Ciof!

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Akrypa von Primisz

ODZNACZENIA

Ciof!

Post autor: Akrypa von Primisz »

Obrazek

Ciof!

Z tej strony Akrypa von Primisz, przybyłam tu trochę na zaproszenie @Leszek Ebe-Grüner ale także wcześniej zapraszana przez @Femme Mystere.
Od jakiegoś czasu wraz z innymi byłymi mieszkańcami Bialenii odtwarzamy na tej wyspie mikronację w postaci Dżamahiriji Bialeńskiej - o czym jest też na tym forum wątek!

Nie chciałam zachowywać się jak chamidło więc wypada także się grzecznie przywitać i przedstawić:

Jestem Akrypa Ali Shariati von Primisz-Lichtenstein. Pochodzę z Sarmackigo rodu Książęcego Wężów, urodziłam się w 2011 roku na zdrowej Teutońskiej ziemii w Zielnyborze, które to tereny były wtedy częścią Księstwa Sarmacji. W 2012 roku za działalność insurekcyjną i separatystyczną zostałam skazana na banicję z terenu Księstwa Sarmacji, to umożliwiło mi poznać znaczne połacie innych mikronacji od Apaczowa po Siedmiogrody. Współtworzyłam różne państwowości w Bialenii oraz współzakładałam Brodrię. Najbardziej znana chyba jestem z aktywności w byłej Republice Bialeńskiej a ostatnie lata spędziłam w Wandystanie. Staram się dużo pisać jakiś kwestii teoretycznych, v-religijnych i literakich, zawsze byłam fanką różnych odmian v-sportu.

W realu lubię modele różnych rzeczy, mam sporo malowanych figurek rzymskich legionów, model czołgu KV-2 z małą obsługą z Girls und Panzer i kilka modeli gundamów. Moim ulubionym jazz-menem jest Chet Baker a ekipi metalowymi Manilla Road i Solstice.

Nie mam w planach większej aktywności w Edelweiss gdyż masa obowiązków przyciąga mnie do innych miejsc ale kto wie... Tak czy tak liczę na dobre stosunki z mieszkańcami tej krainy!

Pozdrawiam Cieplutko!
/-/ Akrypa von Primisz
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ciof!

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Również witam ;) Zapraszam oczywiście w wolnej chwili do zwiedzenia Edelweiss. Oczywiście wiadomo jak są obowiązki, to na spokojnie, nie ma pośpiechu.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Witamy serdecznie!
Edel!
Bardzo mi miło, że chciała się Szanowna Pani z nami przywitać. Mimo wszystko, nawet jesli na chwilę, zachęcam do wspólnych rozmów. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Musze uderzyć się w pierś, bo nasza znajomość w związku z napięciem, jakie wywołałam na discordzie Teutonii, nie zaczęła się zbyt pozytywnie. Mogłam w sumie ugryźć się w język i dac sobie spokój z komentowaniem sytuacji.

Z uwagi na dalekie pokrewieństwo chciałabym zaproponować @Akrypa von Primisz wizytę na obiad w moim dworku.

viewtopic.php?f=39&t=20
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”