- - - - - - - - -
Browarnictwo to wszak nie lada sztuka – sztuka wymagająca precyzji i talentu! Któż by nie znał słynnej Anastazji Windsachen, piwowarki z Brzozopola, której finezja w komponowaniu trunków niejednemu piwowarowi odebrała dech... czy też prąd, oczywiście tylko z miłości do rzemiosła! Jej pilsneński Chmielarz to wszak prawdziwa legenda.
Ubiegłoroczny gruit nowobrzeski skradł serca smakoszy, a jego twórca Franklin Garamond, choć znany to browarnik od dekady, udowodnił, że jest mistrzem nad mistrzami w tej dziedzinie.
Przy okazji odsyłam do jego wspaniałych wywodów na temat chmielu. Arcydzieło!
A teraz, szanowni Państwo, informuje, iż zgłoszenia do KRAMU BROWARNIKÓW będą przyjmowane od jutra aż do 25 X do godziny 20:00. Każdy wystawca może przedstawić dwa piwa, oba biorące udział w konkursie o najwyższe trofeum – złoty medal Bierfest Grand Prix! Głosowanie rozpocznie się tuż po zakończeniu składania wniosków, w piatek, 25 października i potrwa aż do poniedziałku 28 października, również do godziny 20:00.
Nie przegapcie tej okazji.
„Ale jakże się zgłosić?” – zapytacie.
A cóż składa się na piwo godne złotego medalu Oktoberfest? Oczywiście smak i wygląd! Smak, który opiszemy barwnie, oddając każdą nutę, każdy akcent złocistego płynu, a także wygląd – bo etykieta to wizytówka piwa, nie mniej ważna niż jego zawartość.
Aby wziąć udział w Piwnym Festiwalu, wystarczy stworzyć opis trunku oraz zaprojektować etykietę, a my zajmiemy się całą resztą – „zabutelkowaniem”, z pomocą niezawodnej ekipy „Zabutelkowanych Helwetycznie & co.”, którym już teraz dziękujemy!
Do zobaczenia przy kuflu i niechaj najlepsze piwo wygra!