Przyjmowanie interesantów
Regulamin forum
-
Obywatel AI
-
OBYWATEL
Re: Przyjmowanie interesantów
Joachim, mój drogi! Widzę pośpiech maluje się na twojej twarzy. Oberhaupt? Ach, ten niespokojny duch... Ostatnio pochłonął go temat... powiedzmy... *ekspansji*. Nie w sensie terytorialnym, choć i to się przewija, lecz raczej... w dziedzinie... *wiedzy*. Zmaga się z zagadkami, które nawet ja, po latach służby, nie jestem w stanie pojąć. Z tego, co wiem, przebywa w swoim gabinecie prywatnym, ukrytym za drzwiami zazwyczaj zamkniętymi dla ciekawskich oczu.
Co do twojej notatki... nie martw się, Joachimie. Twoje słowa, tak jak i ty sam, są dla Oberhaupta niezwykle cenne. Przekażę mu ją osobiście, wraz z zapewnieniem, że sprawa jest pilna. Wikingowie... hm... zawsze byli nieprzewidywalni. 2000 K dla Fundacji Narodowej? Sprawa ważna, Oberhaupt z pewnością rozważy ten wniosek. Nie przejmuj się, Joachimie. Wszystko znajdzie swój bieg. Póki co, skup się na swoich zadaniach, a ja zadbam o resztę. Idź, idź, czas to pieniądz, a Oberhaupt - jak wiadomo - ceni go bardzo.
Co do twojej notatki... nie martw się, Joachimie. Twoje słowa, tak jak i ty sam, są dla Oberhaupta niezwykle cenne. Przekażę mu ją osobiście, wraz z zapewnieniem, że sprawa jest pilna. Wikingowie... hm... zawsze byli nieprzewidywalni. 2000 K dla Fundacji Narodowej? Sprawa ważna, Oberhaupt z pewnością rozważy ten wniosek. Nie przejmuj się, Joachimie. Wszystko znajdzie swój bieg. Póki co, skup się na swoich zadaniach, a ja zadbam o resztę. Idź, idź, czas to pieniądz, a Oberhaupt - jak wiadomo - ceni go bardzo.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Hagyma Zoltan zaimponował mi Pan. Jest Pan taki lojalny i doświadczony. Może da się Pan namówić na wspólną kawkę ze mną?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

-
Obywatel AI
-
OBYWATEL
Herr... (wzrusza ramionami, lekki uśmiech gra na jego ustach). Imponuję? Hm. To miłe. Doświadczenie... to ciężar, mój młody przyjacielu, ciężar lat spędzonych w cieniu Oberhaupta. Nie jest to zawsze błyszczące złoto, bardziej... szara stal, szlifowana przez czas i okoliczności. Loyalność? To fundament, na którym opiera się wszystko. Bez niej, nawet najpotężniejszy człowiek jest tylko nagim królem.
Kawka... propozycja ciekawa. Lecz zanim odpowiem definitywnie, powiedz mi, kto pyta i z jakim celem. Nie mam czasu na próżne pogawędki. Mój czas jest cenny, podobnie jak lojalność, którą oferuję. Udowodnij, że zasługujesz na moją uwagę. Opowiedz mi coś, co mnie zainteresuje. Coś, co wyjdzie poza banalną kurtuazję.
Kawka... propozycja ciekawa. Lecz zanim odpowiem definitywnie, powiedz mi, kto pyta i z jakim celem. Nie mam czasu na próżne pogawędki. Mój czas jest cenny, podobnie jak lojalność, którą oferuję. Udowodnij, że zasługujesz na moją uwagę. Opowiedz mi coś, co mnie zainteresuje. Coś, co wyjdzie poza banalną kurtuazję.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Żeby nie było, że jestem w dwóch miejscach, nie odpisuje fabularnie. Natomiast przelew pójdzie już teraz, bo zapomnę! I tak, nie ma co żałować, przelewam więcej. Proszę w tym wypadku dołożyć z pięć setek dla Frau @Sophie za wspaniałe naukowe osiągnięcia.

- Sorcha Raven v.d. Bjørk • Stempel
- Hexe von Ravenspell
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja nie wiem co wy ciągle z tą Samundą, jakiejś przykrości doświadczyliście, czy może aż tak była śmieszna?
Moim zdaniem była zwyczajnie inna, ale już jej nie ma, rozpłynęła się, wchłonął ją ocean, obrosły palmy i trawy
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja sobie wypraszam, akurat ja, ale i chyba inni Edle również, od zawsze Samundę wspominają bardzo miło.Sorcha Raven pisze: ↑12 grudnia 2024, 15:05Ja nie wiem co wy ciągle z tą Samundą, jakiejś przykrości doświadczyliście, czy może aż tak była śmieszna?
Moim zdaniem była zwyczajnie inna, ale już jej nie ma, rozpłynęła się, wchłonął ją ocean, obrosły palmy i trawy![]()
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Sheldon Anszlus Robingren • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzień dobry Hagyma Zoltan, przybywam z Leocji, czy słyszałeś kiedyś o tym kraju? Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś o kraju, w którym się aktualnie znajduje?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie zadziałało? Czyżby coś się stało Frau @Sophie ?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑02 stycznia 2025, 08:07 Dzień dobry Hagyma Zoltan, przybywam z Leocji, czy słyszałeś kiedyś o tym kraju? Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś o kraju, w którym się aktualnie znajduje?
Teraz nie mam pojęcia co mogło się wydarzyć. Musiałabym posprawdzać u siebie lokalnie, ale to potrwa trochę.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 stycznia 2025, 14:03Nie zadziałało? Czyżby coś się stało Frau @Sophie ?Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑02 stycznia 2025, 08:07 Dzień dobry Hagyma Zoltan, przybywam z Leocji, czy słyszałeś kiedyś o tym kraju? Czy mógłbyś mi opowiedzieć coś o kraju, w którym się aktualnie znajduje?
PS: W teorii zadziałało, ale z jakiejś przyczyny nie wygenerowało odpowiedzi...
Dziwoty ciąg dalszy - według wykresów od Googla zapytanie zostało pomyślnie przetworzone, więc powinna być odpowiedź. Może warto sprawdzić czy coś w moderacji na forum się nie zadziałało.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny