Dajmy Nowym Instrukcję

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Dajmy Nowym Instrukcję

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Femme Mystere pisze: 28 lipca 2025, 13:26 Jak mi się skończą głupie pomysły, to zacznę robić te samouczki. Szukam tylko dobrej aplikacji do tego.
Aplikacja do samouczków? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Chciałam to zwizualizować jak filmik instruktażowy rysowany ręką. Czasem są takie na YT. Ale nie wiem co to będzie za aplikacja, która takie filmiki generuje.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Femme Mystere pisze: 28 lipca 2025, 10:35 To jest generalnie jeden z tych "poważnych" tematów, o jakich musimy pogadać. Bo poprowadzenie nowych osób u nas wymaga stworzenia znacznie obszerniejszego samouczka do mikronacji i najlepiej w formie filmików albo ... może szkolenia?
Filmiki jak najbardziej tak, w zasadzie nie trzeba nic robić poza słuchaniem i oglądaniem. Co do szkoleń muszę już wypowiedzieć się mniej pozytywnie. Przytoczę tu to samo spostrzeżenie jakie przedstawiłem w FN a mianowicie iż czy to się komuś podoba czy nie ludzie są głupi więc wprowadzenie dla nowych ma być jak najbardziej tylko się da proste i trywialne. Filmik w zasadzie wpisuje się w te kryteria, kilka minut nagrania objaśniającego co i jak na początek w zupełności by się nadało. Jeżeli to zadziała to przed nimi stać będzie w zasadzie cały almanach wiedzy wszelakiej o kotlinie Edelwiess jakie przygotował już Oberhaupt które można w zasadzie jeszcze bardziej rozbudowywać.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 28 lipca 2025, 15:54
Femme Mystere pisze: 28 lipca 2025, 10:35 To jest generalnie jeden z tych "poważnych" tematów, o jakich musimy pogadać. Bo poprowadzenie nowych osób u nas wymaga stworzenia znacznie obszerniejszego samouczka do mikronacji i najlepiej w formie filmików albo ... może szkolenia?
Filmiki jak najbardziej tak, w zasadzie nie trzeba nic robić poza słuchaniem i oglądaniem. Co do szkoleń muszę już wypowiedzieć się mniej pozytywnie. Przytoczę tu to samo spostrzeżenie jakie przedstawiłem w FN a mianowicie iż czy to się komuś podoba czy nie ludzie są głupi więc wprowadzenie dla nowych ma być jak najbardziej tylko się da proste i trywialne. Filmik w zasadzie wpisuje się w te kryteria, kilka minut nagrania objaśniającego co i jak na początek w zupełności by się nadało. Jeżeli to zadziała to przed nimi stać będzie w zasadzie cały almanach wiedzy wszelakiej o kotlinie Edelwiess jakie przygotował już Oberhaupt które można w zasadzie jeszcze bardziej rozbudowywać.
Nic dodać, nic ująć. Pod warunkiem, że ów filmik będzie napisany jak dla... małpki. :cry:
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Postaram się. Najpierw muszę obczaić inny program do filmików. Póki co robię w movavi. Ale to się nie nadaje na takiego rodzaju filmiki.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 29 lipca 2025, 10:16 Postaram się. Najpierw muszę obczaić inny program do filmików. Póki co robię w movavi. Ale to się nie nadaje na takiego rodzaju filmiki.
Ja uważam, że się nadaje. Mam pełną wersję i nie jest tragicznie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Do postprodukcji to jest dobre, ale do kreatywnego tworzenia filmu już nie.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 30 lipca 2025, 09:11 Do postprodukcji to jest dobre, ale do kreatywnego tworzenia filmu już nie.
A to fakt!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Może ktoś z Was zna jakiś generator filmików AI? Przydałby mi się do tworzenia głupot na tiktoka.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 30 lipca 2025, 23:33 Może ktoś z Was zna jakiś generator filmików AI? Przydałby mi się do tworzenia głupot na tiktoka.
Osobiście nie używam żadnego. Natomiast chyba ten nieszczęsny MJ teraz wprowadził opcje "uruchomienia" obrazu. Nie testowałem.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ