Oktoberfest 1925

Od niepamiętnych czasów w Kotlinie kultywuje się zwyczaj hołdu dla bursztynowego trunku. Mieszkańcy Edelweiss, z prawdziwą estymą odnoszący się do piwnych tradycji, po raz czwarty z rzędu zapraszają wszystkich miłośników chmielowego napoju na wielki festyn na Polanę Wolności. Nie dajcie się zwieść podróbkom — tylko prawdziwy, edelweisski Oktoberfest ma w sobie ducha starej dobrej zabawy!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oktoberfest 1925

Post autor: Femme Mystere »

AKTUALIZACJA 22.10.1925
Pozostajemy w takim razie przy terminie 27.10.-02.11.1925r.

Sprawdźmy również pomysły i ich gotowość realizacji

1. Edelweisskie Dziady. Organizacja @Sorcha Raven v.d. Bjørk przygotowane
2. Premiera kolejnego rodziału Technokracji – odbędzie się i ja organizuję
3. Opowiadanie interaktywne w klimatach wyżej wspomnianych Dziadów – zorganizuję.
4. @Joachim Cargalho i @Heinz-Werner Grüner przygotowują dla was grę! -> w trakcie
5. @Heinz-Werner Grüner przygotuje również Grand Prix Piwne, jak co roku. – w trakcie
6. @Albert Fryderyk de Espada Czy możemy liczyć na Stal i Proch - Oktoberfest 1925? -> w sumie to nie wiem jak z tym.
7. @Albert Fryderyk de Espada wspominał mi w rozmowie prywatnej o innym wydarzeniu, które być może uda mu się zorganizować. Ale jest to jeszcze niepewne. w trakcie
8. @Pavel van der Gibson w trakcie + być może inne gry hazardowe w trakcie
9. @Joachim Cargalho czy mógłbyś wykonać dla nas znów zawody Morze piwa - Bitwa o złoty kufel 1925? Jednak @Isabella M. Neumann-Swann ?
10. Z tego, co wiem, to @Isabella M. Neumann-Swann przygotowuje dla nas również grę przy stołach, Biesiada w trakcie
11. Wraz z @Joachim Cargalho i @Mandaryna chcielibyśmy zorganizować dla Was mikronacyjną wersję pewnego znanego programu reality show, o którym już niebawem stanie się głośniej w trakcie
12. @Mandaryna koncert? Może wspólnie z @Krzysztof Windsor ?
13. @Leszek Ebe-Grüner proponował organizację gry we własnym zakresie w trakcie
14. Czekają Was nowe ogłoszenia rodowe w Rodzie Cargalho.
15. Ponadto sama zamierzam stymulowac imprezkę przy ognisku.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 1925

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Femme Mystere pisze: 03 września 2025, 13:13 Moi Drodzy,
Chciałabym zaprosić Was do dyskusji nad zbliżającym się Oktoberfest. Termin w tym roku proponowałabym na datę: 20-26.10.1925r.

A co nas czeka w tym roku?

1. Śledząc ostatnie trendy związane z nowym wyznaniem religijnym Kotliny, proponowałabym trochę postymulować ten temat i zrobić przy okazji Oktoberfest ciś w rodzaju Edelweisskich Dziadów. @Sorcha Raven v.d. Bjørk jak podobałby Ci się ten temat? Nie ukrywam, że liczyłabym tu na twoją koncepcję. Mogę pomóc w wykonaniu grafik/filmików/promocji i oczywiście uczestniczyłabym w tym.

2. Z mojej strony mogę zaproponować:
- Premiera kolejnego rodziału Technokracji
- opowiadanie interaktywne w klimatach wyżej wspomnianych Dziadów

3. Z tego, co wiem, to @Joachim Cargalho i @Heinz-Werner Grüner przygotowują dla was grę!

4. @Heinz-Werner Grüner przygotuje również Grand Prix Piwne, jak co roku.

5. @Albert Fryderyk de Espada Czy możemy liczyć na Stal i Proch - Oktoberfest 1925?

6. @Pavel van der Gibson czy mógłbyś przygotować dla nas Würfelroulette?

7. @Joachim Cargalho czy mógłbyś wykonać dla nas znó zawody Morze piwa - Bitwa o złoty kufel 1925?

8. Ponadto sama zamierzam stymulowac imprezkę przy ognisku.

9. Czy robimy coś w rodzaju Konkursu piosenki EDL?

Na jakie dodatkowe propozycje możemy liczyć ze strony pozostałych mieszkańców i obywateli? :) Zgłaszajcie się w tym wątku, w szczególności @Leszek Ebe-Grüner @Mandaryna @Sheldon Anszlus Robingren @Damiano Robingren @Sophie @Gaetano Kohlmeise @Alfred Fabian @Jürgen Voller @Ronon Dex
Ja wiem że @Mandaryna się ucieszy jak będzie jakiś konkurs piosenki EDL.

Co do innych aktywności, brać udział będę, ale dobrze by było żeby nagle nie było 50 zajęć. I ograniczyć do może max 12 różnych konkursów/turnieju/eventów.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Leszek Ebe-Grüner a jakieś V-sporty? Może coś ciekawego udałoby się podpiąć.
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Mandaryna »

Ja na Oktoberfest planuję wydanie dwóch piw zobaczę jeszcze oraz też wydać płytę z plaktami. Jeśli chodzi o propozycję to proponuję może jakieś koncerty muzyczne oraz jakiś konkurs na temat tego święta oraz może jakiś hokej lub zawody w kolarstwie a także jakieś okazjonalne randki w ciemno żeby pokazać że to święto ma jakąś moc. :?: :Ewar
Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 03 września 2025, 13:24 @Leszek Ebe-Grüner a jakieś V-sporty? Może coś ciekawego udałoby się podpiąć.
Po przygodach z Bizancjum to wolę odpocząć i wstrzymać się z zorganizowaniem.

Natomiast jak ktoś zorganizuje, to też zależy bo tak ja kocham terminy i kocham jak są dotrzymywane terminy w danej dziedzinie. Tak jak tutaj dałem recenzję https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/14302/10 . Też mam doświadczenie i np.mimo że Kamiljana Harlina lubię, to wiem że nie chcę się znowu stresować brakiem aktywności i celowym przedłużaniem bo ,,kolega nie dograł, czyli on jest jednym z przykładów że nie będę brał udział w turniejach w jego wykonaniu.

Podsumowując ciekawego zawsze można coś podpiąć, ale na ciekawym się kończy i potem nie bierze udział aż tyle ludzi, albo bierze udział aż tyle ludzi, ale nagle zapominają o tym i nic więcej się z tym nie dzieje.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

To może zaproponujmy taki sport, który nie wymaga obecności w danym momencie. Można sobie rozegrać kiedy się chce. I tylko dla tych, którzy się zgłoszą do udziału?
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 03 września 2025, 14:05 To może zaproponujmy taki sport, który nie wymaga obecności w danym momencie. Można sobie rozegrać kiedy się chce. I tylko dla tych, którzy się zgłoszą do udziału?
To by musiało być coś pokroju MWN-EGT, gdzie jedynie przed sezonem decydujesz o swoim zespole, a dalej to boty za niego działają. Czyli w skrócie bardzo mało angażujące musiało by to być.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

A jakieś skoki narciarskie lub coś w ten deseń?
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Myślę jeszcze nad czymś pokroju ruletki. Jeśli nie wpadnę na nic innego to mogę ją zrobić.
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 03 września 2025, 15:04 Myślę jeszcze nad czymś pokroju ruletki. Jeśli nie wpadnę na nic innego to mogę ją zrobić.
ruletka jeszcze jaaaak
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oktoberfest 1925”