Freiwald 1925
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Freiwald 1925
No to będzie 20, jak @Heinz-Werner Grüner mówi z godzinę się będziemy zbierać więc żeby wystartować o 21 to trzeba będzie zacząć o 19-20.
- Ludwig Tomović • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑12 stycznia 2025, 20:06
W sensie jeżeli szukasz jakiegoś zapisu w naszych zasadach to raczej takiego nie znajdziesz podobnie jak w samej grze gdyż takowe po prostu w dzisiejszych czasach nie powstają.
Te zmiany temperatury można zaobserwować samemu w każdej grze będąc jej mechaniką ale na jakiej zasadzie gra to wylicza nie mam pojęcia. Pewnie gdyby pogrzebać w plikach gry można by wygrzebać jakiś algorytm jak gra to sobie oblicza ale ja się na tym nie znam.
Szukam jakiegoś wyjaśnienia w samej grze, jakiegoś poradnika.
Jeśli go nie ma to słabo.
Nie wiem czy te zmiany "można zaobserwować samemu w każdej grze będąc jej mechaniką" bo nie gram w inne takie gry i nie za bardzo szczerze mówiąc mnie to interesuje czy tak jest w każdej takiej grze, bo chodzi o tą jedną konkretną.
Bo może to komuś dawać jakieś małe handicapy, no chyba że to nic nie zmienia to wtedy w sumie nie ma w tematu.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To mała gierka, nie robiona przez żadne studio a pewnie kilka osób, jeżeli chcesz poszukałbym jakiegoś ich forum albo wątku na redicie może tak będzie coś napisane.Ludwig Tomović pisze: ↑12 stycznia 2025, 22:34 Szukam jakiegoś wyjaśnienia w samej grze, jakiegoś poradnika.
Jeśli go nie ma to słabo.
Znaczy to nie jest właściwość takich gier a raczej tej gry. Tak sobie ją już twórcy stworzyli i tyle, nie wiem czy da się jakoś ten parametr przewidzieć, ustawić lub kontrolować ale po dotychczasowych zjazdach zakładam że nie. Działa to prawie tak samo jak to że początkowa temperatura może się i tak już wachać w danym przedziale. Jeżeli więc jakieś narty najlepiej radzą sobie przy temperaturze -8 to można by się bawić w resetowanie zawodów do upadłego tylko by dostać upatrzoną temperaturę. Ale wtedy wchodzą te zmiany temperatury w trakcie samej jazdy co chyba wyklucza możliwość takiego ustawiania sobie tej temperatury. Jakby się komuś ta temperatura utrzymała na tym najlepszym poziomie pewnie jakieś przełożenie na wynik by to miało ale że się nie utrzymuje jest w tym za dużo RNG żeby był to jakiś decydujący czynnik który można sobie "ustawić".Ludwig Tomović pisze: ↑12 stycznia 2025, 22:34 Nie wiem czy te zmiany "można zaobserwować samemu w każdej grze będąc jej mechaniką" bo nie gram w inne takie gry i nie za bardzo szczerze mówiąc mnie to interesuje czy tak jest w każdej takiej grze, bo chodzi o tą jedną konkretną.
Bo może to komuś dawać jakieś małe handicapy, no chyba że to nic nie zmienia to wtedy w sumie nie ma w tematu.
Tym bardziej jeżeli @Gaetano Kohlmeise nie ma pojęcia co to właściwie daje to już nie wiem kto może to wiedzieć.
- Gaetano Kohlmeise • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ma to przełożenie na jazdę nart, co widać, tak jak wspomniałem, na zjazdach.
Mówiąc szczerze, trochę nie wiem, dlaczego to miałby być problem. Zmienność temperatury odpowiada realowi. Pogoda ma to do siebie, że się zmienia. I każdy pod to podlega.
Mówiąc szczerze, trochę nie wiem, dlaczego to miałby być problem. Zmienność temperatury odpowiada realowi. Pogoda ma to do siebie, że się zmienia. I każdy pod to podlega.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jakby się dało to kontrolować może miałoby to jakieś realne przełożenie na wynik ale nie wiem czy to w ogóle technicznie możliwe.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑12 stycznia 2025, 23:05 Ma to przełożenie na jazdę nart, co widać, tak jak wspomniałem, na zjazdach.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ostatnio się zbieraliśmy z 1,5h.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑12 stycznia 2025, 22:22No to będzie 20, jak @Heinz-Werner Grüner mówi z godzinę się będziemy zbierać więc żeby wystartować o 21 to trzeba będzie zacząć o 19-20.![]()
Co do pogody i Waszych dywagacji to ja bym się tak nie męczył. W moim odczuciu wygląda to mega realistycznie. Serwismen również dostosowuje smarowania nart do tego co jest w danej chwili lub przewiduje, a że zmienia się nieco temperatura to chyba również nic istotnego.
Warto nadmienić, że wszyscy rozmawiamy o tym na jakich nartach najlepiej jechać i zdaje się, że wszyscy jechaliśmy na tych samych czyli Hamiltonach -1.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
SPORTSEITE
TALMEISTERSCHAFTEN IM BIATHLON
FREIWALD - Elfenwald 1925
FREIWALD - Elfenwald 1925
data: 10 - 12 I 1925 roku
rodzaj zawodów: sprint
długość trasy: 10 km
rekord trasy: 5:20.5 - G.Kohlmeise (EDL)
klasyfikacja końcowa:
1.
G.Kohlmeise - 5:20.5 *2.
A.F.de Espada - 5:22.6 3.
J.Cargalho - 5:28.7- - - - - - - - -
4.
H.W.Grüner - 5:30.55.
P.Van Der Gibson - 5:35.16.
L.Tomović - 5:49.0* - rekord trasy
Nagrodę w postaci "wazonu" rownież.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A oto trofeum powalczymy już dziś (drugie oczywiście trafiło do @Gaetano Kohlmeise za wygraną w biegu sprinterskim)
Wygląda jak pucha lodowy, ale ma swój klimat.

Wygląda jak pucha lodowy, ale ma swój klimat.