Przyjmowanie interesantów

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Przyjmowanie interesantów

Post autor: Femme Mystere »

Poczekajmy w takim razie na odpowiedź JW Meisande.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja sobie troszeczkę nie wyobrażam koncepcji takiej wymiany. Ma to tylko być pretekstem do fabularyzowania, tak?
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 05 maja 2022, 20:54 Ja sobie troszeczkę nie wyobrażam koncepcji takiej wymiany. Ma to tylko być pretekstem do fabularyzowania, tak?
Poniekąd tak, ale cała gospodarka Edelweiss ma być oparta na "szerokopojetej" współpracy. Nic nie ma do nas trafić znikąd.
Obecnie to jest takie "oszukane" i pewnie jeszcze jakiś, dłuższy czas będzie...ale liczę na naszą inwencję. To wkońcu nasza siła.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Mam nadzieję, że dasz mi znać, gdy pojawi się odpowiedź z ich strony. Bo przyznam szczerze, że nie śledzę ich forum zbyt często.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Problem w tym, że dostałem list dostarczony przez EdelweissPost, że Jej Wysokość Malkia Mama będzie w najbliższym czasie rzadziej dostępna. Prośba od niej nakazuje kontaktować się bezpośrednio z JKM Ramondą. Niestety ja podczas paru wizyt w Samundzie nie miałem przyjemności poznać bliżej. Stąd pytanie do moich faktotum czy podczas Waszej misji specjalnej ustaliliście jak się "zbratać" z królową? :E :E :E
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

W naszej misji koncentrowaliśmy się na poznaniu miejscowej ludności. Każdy socjolog doskonale zdaje sobie sprawę, że to lud tworzy kulturę miejsca, w tym przypadku Zjednoczonego Królestwa Samundy. Oczywiście przy założeniu, ze n ie jest uciskany,a takie rzeczy w Samundzie przecież się nie dzieją. Władza jest funkcją ulotną, zaś tradycje, zachowania itp. przechodzą pokoleniowo.
Królowa Ramonda nie jest tak łatwo uchwytna, zaś lud rzeczywiście wyraża się o niej w samych superlatywach. Poznaliśmy natomiast wodza plemienia Chicuabonga. To Salaam Zulu, która dogląda tam produkcji pięknych dywanów.
Z naszych obserwacji można wywnioskować, iż przydzielone funkcje są bardzo elastyczne i można z każdym porozmawiać tam na wszelkie tematy. Także jeśli chcemy w pośpiechu kontynuować rozmowy, można śmiało zaczepić Salaam Zulu. Należy jednak zapoznać się z ofertą dywanów przed tym, gdyż będzie to w dobrym guście.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Rozumiem Pańskie podejście, ale samundyjski tryb pracy sugeruje brak pośpiechu. Tutaj nie wchodził bym w ich tradycje i nie kruszył powstałych niedawno naszych wspólnych więzów. A to także dzięki misji moich faktotum, tak, doceniłem Waszą wizytę. :)
Poczekamy. W razie czego "przeszmugluje" się te pomarańcze do Zerbrockelna. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Panna Swann przyszła do Siedziby Oberhaupta z średniej wielkości ładnie wyglądającą i pachnącą paczuszką. Postanowiła podziękować za załatwienie jej sprawy z powołaniem, w najlepszy sposób jaki mogła to zrobić.

Obrazek
Obrazek

Oraz małą karteczką dołączoną do paczuszki:
Herr Oberhaupt - z wyrazami podziękowania za okazaną mi pomoc
Obrazek
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oberhaupta nie było w Der Sitz o tej porze. W każdy inny dzień, poza sobotą bywał tutaj dość długo. Niezawodny Herr Hagyma odebrał paczuszkę, serdecznie podziękował i zobowiązał się przekazać paczkę najszybciej jak się da.
Nie miał w zwyczaju pytać "po co, dlaczego i tak dalej". Tym razem zwrócił jednak uwagę na dołączony liścik. Chciał więc jak najszybciej dostarczyć przesyłkę do rąk właśnych swojego szefa. Tego jednak o tej porze nie był w stanie namierzyć. Zostawił więc paczkę po drzwiami jego biura z dopiskiem: "Przyszła wczoraj wieczorem" - od młodej i ładnej pani". Wiedział, że się zjawi, no bo gdzie miał być jak nie w Der Sitz na noc...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Z racji pełnienia licznych obowiązków Herr Oberhaupt zaszył się w biurze i wyciągnąwszy liczne plany, alalizy, zestawienia i grafiki jął pracować nad kolejnymi wydarzeniami w kotlinie, ale i nad zbliżającą się imprezą sportową w Księstwie Sarmacji. Mowa oczywiście o RMAW.

Dziś poświecam się temu w 120% dlatego jak ktoś coś ode mnie chce, to pingować na dsc, wtedy odpiszę tutaj.

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ