@Sorcha Raven v.d. Bjørk będzie nas zaręczynować w ceremonii drzewa życia
Zaręczyny!
Moderator: Sorcha Raven v.d. Bjørk
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zaręczyny!
Zapraszam wszystkim na huczne zaręczyny!(za lekkie opóźnienia przepraszamy)
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Sorcha Raven v.d. Bjørk • Stempel
- Hexe von Ravenspell
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Zaręczyny!
Wiedźma ma tą "przypadłość", że jak chce to zaraz może być jak młódka nastoletnia. Ot zależy jaki ma kaprys. Z tego co wiem to fotograf już nie pracuje w zakładzie. Wywalili go na zbity pysk.Sorcha Raven v.d. Bjørk pisze: ↑03 kwietnia 2026, 22:13 Nie musiał, nie mam problemu![]()
Wiedźma, to wiedźma![]()
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Drogi Leszku i Eliso,
Piszę krótko, by pogratulować Wam oficjalnego połączenia swoich dróg. Wiadomość o waszych zaręczynach przyjąłem z dużą radością i entuzjazmem.
Ubolewam jedynie, że nie mogę stawić się na miejscu osobiście. Obowiązki tutaj, na północy, są w tej chwili nie do przesunięcia i trzymają mnie mocno przy pracy. Szkoda, że ominie mnie okazja do wspólnego toastu, nie mniej jednak takowy toast za waszą pomyślność wzniosę.
Życzę Wam konkretów: wytrwałości, dobrego życia i byście w tym wspólnym stanie zawsze trwali do końca. Niech wam się wiedzie.
Piszę krótko, by pogratulować Wam oficjalnego połączenia swoich dróg. Wiadomość o waszych zaręczynach przyjąłem z dużą radością i entuzjazmem.
Ubolewam jedynie, że nie mogę stawić się na miejscu osobiście. Obowiązki tutaj, na północy, są w tej chwili nie do przesunięcia i trzymają mnie mocno przy pracy. Szkoda, że ominie mnie okazja do wspólnego toastu, nie mniej jednak takowy toast za waszą pomyślność wzniosę.
Życzę Wam konkretów: wytrwałości, dobrego życia i byście w tym wspólnym stanie zawsze trwali do końca. Niech wam się wiedzie.

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wśród śmiechów, ciepłych gratulacji i brzęku kieliszków nikt prawie nie zauważył jej obecności. Stała z boku, tuż pod koroną starego drzewa, którego gałęzie tworzyły nad nią rozkwieciony parasol. Światło popołudnia przenikało przez liście, rzucając na jej twarz mozaikę ruchomych cieni.
Gdy ceremonia dobiegła końca, a goście zaczęli powoli rozpraszać się po okolicy, ruszyła w ich stronę. Z gracją przeszła alejką i dotarła do pary zaręczonych.
Zatrzymała się przed nimi i najpierw zwróciła się do mężczyzny, którego znała najlepiej. W jej dłoniach połyskiwała butelka cydru, bursztynowa, z etykietą przedstawiającą soczyste jabłko.
- Drogi Leszku, najserdeczniejsze gratulacje. - powiedziała cicho i szybko. - Na dobry początek. - dodała, a następnie spojrzała na kobietę, której nie miała okazji jeszcze poznać. - Lieselotte Augentrost. - przedstawiła się i nawet wysiliła się na krzywy uśmiech, malujący się na czerwonych ustach. Wręczyła Zaręczonej bukiet.
- A to dla szczęśliwej wybranki. - dodała i wsunęła między łodygi małą karteczkę z wierszem z jednej strony i krótkimi gratulacjami z drugiej.
Nie czekała na odpowiedź. Tylko skinęła, podała im rękę gestem gratulacji i odeszła, wracając w cień drzewa, znikając w nim tak naturalnie, jakby stanowiła jego część.

"Droga"
Przeszłość,
jest zbiorem doświadczeń,
które pozwalają wciąż na nowo
definiować siebie w przyszłości.
Życzę Wam, byście,
nie oglądając się za siebie,
pisali historię na nowo, gdyż
serce Edli w waszych piersiach
obiecuje, że najlepsze dopiero nadchodzi.
Z całego serca – wszystkiego najpiękniejszego.
Lieselotte Augentrost
na Waszej nowej, wspólnej przyszłości.
Gdy ceremonia dobiegła końca, a goście zaczęli powoli rozpraszać się po okolicy, ruszyła w ich stronę. Z gracją przeszła alejką i dotarła do pary zaręczonych.
Zatrzymała się przed nimi i najpierw zwróciła się do mężczyzny, którego znała najlepiej. W jej dłoniach połyskiwała butelka cydru, bursztynowa, z etykietą przedstawiającą soczyste jabłko.
- Drogi Leszku, najserdeczniejsze gratulacje. - powiedziała cicho i szybko. - Na dobry początek. - dodała, a następnie spojrzała na kobietę, której nie miała okazji jeszcze poznać. - Lieselotte Augentrost. - przedstawiła się i nawet wysiliła się na krzywy uśmiech, malujący się na czerwonych ustach. Wręczyła Zaręczonej bukiet.
- A to dla szczęśliwej wybranki. - dodała i wsunęła między łodygi małą karteczkę z wierszem z jednej strony i krótkimi gratulacjami z drugiej.
Nie czekała na odpowiedź. Tylko skinęła, podała im rękę gestem gratulacji i odeszła, wracając w cień drzewa, znikając w nim tak naturalnie, jakby stanowiła jego część.

"Droga"
Przeszłość,
jest zbiorem doświadczeń,
które pozwalają wciąż na nowo
definiować siebie w przyszłości.
Życzę Wam, byście,
nie oglądając się za siebie,
pisali historię na nowo, gdyż
serce Edli w waszych piersiach
obiecuje, że najlepsze dopiero nadchodzi.
Z całego serca – wszystkiego najpiękniejszego.
Lieselotte Augentrost
na Waszej nowej, wspólnej przyszłości.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Droga Eliso oraz Drogi Leszku!
Na wstępie bardzo przepraszam, że nie mogłabyć w tym ważnym dla Was dniu. Ubolewam nad tym, ale obowiązki w świecie realnym wzięły w górę. Mam nadzieję, że bawiliście się świetnie.
Serdeczne gratuluję zaręczyn. Życzę Wam wszystkiego dobrego! Mam nadzieję, że następny razem spotkamy się już na Waszym v-ślubie.
Na wstępie bardzo przepraszam, że nie mogłabyć w tym ważnym dla Was dniu. Ubolewam nad tym, ale obowiązki w świecie realnym wzięły w górę. Mam nadzieję, że bawiliście się świetnie.
Serdeczne gratuluję zaręczyn. Życzę Wam wszystkiego dobrego! Mam nadzieję, że następny razem spotkamy się już na Waszym v-ślubie.