Tschüss

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Tschüss

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Ostatnio pokręciłam się tutaj chwilę po czym zniknęłam. Doszły mnie jednak wieści z bialeńskiego forum, że Lumeria funkcjonuje na edelwajskim forum! Cóż to za piękny dzień. Stwierdziłam, że najbardziej legitne informacje znajdę u źródła! Może jakiś Bialeńczyk wskaże mi dział Lumerii albo akt prawnie wiążący ten wyimaginowany na potrzeby nabijania hejterskich postów fakt? Jeśli nie, chyba będę musiała przeprowadzić śledztwo!
(-)Adelaide Radziwiłł-Adamas-Marcjan-Chojacka
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Tschüss

Post autor: Mandaryna »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 13:27 Ostatnio pokręciłam się tutaj chwilę po czym zniknęłam. Doszły mnie jednak wieści z bialeńskiego forum, że Lumeria funkcjonuje na edelwajskim forum! Cóż to za piękny dzień. Stwierdziłam, że najbardziej legitne informacje znajdę u źródła! Może jakiś Bialeńczyk wskaże mi dział Lumerii albo akt prawnie wiążący ten wyimaginowany na potrzeby nabijania hejterskich postów fakt? Jeśli nie, chyba będę musiała przeprowadzić śledztwo!
Witam Szanowną!, ja akurat nie kojarzę zbytnio takiego wydarzenia że Lumeria funkcjonuje na Edelweisskim forum, po raz pierwszy słyszę o czymś takim. Może to jakiś fałszywa informacja lub czyjaś pomyłka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Witam serdecznie! Akurat wiem, że nie jest to prawda. Niestety Bialeńczycy sądzą inaczej. Przycupnę tutaj na trochę, a nuż jakiś tamtejszy polityk nam takową dezinformację wytłumaczy. Tymczasem z chęcią się tu porozglądam.

Swoją drogą @Mandaryna proszę przyjąć szczere gratulacje! Koniecznie muszę odwiedzić Czechosłowację!
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 13:59 Witam serdecznie! Akurat wiem, że nie jest to prawda. Niestety Bialeńczycy sądzą inaczej. Przycupnę tutaj na trochę, a nuż jakiś tamtejszy polityk nam takową dezinformację wytłumaczy. Tymczasem z chęcią się tu porozglądam.

Swoją drogą @Mandaryna proszę przyjąć szczere gratulacje! Koniecznie muszę odwiedzić Czechosłowację!
No cóż mówi się trudno ale zapraszam Szanowną by w Edelweiss czuła się jak najlepiej! A także dziękuję, jeszcze robię parę ostatnich detali i Czechosłowacja ujrzy cały Pollin! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Państwo ze świetną kulturą, a już z pewnością z potencjałem! Z całą przyjemnością wybiorę się na wycieczkę do Pragi! Może uda się jeszcze obejrzeć czechosłowacką bajkę Krtek!
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 14:25 Państwo ze świetną kulturą, a już z pewnością z potencjałem! Z całą przyjemnością wybiorę się na wycieczkę do Pragi! Może uda się jeszcze obejrzeć czechosłowacką bajkę Krtek!
Doceniam miłe słowa! polecam jeszcze Bratysławę i inne miasta republiki, bajek i programów telewizyjnych będzie masa! ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 14:25 Państwo ze świetną kulturą, a już z pewnością z potencjałem! Z całą przyjemnością wybiorę się na wycieczkę do Pragi! Może uda się jeszcze obejrzeć czechosłowacką bajkę Krtek!
Czyli od dzisiaj mamy dwie Pragi w Mikroświecie :D

Witamy serdecznie w naszych skromnych progach. Z tego co ja kojarzę, nic takiego nie ma. Jednak może najlepiej wypowie się tutaj @Heinz-Werner Grüner

W każdym bądź razie - jak coś zapraszam serdecznie do Wolkenbad :) Skoro jesteśmy gdzieś po kądzieli rodziną :lol:
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 13:27 Ostatnio pokręciłam się tutaj chwilę po czym zniknęłam. Doszły mnie jednak wieści z bialeńskiego forum, że Lumeria funkcjonuje na edelwajskim forum! Cóż to za piękny dzień. Stwierdziłam, że najbardziej legitne informacje znajdę u źródła! Może jakiś Bialeńczyk wskaże mi dział Lumerii albo akt prawnie wiążący ten wyimaginowany na potrzeby nabijania hejterskich postów fakt? Jeśli nie, chyba będę musiała przeprowadzić śledztwo!
Jeśli pamięć mnie nie myli, to nie przypominam sobie by Kotlina Edelweiss jakkolwiek przejęła Królestwo Lumerii. Ale może o czymś nie wiem i niech sam @Heinz-Werner Grüner się wypowie :?:
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna

Mandaryna pisze: 07 czerwca 2026, 14:30 Doceniam miłe słowa! polecam jeszcze Bratysławę i inne miasta republiki, bajek i programów telewizyjnych będzie masa! ;)
Pokusiłabym się jeszcze o Brno i Ostrawę. To takie piękne miasta. Będę dalej przyglądać się rozwojowi Republiki i z utęsknieniem oczekiwać będę tej telewizji!
Isabella M. Neumann-Swann pisze: 07 czerwca 2026, 15:16W każdym bądź razie - jak coś zapraszam serdecznie do Wolkenbad :) Skoro jesteśmy gdzieś po kądzieli rodziną :lol:
Przemiło! Koniecznie muszę także zajrzeć i wypić herbatkę z daleką kuzynką!
Leszek Ebe-Grüner pisze: 07 czerwca 2026, 15:23Jeśli pamięć mnie nie myli, to nie przypominam sobie by Kotlina Edelweiss jakkolwiek przejęła Królestwo Lumerii. Ale może o czymś nie wiem i niech sam @Heinz-Werner Grüner się wypowie :?:
Zdziwiła mnie wypowiedź Ronona o Lumerii. W końcu niezbyt legalny byłby taki transfer. Nadal jestem pełnoprawną królową Lumerii, nikt nie usunął mnie z tronu. Więc w przypadku jakiejkolwiek chęci robienia z czegoś z Lumerią, trzeba szukać aprobaty u mnie.
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Adelajda Radziwiłłówna pisze: 07 czerwca 2026, 15:43
Leszek Ebe-Grüner pisze: 07 czerwca 2026, 15:23Jeśli pamięć mnie nie myli, to nie przypominam sobie by Kotlina Edelweiss jakkolwiek przejęła Królestwo Lumerii. Ale może o czymś nie wiem i niech sam @Heinz-Werner Grüner się wypowie :?:
Zdziwiła mnie wypowiedź Ronona o Lumerii. W końcu niezbyt legalny byłby taki transfer. Nadal jestem pełnoprawną królową Lumerii, nikt nie usunął mnie z tronu. Więc w przypadku jakiejkolwiek chęci robienia z czegoś z Lumerią, trzeba szukać aprobaty u mnie.
Pozwolę się wtrącić i informować, że jak zniknęłaś to przejęli tam władzę (jakaś regencja była jak się nie mylę) i potem MAP został królem. Więc królową już nie jesteś. Ale to bardziej ten temat może wytłumaczyć @Alfred Fabian :)
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”