Zdrastwujtie

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Zdrastwujtie

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Herr Kamerad@Robert Drenin, żeby nie było, janikomu nic nie narzucam, ale na pewno postrzeganie Czesnoradu zmeni się także na lepsze jeśli nie będzie "putinów, stalinów, leninów" etc...

W razie gdyby Szanowni potrzebowali jakiejś rady, to jak najbardziej pomożemy, czy to drogą oficjalną, czy też nie.
Pamiętajmy też, że najszybciej mnie znaleźć zawsze na naszym discordzie, gdzie również zapraszamy!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Post autor: Robert Drenin »

Heinz-Werner Grüner pisze: 29 kwietnia 2022, 20:33 Herr Kamerad@Robert Drenin, żeby nie było, janikomu nic nie narzucam, ale na pewno postrzeganie Czesnoradu zmeni się także na lepsze jeśli nie będzie "putinów, stalinów, leninów" etc...
Oczywiście i rozumiemy. Postaramy się pomyśleć, jak potencjalnie to załagodzić przynajmniej :).
Heinz-Werner Grüner pisze: 29 kwietnia 2022, 20:33 W razie gdyby Szanowni potrzebowali jakiejś rady, to jak najbardziej pomożemy, czy to drogą oficjalną, czy też nie.
Pamiętajmy też, że najszybciej mnie znaleźć zawsze na naszym discordzie, gdzie również zapraszamy!
Dobrze i z chęcią skorzystamy z waszego zaproszenia.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Nie chcę grać tutaj wbrew władzom v-państwowym, ale ja osobiście nie widzę problemu w użyciu takich awatarów. I sądzę, że ktoś, kto takiego używa, to robi to celowo. I co zabawne, choć nie jestem wielką zwolenniczką partii rządowej, to akurat użycie wizerunku Morawieckiego bardzo mnie bawi.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 30 kwietnia 2022, 15:50 Nie chcę grać tutaj wbrew władzom v-państwowym, ale ja osobiście nie widzę problemu w użyciu takich awatarów.
Ja też wypowiadam się raczej prywatnie, bo nic mi do tego kto ma coś w awatarze. Jednak w moim mniemaniu, w dzisiejszej Polsce używanie jako swojego wizerunku postaci twarzy Stalina, Hitlera czy także Putina budzi moje obawy. Tak samo jak używanie symboli kojarzących się z ich poglądami.
Femme Mystere pisze: 30 kwietnia 2022, 15:50 I sądzę, że ktoś, kto takiego używa, to robi to celowo
No to jest oczywiste, ale to również powoduje, że na starcie jest inaczej odbierany-przynajmniej potencjalnie, prawda?
Femme Mystere pisze: 30 kwietnia 2022, 15:50 I co zabawne, choć nie jestem wielką zwolenniczką partii rządowej, to akurat użycie wizerunku Morawieckiego bardzo mnie bawi.
Pisałem kiedyś o tym z Herr Waksmanem. Taki chyba, o ile dobrze pamiętam, był właśnie zamiar.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Odkąd pamiętam, ludzie prowokują takimi wizerunkami. W tym przypadku nie znaczy to nic ponad średni żarcik. Wizerunek Jezusa w awju też byś źle odbierał?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 01 maja 2022, 09:47 Odkąd pamiętam, ludzie prowokują takimi wizerunkami. W tym przypadku nie znaczy to nic ponad średni żarcik. Wizerunek Jezusa w awju też byś źle odbierał?
Na pewno prowokacyjne. Tutaj ewidentnie wiedziałbym, że to "doświadczony" mikronauta, bo żaden nowy raczej nie będzie chciał odgrywać Jezusa.
Jeszcze raz powtórzę, że to ma dla mnie o tyle znaczenie, że po prostu trudniej mi taką osobę zrozumieć. Nie oznacza jednak, że nie jestem w stanie się dogadać. Chyba cały mikro wie, że jestem na tyle tolerancyny, że da się ze mną porozumieć. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 01 maja 2022, 09:08 Ja też wypowiadam się raczej prywatnie, bo nic mi do tego kto ma coś w awatarze. Jednak w moim mniemaniu, w dzisiejszej Polsce używanie jako swojego wizerunku postaci twarzy Stalina, Hitlera czy także Putina budzi moje obawy. Tak samo jak używanie symboli kojarzących się z ich poglądami.
Jak to mówią, ile ludzi, tyle opinii. Natomiast wizerunku siebie nie bardzo chciałbym zmieniać. Nie wiem, może założe swojej postaci okulary, może choć trochę jakoś zabawniej będzie to wyglądało i może nie będzie tak wzbudzać obaw. :D
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

O! Z okularami wygląda bardzo fajnie! :D
W ogóle, należy chyba nadmienić, że z naszej strony nie jest to jakimś większym problemem, ale dostrzegamy zagrożenie, że w przypadku jakiś rozmów międzynarodowych, wobec których oczekujecie dobrych efektów, takie na pierwszy rzut oka avatary mogą troszkę rozpraszać.
Troszkę chyba też zmienia się optyka jeśli chodzi o zbrodniarzy XX w., bo teraz mamy już nowych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 05 maja 2022, 20:48 O! Z okularami wygląda bardzo fajnie! :D
W ogóle, należy chyba nadmienić, że z naszej strony nie jest to jakimś większym problemem, ale dostrzegamy zagrożenie, że w przypadku jakiś rozmów międzynarodowych, wobec których oczekujecie dobrych efektów, takie na pierwszy rzut oka avatary mogą troszkę rozpraszać.
Troszkę chyba też zmienia się optyka jeśli chodzi o zbrodniarzy XX w., bo teraz mamy już nowych.
Jeden doszedł.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Nie wykluczam i w moim przypadku rozumiem, jednakże jak też wspomniałem w jednej z wiadomości, nie wiem czy też tak macie, ale jakoś człowiek do awantara się przywiązuje jak już tak się go wykorzystuje. Natomiast są to dość kontrowersyjne postacie co prawda. Natomiast jak w przypadku Stalina Towarzysz Molotin może jeszcze jakoś aktorów brać, którzy grali postać Stalina, tak z Dzierżyńskim trochę gorzej. Jednakże mam nadzieję, że mogą istnieć metody łagodzenia awatara, dodając do niego jakieś przedmioty, które przykładowo zasłaniają część twarzy lub tego typu.
A odnośnie optykę na zbrodniarzy XX wieku, to może tak być. Pojawiają się powoli nowi zbrodniarze wojenni, tym razem z XXI wieku, natomiast ludzie z czasem tracą chyba czasami takie poczucie jak mogło być za danych rządów tyranów, gdyż staje się coraz bardziej odleglejsze. Jednakże fakt, na ich miejsce wchodzą nowi, którzy budzą podobne emocje, co ludzie mogli odczuwać w XX wieku. Jednakże czasami też skala wojny ma znaczenie, gdyż przykładowo Hitlera tak łatwo się nie zapomni, choć nawet w tym przypadku niektórzy ludzie zdążyli już zapomnieć.
Tow. Robert Drenin
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”