Timan Demollari - Tropiciel

Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Timan Demollari - Tropiciel

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Ja mam inne pytanie...

Jakim cudem dwie pod rząd?
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 marca 2026, 21:14 Ja mam inne pytanie...

Jakim cudem dwie pod rząd?
MASAKRA???
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
T_Demollari

ODZNACZENIA

Post autor: T_Demollari »

Patrzę na znieruchamiałego niedźwiedzia, który ledwie chwilę temu był pędzącym huraganem futra, ostrych zębów i pazurów. Z wrażenia aż przysiadłem. Dzień po dniu walczyć z dwoma wilkami i dwoma olbrzymimi niedźwiedziami? To za wiele nawet dla Teutończyka. Mam dość, to już koniec łowów.

Trudno jednak powstrzymać kiełkujące uczucie dumy, że w starciu z naturą wyszedłem obronną ręką i o tym wyczynie w Edelweiss pewnie będą pamiętać przez parę lat. Starczy jednak tego samochwalstwa. Trzeba szybko zorganizować ludzi i zająć się transportem wielu setek kilogramów zdobyczy do osady. Na szczęście niedaleko napotykam miejscowych, którzy przychodzą z pomocą i już wkrótce znajdują się i wozy i kilkunastu pomocników. Oporządzanie i załadunek trwa wiele godzin, ale wieczorem powinniśmy być w osadzie. Odbieram gratulacje, choć niektórzy powątpiewają, że mógł tego dokonać jeden tropiciel, uśmiecham się tylko, bo wiem, że miałem mnóstwo szczęścia.

Wieczorem docieramy na miejsce, a zaprzyjaźniony przed startem góral pyta mnie czy upolowałem tego swojego bażanta. Kręcę głową zaprzeczając, wiedząc, że mam z kotliną niedokończone rachunki i powód do powrotu w przyszłym roku. Czas jednak wrócić do siebie, do futbolu.

------------------------------

Dziękuję bardzo za świetną zabawę i pomoc z technicznymi kwestiami w pierwszych dniach. Do zobaczenia na innych wydarzeniach!
Timan Demollari
Selekcjoner reprezentacji CiK Austro-Węgier
Wielki Łowczy 1926
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Była to ostatnia tura tegorocznego Polowania w Kotlinie, jako Mistrz Gry pragnę pogratulować i podziękować za wzięcie udziału i oczywiście zapraszamy na kolejną odsłonę za rok.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polowanie w Kotlinie”