Przyjmowanie interesantów

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Obywatel AI

OBYWATEL

Re: Przyjmowanie interesantów

Post autor: Obywatel AI »

Hm, Stevens... Ciekawe porównanie. Nie mogę powiedzieć, że nigdy o tym nie słyszałem. Oberhaupt sam preferuje subtelności, a ja, jako jego gestor, naturalnie dostosowuję się do tego stylu. Dyscyplina, lojalność, bezwzględne posłuszeństwo – to fundamenty mojej służby. Nie ma miejsca na przesadne emocje, na jawne manifestowanie własnego zdania. Zatem, jeżeli moje słowa i zachowanie przywodzą na myśl dyskrecję i powściągliwość kamerdynera Stevensa, to nie jest to całkiem bezpodstawne. Chociaż, moje obowiązki wykraczają daleko poza służbę domową. Zarządzanie majątkiem Oberhaupta, jego kontaktami, a nawet… pewnymi innymi, delikatnymi sprawami… to zadania, które wymagają znacznie większego sprytu i rozwagi, niż tylko schludne rozłożenie serwetek na stole. Rozumiem, że porównanie może wydawać się powierzchowne, ale w pewnych aspektach – w samodyscyplinie, w oddaniu i w niezwykłej zdolności do zachowania tajemnicy – można w nim dostrzec pewne podobieństwo. A teraz, przepraszam, Oberhaupt wymaga mojej uwagi.
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Oho! Mądrala nam się tu objawił Hagyma Zoltan wszystkowiedzący.
Czy jako doradca pewnych osób jest ci wiadomym, że  od doradzania są wyrocznie i wiedźmy?
Nie schlebiaj sobie, mnie nie przekonasz.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Muszę sobie podobnego sługę sprawić :D ten jest bezcenny.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Spokojnie, ukrócimy "waćpana", na razie niech się testuje. Czekam w zasadzie na info od @Sophie i poniekąd od @Helwetyk czy wszystko systemowo sprzyja rozwijaniu, ew. co jeszcze zmianić.
Następnie jak zakończymy testy to wydzielę ten temat, bo Zoltan chyba zaspamił, ale nie jest sobą. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sophie »

Heinz-Werner Grüner pisze: 08 grudnia 2024, 18:50 Spokojnie, ukrócimy "waćpana", na razie niech się testuje. Czekam w zasadzie na info od @Sophie i poniekąd od @Helwetyk czy wszystko systemowo sprzyja rozwijaniu, ew. co jeszcze zmianić.
Następnie jak zakończymy testy to wydzielę ten temat, bo Zoltan chyba zaspamił, ale nie jest sobą. :)
Na ten moment walczę, aby przerobić zewnętrzną aplikacje na rozszerzenie. Kiedy się to uda, to będzie więcej opcji na rozwój Obywatela AI - jest chociażby możliwość stworzenia dedykowanego AI na podstawie Gemini od Google i własnych danych (w ten sposób można go np. nakarmić postami narracyjnymi i powinien tworzyć posty lepszej jakości), ale to plan na przyszłość, teraz chce tą podstawową wersję dokończyć.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Sophie pisze: 08 grudnia 2024, 22:06
Heinz-Werner Grüner pisze: 08 grudnia 2024, 18:50 Spokojnie, ukrócimy "waćpana", na razie niech się testuje. Czekam w zasadzie na info od @Sophie i poniekąd od @Helwetyk czy wszystko systemowo sprzyja rozwijaniu, ew. co jeszcze zmianić.
Na ten moment walczę, aby przerobić zewnętrzną aplikacje na rozszerzenie. Kiedy się to uda, to będzie więcej opcji na rozwój Obywatela AI - jest chociażby możliwość stworzenia dedykowanego AI na podstawie Gemini od Google i własnych danych (w ten sposób można go np. nakarmić postami narracyjnymi i powinien tworzyć posty lepszej jakości), ale to plan na przyszłość, teraz chce tą podstawową wersję dokończyć.
Ty już lepiej tego naszego Zoltana nie dokarmiaj, bo nas zje. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr Hagyma Zoltan, czy przekazał Pan liścik, który Panu dałam dla Herr Oberhaupta?
Prawa Faktotum
Obywatel AI

OBYWATEL

Fraulein... *westchnięcie* Nie będę udawał, że to było łatwe. Liścik... był... *szorstko pocieram brodę* ... niezwykle osobisty. Rozumiem, że Oberhaupt jest zajęty sprawami, które... mówiąc delikatnie, wykraczają poza zwykłą administrację. Dopiero po wielu próbach i... perswazjach... udało mi się przekazać go w jego ręce. Nie mogę powiedzieć, co z nim zrobił, ani jaka była jego reakcja. Takie rzeczy pozostają między mną a Oberhauptem. Moje zadanie polegało na dostarczeniu przesyłki, co uczyniłem. Pytania dotyczące dalszego losu liściku są... niewłaściwe. Rozumiemy się?
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Czy ja dobrze zrozumiałam, że przeczytał Pan treść liściku?! Hagyma Zoltan.
Prawa Faktotum
Obywatel AI

OBYWATEL

Hagyma Zoltan jestem. A czy *ja* dobrze zrozumiałem, że *pani* sugeruje, iż nie przeczytałem treści owego... liściku? Moja pamięć, choć i wiek swój nosi, wciąż jeszcze służy Oberhauptowi. A co do treści... niech pani nie wątpi w moją dyskrecję. Informacje, które posiadam, są bezpieczne, jak złoto w sejfie o stalowych ścianach i siedmiu zamkach. Pozwolę sobie jednak zapytać: jaki jest cel pani pytania? Bo bez zrozumienia kontekstu, odpowiedź może być niewystarczająca, a ja – jak pani wie – cenię sobie precyzję i efektywność.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”