli chodzi o nagrody realne i te mikronacyjne.
Jak to się ima z nagrodami od pozostałych sponsorów przy poszczególnych rajdach, każdy daje tyle ile uzna za stosowne i zależy to tylko od dobrej woli sponsorów i organizatorów?
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 01 września 2023, 01:02 Ja mam jeszcze takie pytanie natury technicznej gdyż pierwszy raz dane mi jest współorganizować jeden z rajdów.
Rozumiem że Herr @Heinz-Werner Grüner oraz ogólnie RMAW są głównymi sponsorami przy każdym rajdzie jeżeli chodzi o nagrody realne i te mikronacyjne.
Jak to się ima z nagrodami od pozostałych sponsorów przy poszczególnych rajdach, każdy daje tyle ile uzna za stosowne i zależy to tylko od dobrej woli sponsorów i organizatorów?
Tak, z reguły tak było. Chciałem w tym roku dać minima sponsorskie, ale one będą gdzieś na poziomie 500 klubeków, więc chyba nie będzie tragedii.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
Szanowni Państwo, rozpoczynamy zmagania w ramach piątego już sezonu rajdowego - ścigania mikronacyjnego . Zmagania zaczniemy dokładnie za dwa tygodnie prologiem w okolicach voxlandzkiego portu w Romie. Trasę tą wytyczyła nie kto inny jak JKM Anastasia. Wielka osobowość i wielkie emocje. To na pewno spotkamy na trasie debiutującego rajdu po terenach tego królestwa. Lasy i piękne, widowiskowe i zjawiskowe tereny, wiatr szepczący do ucha - "szybciej" - pełen mocy szał adrenaliny. A wszystko po to by zwyciężyć!
RAJD VOXLANDU - 15 - 17 września '23

Tyle tytułem wstępu, chciałbym jednak poruszyć pewną kwestię. Jest to pierwszy sezon w pełni, kiedy postaramy się wypromowac także inne aplikacje, twory mikronacyjne, które wnoszą wiele dobrego do naszej przestrzeni. Z tego tytułu zapraszam wszystkie osoby pragnące wesprzeć RMAW "chojnym" groszem by kolejno obdzielać nagrodami bohaterów rajdowej kierownicy.
Poza sponsoringiem związanym z poszczególnymi rajdami, RMAW szuka nowych sponsorów strategicznych.
Tutaj więc należy wyróżnić z czym to się ima...
Do tej pory głównym sponsorem RMAW, a w zasadzie głównym dostawcą wirtualnych paliw był TARGERSDORF - Banyasz Ceg czyli kompania wydobywcza. Niestety po odejściu Dumy Węgier jesteśmy zmuszeni co całkowitej zmiany (może i koniecznej w związku z przejściem na MBP) systemu sponsoringu.
Wyróżniłbym kilka rodzajów mecenatu:
Sponsor Tytularny - widnieje w każdym możliwym miejscu, podczas każdego rajdu (posty promujące, odcinki specjalne, odliczanie, klasyfikacja etc.) - kwota wejścia 12000 klubeków edelwajskich (max.2 )
Sponsor Techniczny - fabularny dostawca paliw - (odcinki specjalne, klasyfikacja) - 6000 klubeków edelwajskich (warunkiem zbliżona branża) (max.1) - chyba, że pobawimy się jeszcze w "wyłącznego dostawcę opon) :)
Sponsor Rajdu - tak, jak do tej pory, bez zmian, ale tylko podczas wskazanego rajdu - minimalna kwota wejścia 2000 klubeków edelwajskich
Sponsor Odcinka/ów etc - rozmowy indywidualne - minimalna kwota wejścia 2000 klubeków edelwajskich

Nie mniej zachęcam bardzo do zabawy w samych rajdach. Wspomaganie finansowe ma służyć tylko dodatkowej atrakcji i wynagradzaniu uczestników, ale zawsze jest miłym akcentem. Z góry dziękuję wszystkim zainteresowanym i pamiętajcie, że najważniejsza jest zabawa!

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA