Przyjmowanie interesantów
Regulamin forum
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Przyjmowanie interesantów
Poczekajmy w takim razie na odpowiedź JW Meisande.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja sobie troszeczkę nie wyobrażam koncepcji takiej wymiany. Ma to tylko być pretekstem do fabularyzowania, tak?

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Poniekąd tak, ale cała gospodarka Edelweiss ma być oparta na "szerokopojetej" współpracy. Nic nie ma do nas trafić znikąd.Joachim Cargalho pisze: ↑05 maja 2022, 20:54 Ja sobie troszeczkę nie wyobrażam koncepcji takiej wymiany. Ma to tylko być pretekstem do fabularyzowania, tak?
Obecnie to jest takie "oszukane" i pewnie jeszcze jakiś, dłuższy czas będzie...ale liczę na naszą inwencję. To wkońcu nasza siła.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mam nadzieję, że dasz mi znać, gdy pojawi się odpowiedź z ich strony. Bo przyznam szczerze, że nie śledzę ich forum zbyt często.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Problem w tym, że dostałem list dostarczony przez EdelweissPost, że Jej Wysokość Malkia Mama będzie w najbliższym czasie rzadziej dostępna. Prośba od niej nakazuje kontaktować się bezpośrednio z JKM Ramondą. Niestety ja podczas paru wizyt w Samundzie nie miałem przyjemności poznać bliżej. Stąd pytanie do moich faktotum czy podczas Waszej misji specjalnej ustaliliście jak się "zbratać" z królową?

- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W naszej misji koncentrowaliśmy się na poznaniu miejscowej ludności. Każdy socjolog doskonale zdaje sobie sprawę, że to lud tworzy kulturę miejsca, w tym przypadku Zjednoczonego Królestwa Samundy. Oczywiście przy założeniu, ze n ie jest uciskany,a takie rzeczy w Samundzie przecież się nie dzieją. Władza jest funkcją ulotną, zaś tradycje, zachowania itp. przechodzą pokoleniowo.
Królowa Ramonda nie jest tak łatwo uchwytna, zaś lud rzeczywiście wyraża się o niej w samych superlatywach. Poznaliśmy natomiast wodza plemienia Chicuabonga. To Salaam Zulu, która dogląda tam produkcji pięknych dywanów.
Z naszych obserwacji można wywnioskować, iż przydzielone funkcje są bardzo elastyczne i można z każdym porozmawiać tam na wszelkie tematy. Także jeśli chcemy w pośpiechu kontynuować rozmowy, można śmiało zaczepić Salaam Zulu. Należy jednak zapoznać się z ofertą dywanów przed tym, gdyż będzie to w dobrym guście.
Królowa Ramonda nie jest tak łatwo uchwytna, zaś lud rzeczywiście wyraża się o niej w samych superlatywach. Poznaliśmy natomiast wodza plemienia Chicuabonga. To Salaam Zulu, która dogląda tam produkcji pięknych dywanów.
Z naszych obserwacji można wywnioskować, iż przydzielone funkcje są bardzo elastyczne i można z każdym porozmawiać tam na wszelkie tematy. Także jeśli chcemy w pośpiechu kontynuować rozmowy, można śmiało zaczepić Salaam Zulu. Należy jednak zapoznać się z ofertą dywanów przed tym, gdyż będzie to w dobrym guście.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rozumiem Pańskie podejście, ale samundyjski tryb pracy sugeruje brak pośpiechu. Tutaj nie wchodził bym w ich tradycje i nie kruszył powstałych niedawno naszych wspólnych więzów. A to także dzięki misji moich faktotum, tak, doceniłem Waszą wizytę. 
Poczekamy. W razie czego "przeszmugluje" się te pomarańcze do Zerbrockelna.
Poczekamy. W razie czego "przeszmugluje" się te pomarańcze do Zerbrockelna.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Panna Swann przyszła do Siedziby Oberhaupta z średniej wielkości ładnie wyglądającą i pachnącą paczuszką. Postanowiła podziękować za załatwienie jej sprawy z powołaniem, w najlepszy sposób jaki mogła to zrobić.

Oraz małą karteczką dołączoną do paczuszki:

Oraz małą karteczką dołączoną do paczuszki:
Herr Oberhaupt - z wyrazami podziękowania za okazaną mi pomoc

(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oberhaupta nie było w Der Sitz o tej porze. W każdy inny dzień, poza sobotą bywał tutaj dość długo. Niezawodny Herr Hagyma odebrał paczuszkę, serdecznie podziękował i zobowiązał się przekazać paczkę najszybciej jak się da.
Nie miał w zwyczaju pytać "po co, dlaczego i tak dalej". Tym razem zwrócił jednak uwagę na dołączony liścik. Chciał więc jak najszybciej dostarczyć przesyłkę do rąk właśnych swojego szefa. Tego jednak o tej porze nie był w stanie namierzyć. Zostawił więc paczkę po drzwiami jego biura z dopiskiem: "Przyszła wczoraj wieczorem" - od młodej i ładnej pani". Wiedział, że się zjawi, no bo gdzie miał być jak nie w Der Sitz na noc...
Nie miał w zwyczaju pytać "po co, dlaczego i tak dalej". Tym razem zwrócił jednak uwagę na dołączony liścik. Chciał więc jak najszybciej dostarczyć przesyłkę do rąk właśnych swojego szefa. Tego jednak o tej porze nie był w stanie namierzyć. Zostawił więc paczkę po drzwiami jego biura z dopiskiem: "Przyszła wczoraj wieczorem" - od młodej i ładnej pani". Wiedział, że się zjawi, no bo gdzie miał być jak nie w Der Sitz na noc...
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z racji pełnienia licznych obowiązków Herr Oberhaupt zaszył się w biurze i wyciągnąwszy liczne plany, alalizy, zestawienia i grafiki jął pracować nad kolejnymi wydarzeniami w kotlinie, ale i nad zbliżającą się imprezą sportową w Księstwie Sarmacji. Mowa oczywiście o RMAW.
Dziś poświecam się temu w 120% dlatego jak ktoś coś ode mnie chce, to pingować na dsc, wtedy odpiszę tutaj.

Dziś poświecam się temu w 120% dlatego jak ktoś coś ode mnie chce, to pingować na dsc, wtedy odpiszę tutaj.