Za pozwoleniem innych mikronacji, a już na pewno tych dwóch, Leocji i Bi(A)l(E)nii, chciałbym by ich dzieła i wywody mogły być i u nas wyświetlane. Może być w oryginale, a jak pozwolą to w naszej formie. Tu nie ma znaczenia. Zastanawiam się tylko czy to będzie również dobry pomysł, co sądzisz Herr Cargalho?Joachim Cargalho pisze: ↑21 stycznia 2022, 20:01 Tak, tak. Widziałem, że wydawnictwo działa, dlatego też świadomie do niego nawiązałem. Praca o browarnictwie wygląda imponująco, dlatego gratuluję zaangażowania w realizację tego projektu.
Przechodząc do szkolnictwa. Rzeczywiście Leocja i Bielania mają nieco inne podejście do kreowania oświaty. Oba są bardzo dobre! PRzejrzałem te zbiory - przeczytałem rozważania Apolinarego Montserrata na temat realnych motywacji kreacji w świecie wirtualnym oraz wysłuchałem prelekcji Ametysta Faradobusa dotyczącej promocji mikronacji. Wszystkie te materiały rzeczywiście są bardzo wartościowe. Warto z nich korzystać, odkładając trochę na bok konieczność własnej twórczości naukowej.
Co do osób Sławetnego Montserrata i JKM Ametysta to naprawdę światli ludzie. Warto czasem pokontemplować z nimi. Co prawda grono "mądrych" jest szersze, ale tak, to na pewno przodownicy myślimikronacyjnej.