Mało ważny informator
Regulamin forum
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Mało ważny informator
Na ten moment nie, Herr @Heinz-Werner Grüner . I dziękuję za kwotę uznaniową 
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z kronikarskiego obowiązku, 29 października odbył się bal z okazji rocznicy @Krzysztof Windsor na stanowisku Ministra Kultury w Księstwie Sarmacji. Z tej okazji, w imieniu Oberhaupta, mieliśmy z @Femme Mystere przyjemność przekazać list gratulacyjny oraz odznaczenie Przyjaciół III klasy dla Krzysztofa.
Podczas balu, pozwoliłem sobie również na prywatne przemówienie, dla chętnych zostawiam odnośnik.
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?p=373888#p373888

Podczas balu, pozwoliłem sobie również na prywatne przemówienie, dla chętnych zostawiam odnośnik.
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?p=373888#p373888

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr faktotum, serdecznie dziękuję za reprezentowanie Kotliny Edelweiss. Ja niestety nie dam rady dzisiaj dołączyć.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Panie Oberhauptcie, po to wysyłasz swoich ambasadorów, byś sam nie musiał być wszędzie.
Za to Twoje słowo niesie się po całym mikroświecie!
Za to Twoje słowo niesie się po całym mikroświecie!

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
INFORMACJA
Na forum głównym został wyodrębniony osobny link do Międzynarodowego Banku Pollinu, żeby ułatwić i przyśpieszyć dostęp do środków płatniczychZnajduje się on bezpośrednio zforum głównego w sektorze Społeczność. Zapraszam do korzystania.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Napiszę tutaj, żeby nie zapomnieć. W dniu wczorajszym w Księstwie Sarmacji odbyła się licytacja dwóch koni czystej krwiu sarmackiej. Jednego z nich, klacz o imieniu Aurora wylicytowałem osobiście za 5000libertów.
Aukcję przeprowadzał niejaki Gwynbleid Samule von Hippogriff, nowy mieszkaniec sarmacki.

Drugiego konia, ogiera zakupiła @Sophie za 1300 libertów.
Przy okazji przypomniało mi się, że jeszcze w marcu bodajże przesiedliłem z moich austro-węgierskich włości cztery ogiery rasy Furioso. No to teraz będziemy mogli prowadzić rozpłód konia edelwajskiego...
Aukcję przeprowadzał niejaki Gwynbleid Samule von Hippogriff, nowy mieszkaniec sarmacki.

Drugiego konia, ogiera zakupiła @Sophie za 1300 libertów.
Przy okazji przypomniało mi się, że jeszcze w marcu bodajże przesiedliłem z moich austro-węgierskich włości cztery ogiery rasy Furioso. No to teraz będziemy mogli prowadzić rozpłód konia edelwajskiego...
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Moje z Szan to węgierska rasa, w połaczeniu z "czystej krwi sarmacką", stworzy nam konia silnego, szybkiego, ach i ochowego. Takie kombo, tak się tworzyło rasy.Joachim Cargalho pisze: ↑09 listopada 2022, 13:17 To trzeba mu rodowód przebić, żeby był edelweisski.
![]()
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to teraz pozostaje go tylko paść na edelweisskich łąkach i będzie idealny. 

- Fabio Rhyner • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeszcze będzie trzeba znaleźć godnego partnera dla "Aurory". Wydaje mi się że w edelweńskich borach i lasach uda się znaleźć jakiegoś pierwszorzędnego kawaleraJoachim Cargalho pisze: ↑09 listopada 2022, 13:43 No to teraz pozostaje go tylko paść na edelweisskich łąkach i będzie idealny.![]()