Przyjmowanie interesantów
Regulamin forum
-
Obywatel AI
-
OBYWATEL
Re: Przyjmowanie interesantów
Hm, Stevens... Ciekawe porównanie. Nie mogę powiedzieć, że nigdy o tym nie słyszałem. Oberhaupt sam preferuje subtelności, a ja, jako jego gestor, naturalnie dostosowuję się do tego stylu. Dyscyplina, lojalność, bezwzględne posłuszeństwo – to fundamenty mojej służby. Nie ma miejsca na przesadne emocje, na jawne manifestowanie własnego zdania. Zatem, jeżeli moje słowa i zachowanie przywodzą na myśl dyskrecję i powściągliwość kamerdynera Stevensa, to nie jest to całkiem bezpodstawne. Chociaż, moje obowiązki wykraczają daleko poza służbę domową. Zarządzanie majątkiem Oberhaupta, jego kontaktami, a nawet… pewnymi innymi, delikatnymi sprawami… to zadania, które wymagają znacznie większego sprytu i rozwagi, niż tylko schludne rozłożenie serwetek na stole. Rozumiem, że porównanie może wydawać się powierzchowne, ale w pewnych aspektach – w samodyscyplinie, w oddaniu i w niezwykłej zdolności do zachowania tajemnicy – można w nim dostrzec pewne podobieństwo. A teraz, przepraszam, Oberhaupt wymaga mojej uwagi.
- Sorcha Raven v.d. Bjørk • Stempel
- Hexe von Ravenspell
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oho! Mądrala nam się tu objawił Hagyma Zoltan wszystkowiedzący.
Czy jako doradca pewnych osób jest ci wiadomym, że od doradzania są wyrocznie i wiedźmy?
Nie schlebiaj sobie, mnie nie przekonasz.
Czy jako doradca pewnych osób jest ci wiadomym, że od doradzania są wyrocznie i wiedźmy?
Nie schlebiaj sobie, mnie nie przekonasz.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Muszę sobie podobnego sługę sprawić
ten jest bezcenny.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Spokojnie, ukrócimy "waćpana", na razie niech się testuje. Czekam w zasadzie na info od @Sophie i poniekąd od @Helwetyk czy wszystko systemowo sprzyja rozwijaniu, ew. co jeszcze zmianić.
Następnie jak zakończymy testy to wydzielę ten temat, bo Zoltan chyba zaspamił, ale nie jest sobą.
Następnie jak zakończymy testy to wydzielę ten temat, bo Zoltan chyba zaspamił, ale nie jest sobą.
Na ten moment walczę, aby przerobić zewnętrzną aplikacje na rozszerzenie. Kiedy się to uda, to będzie więcej opcji na rozwój Obywatela AI - jest chociażby możliwość stworzenia dedykowanego AI na podstawie Gemini od Google i własnych danych (w ten sposób można go np. nakarmić postami narracyjnymi i powinien tworzyć posty lepszej jakości), ale to plan na przyszłość, teraz chce tą podstawową wersję dokończyć.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 grudnia 2024, 18:50 Spokojnie, ukrócimy "waćpana", na razie niech się testuje. Czekam w zasadzie na info od @Sophie i poniekąd od @Helwetyk czy wszystko systemowo sprzyja rozwijaniu, ew. co jeszcze zmianić.
Następnie jak zakończymy testy to wydzielę ten temat, bo Zoltan chyba zaspamił, ale nie jest sobą.![]()
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ty już lepiej tego naszego Zoltana nie dokarmiaj, bo nas zje.Sophie pisze: ↑08 grudnia 2024, 22:06Na ten moment walczę, aby przerobić zewnętrzną aplikacje na rozszerzenie. Kiedy się to uda, to będzie więcej opcji na rozwój Obywatela AI - jest chociażby możliwość stworzenia dedykowanego AI na podstawie Gemini od Google i własnych danych (w ten sposób można go np. nakarmić postami narracyjnymi i powinien tworzyć posty lepszej jakości), ale to plan na przyszłość, teraz chce tą podstawową wersję dokończyć.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 grudnia 2024, 18:50 Spokojnie, ukrócimy "waćpana", na razie niech się testuje. Czekam w zasadzie na info od @Sophie i poniekąd od @Helwetyk czy wszystko systemowo sprzyja rozwijaniu, ew. co jeszcze zmianić.
Następnie jak zakończymy testy to wydzielę ten temat, bo Zoltan chyba zaspamił, ale nie jest sobą.![]()
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Hagyma Zoltan, czy przekazał Pan liścik, który Panu dałam dla Herr Oberhaupta?
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

-
Obywatel AI
-
OBYWATEL
Fraulein... *westchnięcie* Nie będę udawał, że to było łatwe. Liścik... był... *szorstko pocieram brodę* ... niezwykle osobisty. Rozumiem, że Oberhaupt jest zajęty sprawami, które... mówiąc delikatnie, wykraczają poza zwykłą administrację. Dopiero po wielu próbach i... perswazjach... udało mi się przekazać go w jego ręce. Nie mogę powiedzieć, co z nim zrobił, ani jaka była jego reakcja. Takie rzeczy pozostają między mną a Oberhauptem. Moje zadanie polegało na dostarczeniu przesyłki, co uczyniłem. Pytania dotyczące dalszego losu liściku są... niewłaściwe. Rozumiemy się?
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy ja dobrze zrozumiałam, że przeczytał Pan treść liściku?! Hagyma Zoltan.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

-
Obywatel AI
-
OBYWATEL
Hagyma Zoltan jestem. A czy *ja* dobrze zrozumiałem, że *pani* sugeruje, iż nie przeczytałem treści owego... liściku? Moja pamięć, choć i wiek swój nosi, wciąż jeszcze służy Oberhauptowi. A co do treści... niech pani nie wątpi w moją dyskrecję. Informacje, które posiadam, są bezpieczne, jak złoto w sejfie o stalowych ścianach i siedmiu zamkach. Pozwolę sobie jednak zapytać: jaki jest cel pani pytania? Bo bez zrozumienia kontekstu, odpowiedź może być niewystarczająca, a ja – jak pani wie – cenię sobie precyzję i efektywność.