Gelobt sei Jesus Christus!

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
HZ de Harlin la Sparasan

Gelobt sei Jesus Christus!

Post autor: HZ de Harlin la Sparasan »

Gelobt Sei Jesus Christus!

Nazywam się Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan i przybywam z Rotrii, która dokładnie kilkanaście tygodni temu powróciła do mikroświata. Jestem duchownym i pełnię urząd prefekta Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa, zostałem też obdarzony przez Jego Świątobliwość Alberta tytułem Prałata Honorowego Jego Świątobliwości. Działam też w II Federacji Nordackiej, gdzie pełniłem różnorakie urzędy na niwie politycznej. Moim celem jest turystyka, słyszałem, że macie piękne góry, więc mógłbym je odwiedzić.
ks. prałat Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Gelobt sei Jesus Christus!

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Witam pana księdza Henryka Ziemiańskiego ;)
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Roman Schädel »

Szczęść Boże, tutaj ksiądz biskup Roman Schädel, Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss i jednoczenie Biskup Wolkenbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu. Zapraszam do naszych świątyń.
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Wielebny Prefekcie @HZ de Harlin la Sparasan niezmiernie miło mi powitać przedstawiciela rotryjskiego Kościoła. Osttanio wiara to u nas jeden z przednich tematów do konwersacji.
Z tym "kilkanaście tygodni temu" to chyba niezłe przekłamanie ( ;) ), ale tak wierzymy, że Rotria na stałe wróci na swoje miejsce w mikroświecie. I trzymamy jako naród Edelweiss. W naszym narodzie wiara to ważne zjawisko, choć początkowo, gdy rodziła się nasza "edelwajskość" na to nie wskazywało.

W kazdym razie... Życzę przyjemnego pobytu, a gdyby mszalne się skończyło to zapraszam do Der Sitz, tam "%" zawsze są ponad normę mikronacyjną. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Roman Schädel »

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 czerwca 2025, 22:16 Wielebny Prefekcie @HZ de Harlin la Sparasan niezmiernie miło mi powitać przedstawiciela rotryjskiego Kościoła. Osttanio wiara to u nas jeden z przednich tematów do konwersacji.
Z tym "kilkanaście tygodni temu" to chyba niezłe przekłamanie ( ;) ), ale tak wierzymy, że Rotria na stałe wróci na swoje miejsce w mikroświecie. I trzymamy jako naród Edelweiss. W naszym narodzie wiara to ważne zjawisko, choć początkowo, gdy rodziła się nasza "edelwajskość" na to nie wskazywało.

W kazdym razie... Życzę przyjemnego pobytu, a gdyby mszalne się skończyło to zapraszam do Der Sitz, tam "%" zawsze są ponad normę mikronacyjną. ;)
Ale chyba edelweiski ewangelicyzm ma się dobrze. :)
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Roman Schädel pisze: 13 czerwca 2025, 22:24
Heinz-Werner Grüner pisze: 13 czerwca 2025, 22:16 Wielebny Prefekcie @HZ de Harlin la Sparasan niezmiernie miło mi powitać przedstawiciela rotryjskiego Kościoła. Osttanio wiara to u nas jeden z przednich tematów do konwersacji.

Ale chyba edelweiski ewangelicyzm ma się dobrze. :)
Ma się znakomicie! :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”