Hexenhütte
Regulamin forum

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 8 552

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 8 552
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Hexenhütte- Sorcha Raven
Po udanej imprezie adopcyjnej, następnego dnia Lieselotte udała się z samego rana na spacer po lesie. Rześkie powietrze pozwalało jej ochłonąć. Czuła się wspaniale, oczyszczająca górska bryza pozwalała zajrzeć w głąb siebie.
Wkrótce pomiędzy drzewami ujrzała drewnianą chatkę.
„Chatka tej wiedźmy wcale nie taka skromna, jak można by sobie wyobrażać…” – powiedziała, trwożnie pukając do drewnianych drzwi.
- Witajcie, Wiedźmo! – powiedziała, kłaniając się w pas trzy razy i wręczając jej drewnianą figurkę, którą pożyczyła sobie ukradkiem od swojej córki @Isabella Swann . – Chciałam prosić o pomoc. Czy karty mogłyby mi odpowiedzieć na pytanie? – zniżyła głos i szepnęła jej na ucho – Jaka przyszłość czeka mnie u boku Herr @Joachim Cargalho ?
„Chatka tej wiedźmy wcale nie taka skromna, jak można by sobie wyobrażać…” – powiedziała, trwożnie pukając do drewnianych drzwi.
- Witajcie, Wiedźmo! – powiedziała, kłaniając się w pas trzy razy i wręczając jej drewnianą figurkę, którą pożyczyła sobie ukradkiem od swojej córki @Isabella Swann . – Chciałam prosić o pomoc. Czy karty mogłyby mi odpowiedzieć na pytanie? – zniżyła głos i szepnęła jej na ucho – Jaka przyszłość czeka mnie u boku Herr @Joachim Cargalho ?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bogowie tego lasu, aż zagwizdali jak usłyszeli pytanie Frau Augentrost...
- Sorcha Raven v.d. Bjørk • Stempel
- Hexe von Ravenspell
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Witaj nadobna niewiasto!Femme Mystere pisze: ↑18 sierpnia 2022, 12:59 Po udanej imprezie adopcyjnej, następnego dnia Lieselotte udała się z samego rana na spacer po lesie. Rześkie powietrze pozwalało jej ochłonąć. Czuła się wspaniale, oczyszczająca górska bryza pozwalała zajrzeć w głąb siebie.
- Twa energia jest silna i stabilna, jednak wbrew pozorom jesteś bardzo krucha emocjonalnie.
Dotykając figurki jaką przyniosła kobieta, Sorcha aż odskoczyła...
- To nie Twoja figurka, nie Twoja energia jest w niej zamknięta. Ta osoba jest Ci bliska, jednak czuje wewnętrzne oddalenie.
Szuka miłości, czułości... Jeszcze poszuka, niech będzie cierpliwa.
Wiedźma zaprosiła przybyłą gościa do chaty, zapaliła świecę, potasowała karty, rozłożyła i coś tam mamrotała pod nosem, po czym podniosła wzrok i powiedziała:

Karty radzą aby więcej ze sobą rozmawiać, a nie do siebie mówić.
Po czym Sorcha zgasiła świeczkę, złożyła karty i powiedziała
-Wracaj bezpiecznie do domu, a tu masz czterolistną koniczynę, zasusz ją i włóż ją w miejsce gdzie trzymasz majątek, a bieda Cię ominie.

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak też wziąłem łyk herbaty i wtedy... Wyobraziłem sobie obraz. A tam dziki i jelenie, hasają po lasach zapomnianej przez Pollin Ardemii... Co ciekawe, w jego myślach pojawili się druidzi, pilnujących lasów Ardemii. Oczywiście mogli przybierać formę różnych zwierząt. A następnie mój mózg totalnie się uspokoił. A mówią że niby po marihuanie człowiek jest spokojny, a jednak herbatka miętowa od Sorchy wystarczyła. W jej oczach widziałem Yin i Yang. Z jednej strony odzwierciedlały piękno natury, śpiewające ptaszki, ładne chmury i nawet wróżki. Jednak był też tam wulkan, burze, sztormy, wściekłe wilki i nawet huragan! Jedna strona podpowiadała że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Ale z drugiej, niektórzy od dawna widzą we mnie diabła, więc z lekkim uśmiechem zapytałem:Sorcha Raven pisze: ↑17 sierpnia 2022, 22:59-Witaj młodzieńcze!
Wykrzyknęła z entuzjazmem Sorcha, bo przecież mało kto do niej zagląda, ale czemu się dziwić, wszak co chwila do lasu nikt nie biega![]()
-Napij się zatem herbatki miętowej, ciepłej i zdrowejPamiętaj, że mięta oczyszcza ciało i umysł, niechaj zatem da Ci wiele wspaniałych myśli i dużo energii do ich realizacji.
A więc Sorcho. Czy masz jakieś powiązanie z druidami? Albo moc podobną do druidów? Bo coś od ciebie wyczuwam i tu nie chodzi co najmniej o perfumy o zapachu brzoskwiniowym.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Hexe von Ravenspell
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Miły Leszku, nazwa "druidyzm" wywodzi się od druidów, kasty kapłańskiej ludów celtyckich.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 sierpnia 2022, 18:01 Tak też wziąłem łyk herbaty i wtedy... Wyobraziłem sobie obraz. A tam dziki i jelenie, hasają po lasach zapomnianej przez Pollin Ardemii... Co ciekawe, w jego myślach pojawili się druidzi, pilnujących lasów Ardemii. Oczywiście mogli przybierać formę różnych zwierząt. A następnie mój mózg totalnie się uspokoił. A mówią że niby po marihuanie człowiek jest spokojny, a jednak herbatka miętowa od Sorchy wystarczyła. W jej oczach widziałem Yin i Yang. Z jednej strony odzwierciedlały piękno natury, śpiewające ptaszki, ładne chmury i nawet wróżki. Jednak był też tam wulkan, burze, sztormy, wściekłe wilki i nawet huragan! Jedna strona podpowiadała że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Ale z drugiej, niektórzy od dawna widzą we mnie diabła, więc z lekkim uśmiechem zapytałem:
A więc Sorcho. Czy masz jakieś powiązanie z druidami? Albo moc podobną do druidów? Bo coś od ciebie wyczuwam i tu nie chodzi co najmniej o perfumy o zapachu brzoskwiniowym.
Społeczeństwo celtyckie składało się z trzech warstw (kapłańskiej, wojowników i rolników) pełniących różne funkcje.
Moja domena to Wicca (neopogaństwo), która pierwotnie nazywała się czarostwem.
Zatem nie jestem druidem.
To tak pokrótce
A słowo "wiedźma" oznacza "tą co wie i widzi więcej"
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wpadniesz na herbatkę :twisted:
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pewnie że tak i dziękuje za wyprostowanie. Do zobaczenia przy następnej herbatce :twisted:Sorcha Raven pisze: ↑18 sierpnia 2022, 20:01Miły Leszku, nazwa "druidyzm" wywodzi się od druidów, kasty kapłańskiej ludów celtyckich.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 sierpnia 2022, 18:01 Tak też wziąłem łyk herbaty i wtedy... Wyobraziłem sobie obraz. A tam dziki i jelenie, hasają po lasach zapomnianej przez Pollin Ardemii... Co ciekawe, w jego myślach pojawili się druidzi, pilnujących lasów Ardemii. Oczywiście mogli przybierać formę różnych zwierząt. A następnie mój mózg totalnie się uspokoił. A mówią że niby po marihuanie człowiek jest spokojny, a jednak herbatka miętowa od Sorchy wystarczyła. W jej oczach widziałem Yin i Yang. Z jednej strony odzwierciedlały piękno natury, śpiewające ptaszki, ładne chmury i nawet wróżki. Jednak był też tam wulkan, burze, sztormy, wściekłe wilki i nawet huragan! Jedna strona podpowiadała że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Ale z drugiej, niektórzy od dawna widzą we mnie diabła, więc z lekkim uśmiechem zapytałem:
Społeczeństwo celtyckie składało się z trzech warstw (kapłańskiej, wojowników i rolników) pełniących różne funkcje.
Moja domena to Wicca (neopogaństwo), która pierwotnie nazywała się czarostwem.
Zatem nie jestem druidem.
To tak pokrótce![]()
A słowo "wiedźma" oznacza "tą co wie i widzi więcej"
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wpadniesz na herbatkę :twisted:
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Lieselotte zmarszczyła brwi. Schowała zamyślona czterolistną koniczynę bezpiecznie do torebki. Zaniepokojona wyciągnęła więc z kieszeni mieszek z libertami. Położyła go na blacie i przysunęła w stronę wróżki.
- Mam jeszcze kilka nurtujących pytań, Wiedźmo. Bardzo proszę o informację, co przyniesie los. – poprosiła, patrząc @Sorcha Raven w oczy. – Czy Książę Sarmacji zamierza przyjechać do Edelweiss na wakacje? Czy też tylko nas bezczelnie zwodzi? - wyczekiwała w napięciu...
- Mam jeszcze kilka nurtujących pytań, Wiedźmo. Bardzo proszę o informację, co przyniesie los. – poprosiła, patrząc @Sorcha Raven w oczy. – Czy Książę Sarmacji zamierza przyjechać do Edelweiss na wakacje? Czy też tylko nas bezczelnie zwodzi? - wyczekiwała w napięciu...
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Hexe von Ravenspell
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Odpowiem niezwłocznie, ponieważ dopiero dotarłam do chałupy po długiej wędrówce trasą Pierwszych Szarotek, której to opis znalazłam zakopany pod starym jałowcem, jak kopałam w celu przesadzenia go w dalszą część ogrodu.
- Hexe von Ravenspell
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Femme Mystere pisze: ↑18 sierpnia 2022, 22:44 Lieselotte zmarszczyła brwi. Schowała zamyślona czterolistną koniczynę bezpiecznie do torebki. Zaniepokojona wyciągnęła więc z kieszeni mieszek z libertami. Położyła go na blacie i przysunęła w stronę wróżki.
Sorcha potasowała starannie karty, rozłożyła, zamyśliła się i po chwili odparła:

- Nadobna niewiasto, los jest Ci łaskawy, patrzaj jeno aby go zbytnio nie kusić.
Co do Księcia Sarmacji i jego wizyty, to zastanawia się na ten czas, aczkolwiek bliska jego sercu niewiasta duży wpływ mieć będzie. Owa niewiasta jest silną energią.
Będzie Ci dane jeszcze spotkanie w jej gronie, a i Książe za jej sprawą przybędzie jeśli tylko taka jej zachcianka się pojawi. Na kobiece zachcianki to i wiedźma nie poradzi
Bywaj zdrowa i szczęśliwa!
Co do Księcia Sarmacji i jego wizyty, to zastanawia się na ten czas, aczkolwiek bliska jego sercu niewiasta duży wpływ mieć będzie. Owa niewiasta jest silną energią.
Będzie Ci dane jeszcze spotkanie w jej gronie, a i Książe za jej sprawą przybędzie jeśli tylko taka jej zachcianka się pojawi. Na kobiece zachcianki to i wiedźma nie poradzi
Bywaj zdrowa i szczęśliwa!
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak też Leszek jak zapowiadał, ponownie odwiedził czarownicę. Poszedł do jej chatki i zapukał do jej drzwi.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu